Dobrý den, jak je mozne, ze nevypne panelakovy 1f jistic 25A, když manželka má puštěnou pračku, vaří na na sklokeramicke desce, jede ji do toho myčka a je schopna mit puštěnou varnou konvici na caj? Kdyz sectu prikony a následně proudy jsem klidne i pres 1,5 nasobku jističe. Děkuji
Trochu teorie...smluvený vypínací proud jističů do 63A s charakteristikou B a C je 1,45 násobek jmenovitého proudu jističe u výrobků OEZ. Pak jistič vypne až do jedné hodiny, tedy podle výše přetížení...takže u vás v pořádku...s velkou pravděpodobností
To je normální, vypne až při více jak 2 násobku myslím třeba po 5 minutách. Okamžitě při 3 - 5 násobku takže u vás 75 - 125A do vteřiny.
Přesně s tímto pracuju já, hlavní jistič 50A, rozběh motoru 10kW je cca 60 - 80kW krátce (85 - 115A) a jistič taky drží. Sice udělám v síti trochu rušno, možná probliknou okolní domy, ale jistič to drží.
Já pamatuji když jsem dělal na stroji který měl takový příkon, že musel být jištěn 63A jističem a to neměl hvězda trojúhelník,ale zapínal se napřímo, tak tam kde sledovali kdy kdo zapíná stroje, tak u mě to viděli naprosto přesně.
U jiných strojů kde byl příkon 5 kW tak to nepoznali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.