Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušička se samočistícím kondenzátorem

Od: pb® odpovědí: 3 změna:

Milý rádcové, urgentně potřebuju vybrat novou sušičku. Momentálně mám Indesit, byla levná, tudíž na nic. Je stará 4 roky, přes léto nepoužívaná. I přes pravidelnou údržbu po dvou letech zanesený kondenzátor vlákny z prádla, sušit přestala. Tak ji manžel rozebral, kondenzátor vyčistil, 2 roky sušila a teď zase. Práce je to na půl dne, oprava tedy vyčištění kondenzátoru firmou stojí okolo 4tis.

Vlákna v kondenzátoru a špatný přístup k němu bude úskalí všech sušiček. To co ukazují v návodech, že má člověk kondenzátor vyluxovat a vymést kartáčkem je naprosto nedostačující, protože se lze dostat jen na první 2cm kondenzátoru, ale ony jsou dva přes celou hloubku sušičky, kam se člověk bez rozebrání přístroje nemá šanci dostat a vlákna jsou stejně po celém vnitřním prostoru. Proto jsem se rozhodla, že bych chtěla tuto poruchu eliminovat a koupit sušičku, u které se během sušícího cyklu kondenzátor sám oplachuje a tedy zbavuje zachycených vláken. Máte někdo takovou? Jaké máte zkušenosti? Já nechci fakticky po roce sušení řešit opravu přístroje, to je podle mě špatná konstrukce a takový výrobek nechci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám AEG a za sedm let jsem kondnzátor čistil jednou a to víceméně z dlouhé chvíle, sušila i před tím. Trochu bordelu tam bylo, ale nic tragickýho.

hodnocení

0x

Já mám 2 roky Bosch. Byla v nějaké příznivé akci a jakože ještě méně hlučná. Vyčistím filtr, vyliju vodu a tím hasne veškerá údržba.

hodnocení

0x
Mám Bosch, kondenzátor je přístupný bez problému po vyjmutí filtru a vycvaknutí jednoho plastu. Vyčištění je otázka asi 20 minut. Jsem na baráku, takže čistím vystříkáním kompresorem s čistícím nástavcem na vodu se saponátem. ( Kondenzátor je v uzavřené šachtičce, bordel se nenadělá. V bytě bych si na to něco stříkacího udělal, abych si s tím nemusel hrát štětcem.
doplněno 18.10.24 11:29: Ale jinak nám 100x víc vyhovala stará levná jednoduchá odvětrávací sušička, která vysušila za hodinu až hodinu a půl. Bohužel už se nedělají. Tahle uzluje prádlo, suší 3..4 hodiny. senzorové ovládání je na Bohnice, velkými otvory rádo něco zapadne za buben..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]