Dobrý den. Mám kondenzační kotel s vnitřnim zásobníkem na ohřev teplé vody kterou nevyuživám. Je lepší s ohledem na životnost kotle /elektroniky atd.vypnout ohřev vody a nenahřivat a neodebirat?Nebo nechat ohřev automaticky v eco chodu at stále dohřivá když vychladne? Servisák říkal že je to úplně jedno já jako lajk selským rozumem myslim že to jedno neni. Proto si rád poslechnu názor zde.
Ohrev vody bych vypnul. Alespon usetrite trochu plynu.
petr2
Diky.Jasně rozumim.Mně jde hlavne o to co je lepši pro životnost zásobníku.Zda je lepśi když tam bude stát stále studená voda bez odběru nebo stále dohřivaná teplá. Protože servisák (sice na mne moc duvěryhodně nepůsobí)řikal že jak odejde začne tect zásobnik je konečná.Kotel na topení bez funkčniho zásobníku prý nepojede a cena nového zásobníku práce atd se nevyplati…Celý kotel na vyhození Proto dotazuji jak nastavit zásobnik bez použiváni k nejdelši životnosti. Dekuju
Jsem zastáncem vypnutí, respektive studený vody. S rostoucí teplotou materiály stárnou a chemické procesy, jako koroze, probíhají rychleji. I hořčíkova anoda, pokud tam je, asi bude v chladu ubývat pomalejc.
Nedoporučuji nechávat "stát" v zásobníku studenou vodu bez odběru a "protočení".
Mám jasně v návodu u kotle napsáno že při delším nepoužívání zásobníku a vypnutí ohřevu hrozí podmínky pro vznik legionelly.A proto je nutné před plánováném opětovném používání zásobník "dezinfikovat" což se musí udělat v nastavení menu kotle SW a zásobník vyčistit.Jak nevím zkoušet nebudu...
V našich boilerech si to paní legionela rozmyslela již před 30 lety a není v zimě v boileru, když je odstaven. Ani ve druhém boileru, který je v létě odstaven.
Jasně rozumím ani nerozporuju jen píšu co mám v návodu.Takže Vy třeba pul roku máte bojler vypnutý nepoužíváte pak zapnete ohřejte vlastně studenou vodu co ležela boileru a rovnou se s ni mejete?.A nikdy žádný zdravotní problém.?
Na zimu vypínám boiler (60l) v plynovém kotli , používám boiler (120l) nepřímotopný. V létě to přehodím opět na plynový boiler.
co ležela boileru a rovnou se s ni mejete?.****jasně, že odtočím vodu, která tam byla. Ale ne celý boiler...Fakt jsem žádný zdravotní problém nezaznamenal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.