Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu nechat odstavenou lednici zcela zavřenou?

Od: pansvacinka® odpovědí: 12 změna:

V domácnosti jsem provozoval dvě lednice, nyní jsem jednu vypnul, odmrazil, vyčistil a neplánuji používat. Bude odstavená do zálohy v obytné místnosti doma.

Neboť roztlemená lednice nepůsobí příliš esteticky, otázka zní, jestli ji mohu nechat v tomto stavu dlouhodobě zavřenou.

Můžu nechat odstavenou lednici zcela zavřenou?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Den dva nechávám sezónní ledničku otevřenou, aby dobře proschla. Potom na magnetické těsnění (nebo na zárubně) přilepím nahoře i dole po jednom magnetu, případně i více na sebe, který zabezpečí potřebnou větrací mezeru a zároveň brání dveřím se otevřít.
Mnoho lidí má na ledničce magnetické obrázky... V nouzi splní účel.
hodnocení

@hejkal - tak, správně: sezónní lednička je to.

111®
hodnocení

5x

Nedoporučuje se alespoň nějakou škvírku to máš nechat

hodnocení

škvírka bude moudré řešení.

nov
hodnocení

0x

Ne. On ani výraz "roztlemená" nepůsobí příliš esteticky. ;)

smode2
hodnocení

0x

Já bych to s klidem vytřel, nechal 2-3 dny otevřené v místě kde je pokud možno nízká vlhkost a normálně zavřel. V okamžiku potřeby dalšího použití pak otevřel, znovu vytřel, nechal den vyschnout a začal používat.

hodnocení

0x

Klidně, bez obav. Až jí vytřete, nechte den vyschnout a klidně jí nechte zavřenou. Nic se jí nestane. nebo z čeho máte obavy.

id
Z plísně - vlastní zkušenost.

Nikdy tam nebyla plíseň a na zimu odstavuji záložní lednici, která běží jen přes léti, v karavanu přes zimu zavřená lednice, přenosná kompresorová lednice je taky přes zimu odstavená a zavřená. Žádná plíseň. Proč tam není, to netuším.

Suchý plast uvnitř a plíseň?

Milane po půl roce zavření pak necíte nic po otevření lednice? Nevím jak máte dobrý čich ,ale já to cítil, zatuchlinu či co to bylo za odér. a to předtím taky byla týden v suchu otevřená skrze vyschnutí po umytí!

diesel, já to necítím, páč nemám čich. Ale manželka by to cítila, ta má čich v pořádku. Zkrátka naše lednice jsou přes zimu zavřené.

Zatuchlina tam bude z čeho? Z plastu?

smode2

Pro každého je čistota něco jiného. Pokud však lednici správně vyčistíte a necháte vyschnout, jediné co tam můžete po otevření cítit je, ano, plast. To by tam člověk musel nechat půl kuřete, scifi, nebo antihmotu aby bylo kromě plastu cítit něco dalšího:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]