Nejste přihlášen/a.
@klara Pokud nemate ve smlouve sjednan urok jistoty anebo mate stanoven 0%, tak jiste mate hypoteticky narok na vami tvrzenych 3,5% (ale od toho musite jeste odecist 15% dan co mu strhne banka), jestlize tedy pronajimatel mel penize na sporicim uctu.
Tvrdite, ze urok mate dany ve smlouve - tak se ptam, proc se nas ptate kolik dostanete urok? Ten, ktery jste si sjednali (neplatna je 0 a bez sjednani je "obvykly urok" - co nikdo nevi co to znamena.
takze nam vyfotte co presne je ve smlouve a je to.
Podle me ale budete rada, pokud dostanete vubec jistotu zpet. Diakusi o uroku za nete proto az po obdrzeni jistoty, jinak je nenulova pravdepodobnost, ze nedostanete nic
A nezapomente i na to, ze ten urok je vas zdanitelny prijem (pokud podavate DaP). Pokud jste zamestnanec, tak je tam nejaky celkovy limit.
Z úroku 350,- je zapotřebí zaplatit daň z příjmu (15%, strhne už banka).
15% z 350 = 52,50
k výplatě: 350 - 52,50 = 297,50
Banka vyplatí původní vklad 10 000 a k tomu úrok snížený o daň z příjmu ve výši 297,50, celkem tedy 10 297,50 Kč.
To snad dneska žádná rozumná banka nemá. Na to je na trhu dost slušná konkurence. To mi naposledy nabízela śpořitelna. Když jsem si to v hlavě sešrotoval - 3% z 50 tisíc, to je 1500 korun a já bych vám platil 1690 a tomu 2x169, to i kdybych počítal jen těch 10 měsíců, to se přece nemůže vyplatit. Pani vzala kalkulačku a taky nechápala, když to spočítala, tak jsem tehdy skončil u obyčejného účtu za 29 korun, žádné vyšší levely jsem si nepřiplácel, ani těch 40 korun za výběry z vlastních bankomatů (tehdy stál výběr 6 korun, tolik výběrů jsem fakt neplánoval) natož 140 za nadstandardní úrok (3% do 50 tisíc, pak už skoro nula). Od śpořitelny jsem nakonec přešel k fio a na poplatky už jenom vzpomínám jako na něco dávno minulého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.