Elektrický mlýnek na maso - ano či ne, příp. jaký?
Od:tmodpovědí:15změna:
Blíží se nám svátky stresu a násilí a začínám přemýšlet, co by se dalo koupit, aby to alespoň k něčemu trochu bylo. Vzhledem k tomu, že děti mají rády těstoviny s mletým masem, rajskou s masovými koulemi a já zase nepohrdnu karbanátky nebo sekanou, napadlo mě koupit do domácnosti mlýnek na maso. K našemu řezníkovi se moc nedostaneme a kupovat mleté někde v supermarketu za 130 ve slevě, když si můžu koupit vakuové plecko za 90 (nedělám si iluze, že kupované mleté bude kvalitnější než ten balíček že Španělska)... Navíc řezník mleté nemá pořád a přijde mi hodně tučné (na přání nemele, protože má namleté vlastní ze zbytků). Minimálně kilo mletého týdně u nás určitě padne. Chtěl jsem koupit ruční mlýnek na maso, ale když čtu recenze některých mlýnků... Kouknul jsem na bazar a říkám si, než dát 1000 za lepší ruční (jako dárek nemůžu koupit mlýnek po babičce), jestli nekoupit za 1500 na bazaru rozbaleny elektrický... máte někdo s nějakým manuálním, elektrickým zkušenosti? Má to smysl nebo to bude jen další krám do domu? Díky
El. mlýnek je k nezaplacení. Umelete si svoje, víte co tam je, můžete mít i velmi libové mleté bez přidaných konzervantů. V super hyper mleté moso není jen maso. Radím koupit kvalitní výrobek s kovovými vnitřnostmi, který utáhne i mletí sušených plodů, strouhání sýra.
Pokud nemelou maso furt a hodně, tak je asi lepší ten ruční. Donedávna se dělaly takové ty klasické litinové, mám pocit že asi tak před ... no už mnoha lety proběhla zpráva, že jejich výroba v čechách končí. Myslím, že kilo masa týdně je pořád ještě na ruční mlýnek.
Jako bonus se v něm dá dělat strojkové pečivo na vánoce (takové ty housenky). To je u nás doma poslední roky prakticky jediné využití, protože mleté maso už léta kupujeme hotové. Zatímco elektrický jsme použili snad jen jednou - někde máme ten mlecí nástavec k robotu, ten ruční jsme používali docela často. Přitom ostatní nástavce jako na šlehání, hnětení, strouhání, mletí máku používáme pravidelně. Ale na mletí masa a ještě několik dalších léta nikdo nepoužil (třeba odšťavňování, mletí kávy a nevim co to tam ještě je, to je stará dobrá eta).
tm
Ano, pamatuji si na každoroční mletí jater na Štědrý den do knedlíčků... všude to teklo okolo, kapalo na zem... jinak ano, nejvíc se to využilo na strojkove cukroví. Kdyby byl ale mlýnek, který by zvládl např. i strouhání brambor na bramborák... ten máme rádi, ale strouhat nechce nikdo
futra
Pro tm : máme elektrické struhadlo Sencor.Má několik typů struhadel.
spokojenost, starej je takovej krabicovitejsi a uz ho mame asi deset let a to je v provazu nekolikrat za tyden ale nemame jiny el. struhadlo takze to nesrovnam, tchyne dostala maly levny el.struhadlo a zaseklo se na okurce hadovce :D
tm
A jak to mele třeba tužší maso? Lze ho použít i na strouhanku? Zkoušela jste třeba brambory?
psala jsem to, strouhame hlavne strouhanku a brambory, je to na struhadlovy nastevec, na obrazku u datartu je to na fotce krasne videt, celokovy snek na maso a druhy nastavec na strouhani
Pokud je to semtam, bral bych ruční. Jen bych sehnal starý dobrý Porkert popř kvalitní ekvivalent. Dostali jsme vzhledově stejný z supermarketu a z pajšlu se loupalo chromování - vyhodil jsem to, páč nejsem konzument nějakých těžkých kovů z číny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.