Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynovy kotol Junkers

Od: belus odpovědí: 8 změna:

Prosim o radu,mam plynovy kotol JUNKERS ZWE 24 2KP a odislo mi cerpadlo čerpadlo Grundfos UPS 15-35/50.Nikde neviem zohnat uz take,podla predajcov kotlov uz nevyrabaju.Doporucili mi vymenu kotla.(kupeneho u nich ) Na nete som nasiel čerpadlo Grundfos UPS 15-50. Predajca nevie identifikovat to cislo 35,ale ze vraj to bude pasovat,lebo je to tiez na JUNKERS. Na vyzor su stejne,jeden jak druhy. Nema niekto skusenosti ci to bude pasovat? Dakujem za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

2x

To je takový problém najít čerpadlo o stejné délce a stejnými závity ,čerpadel je obrovská nabídka nemusí to být Grundfos

Na poprvé mě vyskocilo 10 nabidek

hodnocení

2x

Zdravím,

Nechodte za prodejci kotlů,ale za servisáky plynových kotlů.Mě se na plynovým kotli pokazila plynová jednotka a plynař mi tam namontoval plyn jednotku kterou vymontoval z jiného kotle a měl ji doma mezi díly ,kdyby někdo potřeboval ,chtěl za ni 400kč,(nová 4000 kč),mimochodem jak odešlo spálený motor?Možná jen je čerpadlo zatuhlé a stačí rozebrat ,vyčistit a protočit rotor.JInak tady mají motor dilynakotle.cz/... ,pokud nebude pasovat tak můžete do 14 dnů vrátit,celé čerpadlo tady,ale z allegra.. allegro.cz/... .

kenav

Dá se koupit jen vlastní motor a teleso čerpadla zůstává

u motoru pozor na otáčky...teda krom ceny která může být vyšší než u nového

Hlavně směr otáčení, ne všechny značky to mají stejně.
belus
hodnocení

Diky za rady. Prva ponuka "dilynakotle" ...objednal som tam ten motorcek a prave o to mi islo,ci nejaky kurenar nema skusenosti ci to bude pasovat, aby som to este odvolal. Ten predajca nevedel identifikovat to cislo 35. V utorok-stredu mi to ma prist,tak uvidim.Uz som pozeral aj z ALLEGRO,ale je to tzv.pouzite.Neviem ci to je iba povyberane niekde v srote...

Motorcek ide,ale loziska su asi uplne vybite a sa zasekava,vrtulka nedrzi tlak a kotol zastavuje.Uz som to precistoval a nic.

Rad privitam dalsie rady,pripadne nazor skusenejsieho.

belus
hodnocení

Diky za rady. Prva ponuka "dilynakotle" ...objednal som tam ten motorcek a prave o to mi islo,ci nejaky kurenar nema skusenosti ci to bude pasovat, aby som to este odvolal. Ten predajca nevedel identifikovat to cislo 35. V utorok-stredu mi to ma prist,tak uvidim.Uz som pozeral aj z ALLEGRO,ale je to tzv.pouzite.Neviem ci to je iba povyberane niekde v srote...

Motorcek ide,ale loziska su asi uplne vybite a sa zasekava,vrtulka nedrzi tlak a kotol zastavuje.Uz som to precistoval a nic.Teleso cerpadla je v pohode.

Rad privitam dalsie rady,pripadne nazor skusenejsieho.

hodnocení

0x

Na kotol,kde nie je možné kúpiť náhradné čerpadlo sa dá namontovať iné a na iné miesto, len predlžiť ovládanie čerpadla od kotla. Funkciu to splní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]