Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nulák v cyky j 4x10

Od: pokopeli odpovědí: 7 změna:
Dobry den, mám od plotu z budnicku k chatě kabel cyky j 4x 10 , žily : zelenožlutá, černá, šedá a hnědá …. Vědu to k zásuvce , který z nich je Nulák? Když chybí modrá? Zeleno žlutý dam na kolik , hnědou vlevo , ale dal váhám … díky moc VLADIMIR

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nulák není žádný. Jsou to fázové vodiče a vodič PEN. Pokud chcete vodič PEN rozdělit na vodič nulový a vodič ochranný, postupuje se dle ČSN 33 2000-5-54 ed.3. Bod rozdělení je nutné samozřejmě uzemnit.

V minulosti zde: poradte.cz/...

pokopeli
hodnocení

Aha, Dekuji ….

pokopeli - po rozdělení už nesmíte nikde ty dva vodiče spojit.

co
hodnocení

4x

Nulak neboli N je vytvoren az ve vasem rozvadeci, kde mate pojistky/jistice nebo elektromer - podivejte se na Pripojovaci podminky CEZ DISTRIBUCE - SCHEMATA pro vasi sazbu a bude vam to jasne (z PEN mustku EM rozvadece vede modry do elektromeru).

cezdistribuce.cz/...

zajímavý, že do toho hrabe the, když nemáte ani základní povědomí o tom, jak to funguje! To je životu ohrožující stav,

viz obrazek:

Nulák v cyky j 4x10
pokopeli
hodnocení

Rozvadeč ještě není … chtěl jsem si udělat provizorní zasuvku, než se rozvadec udělá … ještě ze jsem se zeptal … díky

Ak napojite tu zasuvku bez dalsieho istenia (max 16A) rovno na CYKY 4 x 10, tak to nie je dobry napad.

hodnocení

2x
Hlavne tam dajte prudovy chranic, ak je to zasuvka pre kosacku, cerpadlo a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]