Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklo do dveří - mléčné nebo imitace kůry?

Od: martin8 odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny rádce. Provádím rekonstrukci bytu a interiérové dveře do místností (z předsíně) budou ze 2/3 prosklené. Zvažuji dvě varianty - mléčné sklo nebo imitaci kúry. Podle informace zástupce firmy je mléčné sklo v dnešní době moderní, ale když jsem se díval na hotové dveře, první mě napadlo srovnání s ubytovnou nebo starší klubovnou. Líbí se mi sklo imitace svislé kůry, ale podle názorů některých lidí to dnes není moderní. Dveře budou v panelákovém bytě, světlejší odstín - dub bělený. Děkuji za váš názor.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do dveří bych dal matné / pískované sklo. Jste-li velmi náročný a dveře budou zakázkové, může zručný sklář vypískovat ornamentu podle vašeho návrhu ...

Interiérové dveře Solodoor s volbou poměru prosklení - ne webu mají i konfigurátor.

solodoor.cz/...

Jenom na okraj - mimo sklo - výplň dveří (pokud nebudou z masivu) nebrat papírovou voštinu, ale děrovanou dřevotřísku jako střední cestu.

Sklo "kůra"- povrchově plastická struktuktura je dobré do oken, například v umývárně / koupelně.

Tak pokud je velmi náročný, přeci si nenechá udělat papundeklový dveře na zakázku. Papírová voština je úplně o ničem, děrovaná dřevotříska není o moc lepší.

V tom případě vlastně jen masív, a ne měkotu. Nejlépe dub, případně jasan.

Ale k otázce, chceš mít doma to, co říká vrtkavá paní móda a za pár let bude frčet něco úplně jiného, nebo si dáš domů to, co se líbí tobě a ne někomu bůhví komu?

mll
hodnocení

0x

Uvědomte si, že co je dnes moderní bude zítra zastaralé. Dveře pořizujete tak na 20 let možná víc, rok, dva je budete mít moderní a zbytek jejich života zastaralé. U takových věcí bych se moderností neřídil.

Mléčné hladké sklo je fakt jak někam na záchod (napadají mě toalety ve vlaku).

vili
hodnocení

0x
My teď s manželkou nahrazujeme nábytek. Zajímavé je, že co před 20 lety bylo módní, dnes nikdo nevyrábí. Proto jsme výměnu před časem začli právě dveřmi, protože je jednodušší koupit dveře a pak ve stejném provedení běžný nábytek, než shánět podle starší barvy dveří něco dostupného.
Ale ke sklu. Máme doma cca 5 let nové dveře z Polska, a ve všech máme mléčné sklo. Nemáme ale dělené na třetiny, kde sklo tvoří většinu plochy a kde by se mi nelíbilo. Máme několik ozdobných prosvetlovacích čtverců. Mléčné sklo mi v nich přijde decentní a chtěli jsme ho i kvůli soukromí při průhledu do jednotlivých místností.
Vy však kupujete dveře podle sebe. Pokud se vám líbí kůra, kupte si ji. Je několik dekorů a barevných provedení, výhodou je, že v případě rozbití ji sklenář relativně snadno sežene. A když se okouká, lze ji s trochou opatrnosti časem vyměnit, i když to nebude nejlevnější. Kdybyste se držel pouze dnešního trendu, stejně za pár let nic z toho nebude v nabídce. Mimochodem, bílá kůra by se mi ve dveřích, co jste popsal, líbila také víc než mléčné sklo.

kdosi
hodnocení

0x

Pokud to stavíš pro cizí, použij to, co je moderní.

Pokud pro sebe, tak tam dej to, co se ti líbí, protože na to budeš koukat hlavně ty.

Co je moderní se mění furt, dveře pořizuješ na léta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]