Ahoj, nevíte, jak odstranit zbytky zaschlé sparovaci hmoty z dlažby. Udělal jsem chybu, že jsem ty zbytky sparovaci hmoty neodstranil hned po zaschnutí hmoty ve spárách. A teď je to problém. Vodou a drhnutim rejžákem to nejde, koupil jsem i přípravek na odstranění cementových povlaků, také to nejde. Nemáte nějaký tip, jak se toho zbavit?
Švagrové dělal její známý koupelnu. Ve finále pomazal kachle spárovačkou, řekl nechat 3 hodiny a zmizel... Aby to nějak vypadalo, odškrabávala to opatrně příborovým nožem celý týden a stejně to vypadá blbě.
Před lety jsem takhle potřeboval jenom navýšit roh okolo vany o 3 řady obkladaček, aby se věčně necakalo sprchou na zeď obloženou jen do vysky ramen. Stará koupelna, lepené určitě maltou a spárované cementem, pokračoval jsem tedy stejně. Po zkušenostech se sparovackou, kterou nebyl problém po zatvrdnutí z obkladaček odrbat, jsem takhle nechal i ten cement ... Toho asi půldruhého metru čtverečního jsem škrábal a drhnul asi pul dne
Jednou jsem manželovi pomáhala, když dlaždičky vyspároval, ihned jsme dlaždičky umyli vlhkým hadříkem a ještě jsme prstem uhladili čerstvé spáry. Obkládat se naučil od profesionálů, co tady čtu mi připadá nesmyslný postup. Dlaždice se musí očistit hned. Proč plácal spárovací hmotu na kachle, to nechápu, asi se chtěl za něco pomstít.
nino
Ahoj, samozřejmě, že by se dlažba (obkladačky) měli očistit bezprostředně po zavadnutí spár. Bohužel já jsem to neudělal, musel jsem řešit jinou věc. Chyba. Ale co se dá dělat. Nyní mám dlažbu očištěnou, použil jsem drátěný kotouček a vrtačku. Stále jsou ale viditelné mapy kolem spár. Ty zkusím vyčistit třeba octem, odstraňovačem vodního kamene, peroxidem vodiku... nevím, snad něco bude fungovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.