Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sváření ppr trubek

Od: tomi odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, svařuji rozvody vody v PPR. Mám starší trubky, které mají vnější průměr 20,2 mm a novější, které mají vnější průměr 20,5-20,7 mm. U těch nových je trochu problém, že hodně dlouho trvá, než se trubka zasune do svářečky a konec je pak přehřátý. Na stránkách výrobců trubek jsem o tomto nic nenašel, ani v technickém listu nejsou přesné vnější rozměry trubek uvedeny. Nic jsem nenašel ani u svářeček a nástavců. Nemáte s tím někdo zkušenosti, zda existují třeba nástavce o různých rozměrech? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Trny jsou stejne. Je potreba trubku na trn vic zatlacit, aby se neprehrala. Na starsi trubce, svarovanou cast, je potreba oskrabat zoxidovanou vrtstvu a odmastit lihem.

hjr
hodnocení

1x

Ne.

Dodrž postup výrobce, namaluj si fixou zasunutí, a dodrž čas nahřívání.

Chce to praxu

sas
hodnocení

0x

Záleží jak silnou má stěnu. Vyráběli se i se slabou stěnou a pak se prohýbali. Uvedl jsi málo informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]