Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezámrzný ventil

Od: polo63® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den potřebuji poradit jak ochránit zahradní ventil viz 1. foto.Tímto kohoutkem vypouštím i část vodovodního řadu z chaty. Na zimu ho zakrývám polystyrenem avšak když je hodně pod nulou musím pro jistotu to vypustit.Když v chatě nejsme tak je to jedno, avšak když zde chceme být i v kruté zimě a chceme používat vodu, tak jak ochránit tento kohoutek Prosím Vás můžete mi poradit.Na netu jsem viděl jakýsi Venkovní kryty na baterie na zimu viz 2 foto.Děkuji za rady.

doplněno 15.10.24 23:04:

Děkuji všem za info, bohužel potrubí vede vnitřkem chaty pod podlahou a uzavírací venti je sice uvnitř , ale tím odstřihnu veškerou vodu v chatě( bohužel).Zajímavé řešení se mi jeví ten nápad s elektro kabelem, asi 1m od venkovního kohoutku mám na terase zásuvku (220V) - ale chtěl bych asi to změnt na 12V , kvůli bezpečnosti.

doplněno 23.11.24 20:29: Dobrý den den potřebuji poradit jak správně připojit topný kabel s termostatem viz foto na tento zahradní kohoutek,tak aby byl plně funkční.Dekuji VT

Nezámrzný ventil
Nezámrzný ventil #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na teplou stranu dát do serie další kohoutek nejde?

asd1
hodnocení

1x
Izolace + vyhřívání. Nebo ventil+potrubi odolné mrazu,kdy zamrznutí nevadí.
Osobně bych to řešil uzaviranim uvnitř za zdí a na zimu tu část skrz zeď ven vypoustel.

hodnocení

0x

Pokud máte v chatě elektřinu, tak v rychlosti mně napadá tohle.

ketris.cz/...

doplněno 15.10.24 04:50:

Nebo zbastlit něco na celkem bezpečných 12V

Topný kabel na 12V

Termostat s čidlem, třeba něco takového.

dratek.cz/...

+ Patřičný zdroj.

Něco podobného mám v akváriu, jen na chlazení.

hodnocení

0x
To mam riesene srubenim a ventilom vnutri, na zimu to zatvorim, odpojim a dieru v stene zaslepim. 3/4 col srubenie presne prejde cez 40mm Ht ruru.

ttt
hodnocení

0x

reseni je: Nezamrzny ventil

prvni odkaz:
eshop.panfitinka.cz/...

km
hodnocení

0x

špatné řešení, kohouty které jsou venku by měly jít vypustit a zazimovat tak, aby stále bylo možné používat vodovod uvnitř

vyřešíte topným kabelem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]