Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korunka do panelu

Od: jirka5181® odpovědí: 23 změna:

Ahoj chci vyvrtat díru na elektrikářskou krabičku do panelu v paneláku, jaká korunka by na to byla nejvhodnější? Jedná se jed o dvě díry tak prosím co nejlevnejší řesení. Mám k dispozici vrtací kladivo se sekáči, to je druhá možnost.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

potřebuješ korunku do betonu s diamantem...jestli tě zajímají detaily...tak je to tohle kamody.cz/...

koupil jsem využil jsem..ušetřil jsem spousty energie a nervů...krásný kolečka

hodnocení

2x
Stačí korunkový vrták s SK plátky, průměr 73mm, uchycení SDS+

hodnocení

0x
Odvrtat po obvodu vrtakem 8 a zbytek vysekat.
asd1
Přesně tak,odvrtat (+příp.nariznout flexou) a vyseknout.
Korunky jedině profi s vodním chlazenim, na sucho i ty profi za litr často neprezijou ani jednu díru,jsou dobrý leda do cihly.

hodnocení

0x

alza.cz/...

do půlnoci objednáte, ráno v alza boxu máte. Fakt to funguje.

milous1

Používám to stejné, pár peněz a opravdu fungovalo

krtek6

no tímhle vykružovákem leda tak co cihle...to betonu to bude leda tak lechtat a nic nevykrouží

mě se ty levny z alzy neosvědčili 2 díry s bídou *ee*

S bídou, ale dvě díry to zvládne. Ale ať si koupí třeba za 1500Kč profi, kterou již posléze nepoužije.

krtek6

s bídou...a bědou od sousedů*smich* ...jako když si představím, že s tou korunkou co jsem poslal já jsem jednu díru vykružoval necelý 2min (s vrtačkou co měla 1800otáček) tak si nedokážu představit, jak dlouho to bude dělat tou obyčejnou

Jasně, sousedům bude vadit i další opravy...je třeba s nimi pokecat, dát kafíčko s řízečkem:)

Píšou: Vrtací korunka - do zdiva a betonu, tak to zvládne dvě díry...

Nezvládne i s poctivou cihlou měla problém

hodnocení

0x
Dalsia moznost je urobit dieru stvorcovu, v rohoch vyvrtat diery 6 - 8 mm , potom zarezat 4x flexou, pripadne aj uhlopriecky a na zaver vyseknut. Bezna vrtacka so sds plus ma malu energiu uderu a do betonu ide pomaly alebo vobec. Sds max je lepsi.
milous1

Mám SDS plus Aku a jde jak šlak.Nevim jak jsi přišel na malou energii. Jinou ani nepoužívám. A to kolikrát za týden.

Mám vyzkoušeno, že to zvládne i příklepovka NAREX EVP 13 E2H3
Mimochodem vydržela víc jak Atlas Copco a víc než Milwaukee !
Narexku jsem nastavil-prevodovku na 1. Stupeň. Díky tomu se rotor motoru točí dost rychle a dobře se chladí.
I když je to jen mechanický příklep, jde to docela slušně rychle!
Korunka do panelu

Bobane-tuto vrtajdu mít, tak ji nemařím příklepem možná tak jen do cihly ale betun ne!

asd1

To neni příklep ale "řehtačka", i nejlevnější kladivo z baubau vrtá do betonu rychleji... Řehtačka spíš jen ničí ložiska, naštěsti starej Narex je má kvalitní..

@diesel
Asd1
Původně to měla vrtat Hilti (klasický lehký vrtací kladivo-pneumaticky priklep), jenomže Ukrajinci zničili převodovku, fungovalo jenom sekání. Naštěstí byla v kontejneru s nářadím tahle Narexka, z roku 2019. S korunkou od Bosche to vzalo i armovací výztuž 8mm ! Bez zničení tahle modrá Narexka udělala celou vilu, 80% železobeton, zbytek zesílený Porotherm(protihlukový) příčky.
Pár měsíců předtím stejný develop.projekt něco podobnýho nevydržely vrtačky Wurth(občas je dělá Bosch) ani Milwaukee , obě prijlepovky typu tý modrý Narexky
Nehledě na to, že ty Milwaukee a Wurth měly převodovku v plastu. Ta modrá Narexka se snad dělá dodnes a kvalitou úplně jinde než Milwaukee nebo Wurth, je nejlepší, vydržela nejvíc z těch desítek! Co na stavbě byly zakoupeny

lmgify
hodnocení

0x

Tak jsme zjistili, jak nejlépe vykroužit obvod té díry, ale jak nejlépe teď vysekat ten prostředek? Protože sám nevypadne ...

krtek6

Korunkou vykroužíš ten válec na hloubku krabičky a sádry, pak vemeš flexu, uděláš si kříž do hloubky válečku tak, abys flexou nešvihl aj zbytek zdi...a pak vezmeš kango se špicou nebo plochým sekáčem a rozjebeš to do toho středu kříže...rozlouskne se to jak ořech a vypadnou ti ideálně asi 4 kousky a 90% objemu toho vykrouženého válečku...zbytek začistíš přímo v otvoru opět malým plochým sekačkem v kangu...:)

asd1

Většinou stačí vykroužit, pak šikmo jebnout kladivem a ulomí se to celý u dna. Nakonec majzlem doladit.

A nepřefiknout armaturu! Když jí najdeš tak dělat vedle.

lmgify

Vám se to oboum hezky láme u dna? Těch pár děr, co jsem vrtal do pevnostního betonu (ne panelů), se nechtěly ani hnout a musel jsem je ulamovat kousek po kousku bouracím kladivem :(

krtek6

@asd1: armatura je většinou jen obvodová pár cm od hrany...jinak jsem u sebe na žádnou moc nenarazil..jinak je to holej beton

@imgify: dělal jsem to přesně tak jak jsem ti to napsal výše a bez problémů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]