Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem nové těsnění k lednici Gorenje HZS286. Když jsem se pokoušel sundat staré těsnění, vůbec tam nevidím drážku ve které by mělo být těsnění umístěno ... Nebo vidím blbě?
Byla to nová lednice s mrazákem, zakže od té doby (cca 6 let) nebylo těsnění měněno a je tam originální ...
Díky za pomoc, pokud někdo ví jak na to ...
Jsi to vyrval i s tou drážkou. Leze ti izolační pěna.
Těsnění se demontuje z odmražené lednice. Pokud to bylo na výměnu, tak vlhkost prosakovala do těsnění a těsnění k drážce přimrzlo. Nyní jsi to urval.
Příště vypni lednici na 3 hodiny s otevřenýma dvířkama a ještě před demontáží ofoukej fénem na vlasy staré těsnění.
Tak mám celou estrádu za sebou a pokud by to někdy někoho zajímalo zde je výsledek.
Sundání těsnění u Gorenje je i po vypnutí lednice na 6 hodin, prohřátí gumy fénem dost komplikované, je tam použito (u nové lednice) i lepidlo, pokud se ale podaří kus gumy sundat, jde to už snadněji - pomáhal jsem si slabým dlátkem.
Nasazení těsnění byla daň za nevědomost, takže napoprvé jsem nasadil gumu jen na volný rovný kousek ne za ten výstupek (vlnku), zárověň jsem i slepil ten kus v rohu který jsem posledně urval, takže náprava byla možná ale komplikovaná. Teď už jsem spokojen a doufám, až se do toho zase za 8 let pustím, že si na to vzpomenu
Všem děkuji za pomoc !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.