Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický mlýnek na maso - ano či ne, příp. jaký?

Od: tm odpovědí: 15 změna:
Blíží se nám svátky stresu a násilí a začínám přemýšlet, co by se dalo koupit, aby to alespoň k něčemu trochu bylo. Vzhledem k tomu, že děti mají rády těstoviny s mletým masem, rajskou s masovými koulemi a já zase nepohrdnu karbanátky nebo sekanou, napadlo mě koupit do domácnosti mlýnek na maso. K našemu řezníkovi se moc nedostaneme a kupovat mleté někde v supermarketu za 130 ve slevě, když si můžu koupit vakuové plecko za 90 (nedělám si iluze, že kupované mleté bude kvalitnější než ten balíček že Španělska)... Navíc řezník mleté nemá pořád a přijde mi hodně tučné (na přání nemele, protože má namleté vlastní ze zbytků). Minimálně kilo mletého týdně u nás určitě padne. Chtěl jsem koupit ruční mlýnek na maso, ale když čtu recenze některých mlýnků... Kouknul jsem na bazar a říkám si, než dát 1000 za lepší ruční (jako dárek nemůžu koupit mlýnek po babičce), jestli nekoupit za 1500 na bazaru rozbaleny elektrický... máte někdo s nějakým manuálním, elektrickým zkušenosti? Má to smysl nebo to bude jen další krám do domu? Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka
hodnocení

2x

Tož popřemýšlejte nad robotem.

Pokud máte děti a pečete z kynutého těsta, děláte si svoje knedlíky, nakládáte zelí, kvasíte zeleninu, tak Vám paní poděkuje.

Mele maso, strouhá, hněte ...

tm
hodnocení

Robot... ale jaký, aby to něco uhnětlo...

pb®
hodnocení

1x
El. mlýnek je k nezaplacení. Umelete si svoje, víte co tam je, můžete mít i velmi libové mleté bez přidaných konzervantů. V super hyper mleté moso není jen maso. Radím koupit kvalitní výrobek s kovovými vnitřnostmi, který utáhne i mletí sušených plodů, strouhání sýra.
tm
hodnocení

A máte nějaký tip?

ml1
hodnocení

0x

Pokud nemelou maso furt a hodně, tak je asi lepší ten ruční. Donedávna se dělaly takové ty klasické litinové, mám pocit že asi tak před ... no už mnoha lety proběhla zpráva, že jejich výroba v čechách končí. Myslím, že kilo masa týdně je pořád ještě na ruční mlýnek.

Jako bonus se v něm dá dělat strojkové pečivo na vánoce (takové ty housenky). To je u nás doma poslední roky prakticky jediné využití, protože mleté maso už léta kupujeme hotové. Zatímco elektrický jsme použili snad jen jednou - někde máme ten mlecí nástavec k robotu, ten ruční jsme používali docela často. Přitom ostatní nástavce jako na šlehání, hnětení, strouhání, mletí máku používáme pravidelně. Ale na mletí masa a ještě několik dalších léta nikdo nepoužil (třeba odšťavňování, mletí kávy a nevim co to tam ještě je, to je stará dobrá eta).

tm
hodnocení

Ano, pamatuji si na každoroční mletí jater na Štědrý den do knedlíčků... všude to teklo okolo, kapalo na zem... jinak ano, nejvíc se to využilo na strojkove cukroví. Kdyby byl ale mlýnek, který by zvládl např. i strouhání brambor na bramborák... ten máme rádi, ale strouhat nechce nikdo
futra

Pro tm : máme elektrické struhadlo Sencor.Má několik typů struhadel.

Ten ruční starý litinový je fajn. Ale musí mít doma člověk hranu stolu, kterého mu není moc líto, na který ho upne.
tm
hodnocení

Pravda je, ze nemáme již stůl s přesahem a přesah linky je malý a moc silná deska... a dělat to na ponku)) toto mne vůbec nenapadlo

hodnocení

0x

mame starsi generaci tohodle
zbozi.cz/...

nejcasteji jedem strouhanku, pak brambory na bramborak, obcas dojde i na to maso
s jinym nastavcem si na tom mamka mele kafe

tm
hodnocení

A jaké máte s tím zelmerem zkušenosti? 1900w je už lepší než ty levné, co mají 1200 až 1500 w

spokojenost, starej je takovej krabicovitejsi a uz ho mame asi deset let a to je v provazu nekolikrat za tyden
ale nemame jiny el. struhadlo takze to nesrovnam, tchyne dostala maly levny el.struhadlo a zaseklo se na okurce hadovce :D

tm
hodnocení

A jak to mele třeba tužší maso? Lze ho použít i na strouhanku? Zkoušela jste třeba brambory?

psala jsem to, strouhame hlavne strouhanku a brambory, je to na struhadlovy nastevec, na obrazku u datartu je to na fotce krasne videt, celokovy snek na maso a druhy nastavec na strouhani

maso to bralo i silne slachovite

hodnocení

0x
Pokud je to semtam, bral bych ruční. Jen bych sehnal starý dobrý Porkert popř kvalitní ekvivalent. Dostali jsme vzhledově stejný z supermarketu a z pajšlu se loupalo chromování - vyhodil jsem to, páč nejsem konzument nějakých těžkých kovů z číny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]