Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod - jak dát peníze dětem?

Od: zapa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, po dlouhotrvajících neshodách v manželství uvažuji o rozvodu. Dojde samozřejmě i na dělení majetku. Mám naspořenou sice ne velkou částku, ale něco ano, což bych nerada dělila a chtěla bych to napsat radši na děti, aby manžel k těmto penězům neměl přístup. Kupuje nesmyslné věci a nerada bych, aby tyto peníze takto utratil. Existuje něco, kam bych mohla dětem peníze uložit, měla bych k nim disponibilní právo ( bohužel v dnešní době člověk neví, koho a kde děti potkají ), ale manžel by toto právo neměl a nejlépe , aby o těchto penězích ani nevěděl?
Moc Vám děkuji za radu.
( uvažovala jsem o stavebním spoření, ale u výběru prý musí být podpis obou rodičů ).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

otevřete si dětský účet v bance. A doklady k němu si schovejte v práci nebo u kamarádky.

Klidně můžete mít účet na své jméno a manžel o tom nemusí vědět...

hodnocení

1x

A proč si je nedáte třeba k rodičům? Nebo k sourozenci nebo k někomu, komu věříte. Do zalepené obálky a požádat je, ať vám ji schovají, dokud se to nepřežene. Bez vysvětlování, bez obhajování? *hej*A spoření raději nezakládejte. Dětem by se později asi šiklo, ale do té doby budete muset uživit děti, nechat je vystudovat. A nikde není psáno, že budete mít zítra práci a budete moci spořit a budete zdravá.*jasne* Nebude to jednoduché, žádná sranda! Hodně štěstí*palec*

malvinka*

Osobně se přikláním k babkazov.

Po info o stavebním spoření a jeho devalvaci.

A jeden případ podobný Vašemu známý se rozváděl měl dva syny. V manželství založil dětem stavebko v dobré víře. Při rozvodu milá exmanželka / ta se sama ač neměla partnera chtěla rozvádět/ na základě všech možných i nemožných důvodů a kopy papírů. Doslova vybušila z každého spoření na rekonstrukci bydlení. Vůbec nepostřehla, že jsou to prostředky pro děti a jejich budoucnost.

marenka*
hodnocení

0x

Já nevím jak to udělali, ale po smrti mé matky jsem to, co jsem zdědila, měla na knížce. Bylo mi osm měsíců a tak byli tyto peníze dány na vkladní knížku s výhodným úrokem, a VINKULACÍ. To znamenalo to, že tyto peníze nemohl vybrat vůbec nikdo, ani otec, jenom já po dovršení dospělosti. ;) Ale je to fůra let zpátky. *nevi*

technikjirik*
hodnocení

0x

Svůj výběr partnera si budete muset "vyžrat" do dna a do důsledku a hlavně těch finančních. Nikdy nebudete mít vypořádáno manželství i kdyby se vám to podařilo zatajit... pořád budete v zajetí myšlenek kdy to praskne a budete čelit jeho atakům. Je lépe se vyrovnat se vším všudy a začít znovu. Pokud ty peníze chcete pouze pro děti, tak jim za to nakupte to co potřebují nebo co by mohli potřebovat a máte klid. Není způsob, alespon ne legální, jak si peníze ulít. Jedině že by o tom partner nevěděl.

A jestli jen chcete jej obrat o jeho podíl, tak... k tomu se ani nebudu vyjadřovat

norei
hodnocení

0x

Stavební spoření je dobrá volba i přes tu podmínku o které sama píšete. Protože až budou děti plnoleté, mohou si vybrat peníze sami bez vazby na rodiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]