Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna těsnění u lednice s mrazákem

Od: kyssling® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, koupil jsem nové těsnění k lednici Gorenje HZS286. Když jsem se pokoušel sundat staré těsnění, vůbec tam nevidím drážku ve které by mělo být těsnění umístěno ... Nebo vidím blbě?

Byla to nová lednice s mrazákem, zakže od té doby (cca 6 let) nebylo těsnění měněno a je tam originální ...

Díky za pomoc, pokud někdo ví jak na to ...

Výměna těsnění u lednice s mrazákem
Výměna těsnění u lednice s mrazákem #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gorenje
hodnocení

0x

Jsi to vyrval i s tou drážkou. Leze ti izolační pěna.

Těsnění se demontuje z odmražené lednice. Pokud to bylo na výměnu, tak vlhkost prosakovala do těsnění a těsnění k drážce přimrzlo. Nyní jsi to urval.

Příště vypni lednici na 3 hodiny s otevřenýma dvířkama a ještě před demontáží ofoukej fénem na vlasy staré těsnění.

hodnocení

Díky, dá se s tím ještě něco udělat?

hodnocení

Přilepil jsem odchlíplý kus lepidlem a drží to. Napadá mě řešení ...

Vypnout tu lednici a pomocí fénu odstranit těsnění opatrně všude kolem. Nové těsnění dát do drážek a na tom kousku co jsem urval to slepit. Myslíte, že to může fungovat?

Jaké je nejlepší lepidlo podle vás pro tento účel?

hodnocení

Tak mám celou estrádu za sebou a pokud by to někdy někoho zajímalo zde je výsledek.

Sundání těsnění u Gorenje je i po vypnutí lednice na 6 hodin, prohřátí gumy fénem dost komplikované, je tam použito (u nové lednice) i lepidlo, pokud se ale podaří kus gumy sundat, jde to už snadněji - pomáhal jsem si slabým dlátkem.

Nasazení těsnění byla daň za nevědomost, takže napoprvé jsem nasadil gumu jen na volný rovný kousek ne za ten výstupek (vlnku), zárověň jsem i slepil ten kus v rohu který jsem posledně urval, takže náprava byla možná ale komplikovaná. Teď už jsem spokojen a doufám, až se do toho zase za 8 let pustím, že si na to vzpomenu :)

Všem děkuji za pomoc !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]