Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pořídil jsem si ohýbačku trubek Rothenberger Maxi tube bender, zatím jsem zkoušel ohýbat 15 mm trubku a v ose ohybu se udělala vráska, trubka v tomto místě je zúžena na 13,5 mm. Jinak by ohýbačka byla ucházející, zejména se mi líbí stupnice na vysouvací tyčce, udělal jsem si tabulku, u jakého čísla je jaký úhel, ale tato vráska mě štve. Nevíte, jak by jí šlo zabránit a v čem je chyba? Myslíte, že je přípustné to s tou vráskou dělat u zákazníků, když kousek ohnuté trubky vezmu s sebou a ukážu jim to a zeptám se, jestli to chtějí takto, nebo navíc pájený či lisovaný spoj. Ještě chci dokoupit elementy na 16 a 20 mm pexal, u toho se snad vráska dělat nebude? Děkuji.
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
clas®
Tak jestli to nemuze byt tim. Ta ohybacka je na Alpex a mekke medene trubky. Pro polotvrde bych to videl jen v krajnim pripade nebo na jinou ohybacku. Pokud mate zivnostak na topenarstvi, tak mate i praxi. Toto jsou zakladni veci. Nejde se vse naucit na internetu. Holt neco pokazite, poucite se z chyb atd. X veci je grifu. Zakaznika nezajima ohyb nebo koleno, ten chce se zarukou celou zakazku.
lulek
Elektrickou ohýbačku kupovat nechci a jinak je nabídka velmi bídná. Už mi zbývá koupit jen Robend H+W za 17000 Kč. Rentabilní to nebude, ale asi mi nic jiného nezbyde, pokud chci dělat pěkné ohyby. Moc se mi líbí ohýbačky Monumental Masters z Anglie a jsou i relativně levné, ale psal jsem jim, zda tu půjde i na naše trubky a prý ne, oni mají tenší stěny, navíc vůbec nepoužívají 18 mm. Říkal, že evropský trh je nyní zajímavější a vyvíjejí pro něj nástroje a ať sleduji jejich web, ale asi to je na několik let.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]