Nejste přihlášen/a.
Mám doma lupu s podsvietením žiarivkou. Ide tam podľa štítku 7 W žiarivka s paticou G23. Po dlhšom zháňaní som v jednom elektroobchode zohnal ešte. Predavač mi ju tam vložil a zapol do siete. Vyhodilo istič. Tak,že môže byť v skrate. Kúpil som nové dve a doma všetko premeral, nijaký skrat som nenašiel, zapojil som do zásuvky bez žiarivky, všetko v pohode. Po vložení novej žiarivky a zapnutí vypínača vyhodilo istič. Patica je zapojená na 240 V cez vypínač do zásuvky. Po rozobratí elektroniky vypálenej žiarivky je strelený asi štarter,taký sklenený válček. Kde je chyba? jedná sa o túto žiarivku. Súhlasí výrobca aj typ len čislo na obrázku je G23 7W/827 FSL 1010 a ja mám G23 7W/ IRC FSL 1011. Na žiarivke nie je uvedená voltáž len frekvencia 50 Hz.
je strelený asi štarter,taký sklenený válček... dejte jeho foto (není to náhodou pojistka?)
A dejte foto i vnitřku, tedy té elektroniky tak, aby byly čitelné i popisy..štítky. Kdysi pro tyto zářivky (sice v jiném "světle") byla jen tlumivka...dnes možná elektronický předřadník
To chápem,že to strelilo,len prečo sa to stalo dvakrát to isté. Vari boli obe vadné žiarivky od výroby? Okonáhle sa privedie napätie,tak strelia a vyhodí 16 A istič.
Zářivková trubice se startérem a kondenzátorem, pak celá lampa (s označením - štítek) , ale nevidím předřadník (klasickou tlumivku nebo elektroniku...a tam bude problém. Co je v podstavci této lampy? Dejte pohled na celek...
Nič tam nebolo, vodiče idú priamo na päticu. Lampu,vlastne lupu som dostal,s urezaným káblom.Dosť pochybujem,aby bolo niečo len tak na kábli vonku,vo vnútry nič nebolo,v podstavci je liatinová doska. v tej žiarivke pod tým valčekom sô v púzdre namotané dve cievky.
Tak to už jsme konečně doma. Na konci uřezaného kabelu nebyla zástrčka, ale tlumivka. Bez ní startér v zářivce udělá zkrat.
Ďakujem za odpoveď,takže než zháňať k tomu tlmivku,tak bude rýchlejšie prerobiť to na inú paticu so závitom a strčiť tam Led žiarovku.
>>prerobiť to na inú paticu so závitom a strčiť tam Led žiarovku
To bude pěkná prasárna, asi nejhorší řešení. Když to chcete mérmomocí předělávat, dejte tam něco placatého. A nebo chvíli počkejte, až se ledkové náhrady s paticí G23 dostanou i do Československa, zatím jsem to viděl v Itálii a Německu, takže tipuju tak do dvou let to máme u nás (většinou to tak rok až dva trvá než se k nám tyhle novinky dostanou). Zatím hledání duckduckgo.com/... vychází naprázdno (jediné odkazy jsou na amazon), zkusil bych se možná poptat v nějakých ledshopech, kde by takovou zatím specialitu mohli mít. Ostatně neni to tak dlouho, co jsou normálně dostupné náhrady zářivkových trubic. Reichelt v Německu má několik možností na výběr reichelt.at/... do čech doručují za €6.99 nevím jak na Slovensko, ale je to dost, trubice za 7 euro, k tomu doprava za 7 to asi by chtělo toho objednat víc. Na Slovensko ale za 14.95, takže to je totálně mimo. Ale beru to jako dobrý signál, že to na trhu už je dostupné (byť za bariérou vyššího poštovného), takže by to časem mohlo být i na regálech u nás, pokud to už někde neni.
Je třeba použít vyhledávač a né jeho napodobeninu, našel jsem toho, co se prodává v našich končinách, dost.
Hledat gůglem G23 LED
Tak hlavně, že to vyhledá, mám s ním spíš zkušenosti, že vyhledá všechno možné, jen ne to, co člověk hledá. Ani zboží a heuréka nic nenašly, tvrdošíjně nabízely klasické zářivky a ne ledky (respektive na celé stránce bylo ledek jen několik přestože dotaz zněl jašně G23 led). Ještě jsem zkusil Hornbach, ten taky něco má (jednu položku), ale to je někomu na SLovensku k ničemu. Ten gůgl je překvapivě o trochu lepší. Na kachně, když se přepne čeština, tak taky něco málo vyhledá. Na tohle hledání (zboží) teda bude gůgl možná lepší, tím jak je zaměřený na reklamu, to mě taky mohlo napadnout. Na normální vyhledávání ale bývá lepší kachna natolik, že gůgl jsem už celá léta nepoužil (naposledy když se musely sušenky odnesouhlasovat jedna po druhé, a to jsem vždy vzdal).
OSRAM LED žárovka G23 3,5W DELUXE, teplá bílá
Výhody produktu
Snadná instalace
Nízká spotřeba energie
Snadná výměna světelného zdroje díky kompaktnímu designu
Provoz přímo na 230 V AC ze sítě
Ledková tam nevôjde s paticou G23, je dlhá. Bežne dostupná v OBI alebo Hornbach. Chcem tam dať toto : allegro.sk/...
Běžně dostupná G23 LED 3,5W u CONRAD má délku 135mm. Běžně dostupná G23 zářivková trubice má délku 135mm; a 3,5W LED = 7W běžná... výměna kus za kus, ušetříte za předřadník, zástrčku koupit musíte tak či tak
Skúšali sme LED,nevôjde tam, dĺžka može byť cca 10 cm. Paticu na E14 má doma, len kúpiť tu LED, nad žiarovkou je ešte reflektor a z tej vašej ponúkanej nebude odrážať svetlo,vrch má plný plast.
Normální jednopaticová zářivka. Mimochodem navzdory propagandě, že po nedávném zákazu zářivek za ně nebude náhrada, jsem už viděl i ledkové náhrady (ostatně bylo by divné, kdyby nebyly). V zářivce je vestavený startér, ve svítidle pak tlumivka. Je tlumivka v pořádku? No i kdyby nebyla, tak jen zářivka nenastartuje, nemělo by to vyrazit jistič, jen nebude svítit, protože nedostane zapalovací napětí a 230 V nestačí na to, aby tam procházel nějaký proud.
Tyhle svítidla měly tlumivku buď někde uvnitř, což na to nevypadá, nebo na přívodu, takovou krabici s vypínačem a tlumivkou.
Podle mě jediné řešení je koupit ledkovou náhradu, ta nepotřebuje tlumivku a vyjde na menší peníze než ta tlumivka (která se taky blbě shání, protože EU je zakázala už dost dávno). Teda pokud nemáte možnost vyhrabat tlumivku v nějakém šrotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.