Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po dlouhotrvajících neshodách v manželství uvažuji o rozvodu. Dojde samozřejmě i na dělení majetku. Mám naspořenou sice ne velkou částku, ale něco ano, což bych nerada dělila a chtěla bych to napsat radši na děti, aby manžel k těmto penězům neměl přístup. Kupuje nesmyslné věci a nerada bych, aby tyto peníze takto utratil. Existuje něco, kam bych mohla dětem peníze uložit, měla bych k nim disponibilní právo ( bohužel v dnešní době člověk neví, koho a kde děti potkají ), ale manžel by toto právo neměl a nejlépe , aby o těchto penězích ani nevěděl?
Moc Vám děkuji za radu.
( uvažovala jsem o stavebním spoření, ale u výběru prý musí být podpis obou rodičů ).
A proč si je nedáte třeba k rodičům? Nebo k sourozenci nebo k někomu, komu věříte. Do zalepené obálky a požádat je, ať vám ji schovají, dokud se to nepřežene. Bez vysvětlování, bez obhajování? A spoření raději nezakládejte. Dětem by se později asi šiklo, ale do té doby budete muset uživit děti, nechat je vystudovat. A nikde není psáno, že budete mít zítra práci a budete moci spořit a budete zdravá.
Nebude to jednoduché, žádná sranda! Hodně štěstí
Osobně se přikláním k babkazov.
Po info o stavebním spoření a jeho devalvaci.
A jeden případ podobný Vašemu známý se rozváděl měl dva syny. V manželství založil dětem stavebko v dobré víře. Při rozvodu milá exmanželka / ta se sama ač neměla partnera chtěla rozvádět/ na základě všech možných i nemožných důvodů a kopy papírů. Doslova vybušila z každého spoření na rekonstrukci bydlení. Vůbec nepostřehla, že jsou to prostředky pro děti a jejich budoucnost.
Já nevím jak to udělali, ale po smrti mé matky jsem to, co jsem zdědila, měla na knížce. Bylo mi osm měsíců a tak byli tyto peníze dány na vkladní knížku s výhodným úrokem, a VINKULACÍ. To znamenalo to, že tyto peníze nemohl vybrat vůbec nikdo, ani otec, jenom já po dovršení dospělosti. Ale je to fůra let zpátky.
Svůj výběr partnera si budete muset "vyžrat" do dna a do důsledku a hlavně těch finančních. Nikdy nebudete mít vypořádáno manželství i kdyby se vám to podařilo zatajit... pořád budete v zajetí myšlenek kdy to praskne a budete čelit jeho atakům. Je lépe se vyrovnat se vším všudy a začít znovu. Pokud ty peníze chcete pouze pro děti, tak jim za to nakupte to co potřebují nebo co by mohli potřebovat a máte klid. Není způsob, alespon ne legální, jak si peníze ulít. Jedině že by o tom partner nevěděl.
A jestli jen chcete jej obrat o jeho podíl, tak... k tomu se ani nebudu vyjadřovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.