Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prostorový přístroj Baxi

Od: tomjev® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,nastavil jsem si časový plán dny v týdnu pondělí až pátek on v 5 hod off 6:30 hod pak druhá sekce večer on 18 hod a off 20:45 off třetí sekce úplně off 24:00 a 00:00 podle viděla na YouTube viz fotky sepne se mi kotel v tu danou chvíli nebo ne i když mám pod slovem Auto sluníčko denní vytapeni nebo to sluníčko se dá nějak vypnout aby tam bylo jen Auto? I u videa na YouTube to lidem podle komentářů ten prostorový termostat přijde zmatečný
Prostorový přístroj Baxi
Prostorový přístroj Baxi #2
Prostorový přístroj Baxi #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co třeba použít něco z tohoto. Návodů je tam dost. A příště otočte fotky, tak jak to má být, máte tam na to tlačítka, to je nevidíte?

hodnocení

0x

Zkuste dá typ toho vašeho prostorového termostatu BAXI. Bude tam štítek s údaji o typu, atd.

hodnocení

0x

Perfektně popsané je to zde.

Ten symbol sluníčka a měsíčku chápete špatně.

Sluníčko = konfortní teplota = teplota, na kterou kotel vytápí po dobu co máte nastavené ty segmenty v tom kolečku (u vás tedy 5:00-6:30 a 18:00-20:45 bude topit na 21°C)
Hodnota konfortní teploty se nastavuje v menu (viz video v odkazu)

Měsíček = útlumová teplota = teplota kterou kotel udržuje mezi segmenty v kolečku (u vás tedy čas mimo segmenty 5:00-6:30 a 18:00-20:45 u vás bude topit na 19,5°C)
To který symbol slunce/měsíc svítí určuje současný čas, tedy v jakém segmentu se nachází ta blikající čárka.
Při automatickém provozu vždy bude svítit jeden nebo druhý symbol.

hodnocení

Dobrý den,vyzkoušeno a kotel se zapl v daný čas i sám vypl což je fajn když po noční jdete dom tak bylo pekně teplo,není potřeba topit když nikdo není doma.

Tahle si budu nastavovat vždy dny v týdnu jen to budu muset každý týden měnit když mám smenný provoz,zatím mám všude hlavice nastavený na 5.

A jestli to chápu dobře nejde vypnout obojí jak utlumová a komfortní teplota a bylo zapnuto jen Auto?Děkuji za rady moc si toho vážím

- Pokud to máte každý týden jinak, bohužel budete muset přenastavovat.

- Hlavice na "5"by měly být v místnosti s termostatem, v ostatních místnostech by měla být nastavená hodnota odpovídající komfortní nebo útlumové teplotě (třeba v pracovně bych volil komfortní, v ložnici útlumovou).

- Ano, v automatickém režimu to vypadá, že nejde nastavit režim vypnuto. Můžete jen volit ze dvou možných teplot.
(Já mám na BAXI kotel dodělávaný bezdrátový termostat BT22 a ten jde nastavit libovolně)
jabloshop.cz/...

hodnocení

V ložnici si to pak stáhnu ale asi budu muset sundat hlavici a pod ní je jehla a tu mám nastavenou asi v základu na 8 aby to moc nehučelote ten radiátor takže si ji budu ,uset asi přenastavit na nižsí stupen když pak stáhnu hlavici z 5 na mín třeba na 2 nebo na 3 tak aby mi radiátor moc nehučel.

Na chodbě tajy stáhnu hlavici tam mi to nevadí,kuchyně a obyvák mám dohromady takže tam nechám 5 a v koupelně taky nechám 5.Jinak jsem taky přemýšlel nad tím si zakoupit jiny termostat ale nevím co by se muselo udělat abych tenhle stávající odstavil a měl přenosný nebo jiný,bohužel kotel není můj jsem v pronájmu od obce musel bych to řešit se starostou aby na to dal tu firmu co to instalovala je to vše v záruce.

hodnocení

0x

budu muset sundat hlavici a pod ní je jehla a tu mám nastavenou asi v základu na 8 aby to moc nehučelo

tak v tom případě nemáte vyregulovanou otopnou soustavu, nebo vyregulovanou špatně, když to hučí. Pokud je možno snížit otáčky čerpadla, vyzkoušejte; jinak reklamace - píšete, že je to v záruce.

hodnocení

Tohle jsem řešil ze servisem prý stím nic neudělaji že ty nový kotle tak hučí ty čerpadla takže asi tak no.Za mě spíš se nikomu nechce jít k čerpadlu a snížit otáčky.Ano je to v záruce ale ta firma mi to tak prostě řekla že je to běžný u nových kotlů Baxi duo-tec compact

Elektrobock BT22 není schopen komunikovat s mobilem, je to pouze bezdrátový termostat, tzn., že nepotřebujete vedení mezi termostatem a kotlem (správnš termostatem a přijímačem).

Pokud chcete ovládat kotel z kteréhokoli místa na zeměkouli (pokud tam bude internet), pak se zkuste podívat třeba na WBW2, a tady popis. Jedná se o bezdrátový termostat s možností ovládání i mobilem. Termostat v pokoji může být namontován na stěně (jako váš stávající), nebo je k něnu i stojanek a můžete ho i případně přenášet. Napájení je 2xAA, případně i adaptér 230/5V. U kotle je přijímač, napájen 230V AC. Bezpotenciálový kontakt je připojen kabelem na kotel. Takže funkce podobné jako dnes, přes programování, atd...a navíc ovládání mobilem... Elektrikář si už bude vědět rady... případně hledejte něco podobného, pokud chcete i "mobilovat"teplotu v bytě

hodnocení

Ještě se zeptám jaký prenosný termostat i na wifi by se hodil ke kotli Baxi duo-tec compact,mám možnost nechat udělat technikem tak hledám který bude plně funkční s kotlem i ohledně výpadku Wifi a třeba možnost instalace do mobilu?Tedka mám zatím vybraný Elektrobock BT22 a dál nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]