Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vývoz jímky - nepřístupný terén

Od: chatar odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, byli jsme na prohlídce chaty, která je přístupná pouze osobním autem a není přístupná pro fekální vůz. Samozřejmě majitel a realiťák tvrdí, že to není problém, nikdo doklady o vývozu doposud nechtěl vidět, o zákonu o povinném vývozu slyšeli poprvé ode mě a jsem jediný kdo to řeší :-D Od koupě chaty jsem upustil, chata je v Národním parku a nechci riskovat co by mohlo následovat, kdyby to začali řešit úřady...

Mohou třeba nemovitost označit za ,,neprovozuschopnou´´?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

1x

Jak nazvat tento stav, aby to bylo právně v pořádku, to nevím.

Ale každopádně (pokud je pravda co uvádíte) objekt v solučasné době nemá vyřešenu likvidaci splaškových vod zákonným způsobem.

Vyřešit lze skoro vše, ale někdy je to finančně velmi nákladné.

chatar
hodnocení

Můžete dát návrh jak by se to řešilo nehledě na finance? Třeba mi to pomůže do budoucna u jiné nemovitosti... u této nemovitosti je ještě problém, že je u jímky umístěn cca 20let starý vrt a majitel raději pije balenou vodu, takže to pro mě další indicie proč to nekoupit. Vzhledem k pozemku 170m2 a umístění chaty na něm není ani možnost podle zákonných norem udělat nový vrt v jiné části pozemku.

2024

Likvidaci splaškových vod lze řešit vhodnou čistírnou odpadnéích vod pro přerušovaný provoz a následným vypouštěním odpadních vod do vod povrchových (pokud lze) nebo do vod podzemních (vsakováním). Pro obě řešení je nutný projekt, pro vsakování je nutné mít navíc posudek od hydrogeologa.

Pitnou vodu lze řešit zcela jistě i ze stávajícího vrtu, ale dle konkrétního rozboru vody by zřejmě vyžadovalo toto řešení úpravnu vody (což může být také poměrně nákladná záležitost).

riva
hodnocení

1x

Takových nemovitostí je spousta. Řeší se to

1. Neřešením, protože řešení je neadekvátně drahé.

2. Realizací neadekvátně drahého řešení.

Osamocená stavba, kde fekálie nekončí ve vodním toku, je na tom podobně jako koník, kterého si majitel chová u domku. A kůň odvoz fekálií nepotřebuje.

hodnocení

1x

Dobrý den! U más provozuje jedna firma t.zv. "sací vlek", dříve lidově "hovnocuc" s nádrží 2000 l, který tahají za dodávkou. Možná by se na tu chatu případně dostal.

Zdroj" Facebook.

Vývoz jímky - nepřístupný terén
chatar
hodnocení

Příjezdová cesta s parkováním je výškově na úrovni střechy chaty, dolů k chatě vedou prudké schody. Takový vlek vypadá skvěle, v kombinaci s offroadem by se tam možná dalo dostat přes louky pod chatou, ale ty jsou v majetku národního parku...

Podle obrázku to má dost dlouhou sací hadici, po schodech by se asi dala položit a žumpu vysát.

Tohle moc do terénu není.
Taková nesmrtelná vejda, pokud tam nevyjede ona, tak potom už nic.
Vývoz jímky - nepřístupný terén #2

km
hodnocení

0x

záleží jak to chcete provozovat, jestli jako běžný RD a nebo jako chatu. pokud jako chatu, dají se používat třeba chemická nebo spalovací wc. ale horší než sračky jsou různé chemikáli, láčiva, prací prášky a mycí prostředky a ty nelze vyřešit jinak, než je nepoužívat.

ano, úřady vás mohu šikanova, a to nejen v NP, když vás třeba někdo udá, musí to pak řešit.

hodnocení

0x

Pokiaľ tam vyjde terenné auto,tak nádrž na korbu niejakého offroadu a zviesť ku fekálnému autu. A bude odvoz aj doklad o vývoze. Len práca s tým navyše.

jenda123123
hodnocení

0x
Dobrý den, pořiďte si čov a žádné vývozy řešit nemusíte. Jsou čov, které mají pytel na kal a až se pytel náplní, tak ho jednoduše vyhodíte. Stejně tak vyhodíte i případné odpadky, které tam spadnou. U ostatních čov musíte odkalovat ručně, ale toto se mi zdá nepraktické. Z čov pak vytéká čistá voda a tu jednoduše budete zasakovat.
sakovak

Múžete sem dát odkaz na výrobce/prodejce, co to je, jak se to jmenuje (značka), jakou to má kapacitu...? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]