Dobrý den, pořídil jsem si ohýbačku trubek Rothenberger Maxi tube bender, zatím jsem zkoušel ohýbat 15 mm trubku a v ose ohybu se udělala vráska, trubka v tomto místě je zúžena na 13,5 mm. Jinak by ohýbačka byla ucházející, zejména se mi líbí stupnice na vysouvací tyčce, udělal jsem si tabulku, u jakého čísla je jaký úhel, ale tato vráska mě štve. Nevíte, jak by jí šlo zabránit a v čem je chyba? Myslíte, že je přípustné to s tou vráskou dělat u zákazníků, když kousek ohnuté trubky vezmu s sebou a ukážu jim to a zeptám se, jestli to chtějí takto, nebo navíc pájený či lisovaný spoj. Ještě chci dokoupit elementy na 16 a 20 mm pexal, u toho se snad vráska dělat nebude? Děkuji.
Tak jestli to nemuze byt tim. Ta ohybacka je na Alpex a mekke medene trubky. Pro polotvrde bych to videl jen v krajnim pripade nebo na jinou ohybacku. Pokud mate zivnostak na topenarstvi, tak mate i praxi. Toto jsou zakladni veci. Nejde se vse naucit na internetu. Holt neco pokazite, poucite se z chyb atd. X veci je grifu. Zakaznika nezajima ohyb nebo koleno, ten chce se zarukou celou zakazku.
lulek
Elektrickou ohýbačku kupovat nechci a jinak je nabídka velmi bídná. Už mi zbývá koupit jen Robend H+W za 17000 Kč. Rentabilní to nebude, ale asi mi nic jiného nezbyde, pokud chci dělat pěkné ohyby. Moc se mi líbí ohýbačky Monumental Masters z Anglie a jsou i relativně levné, ale psal jsem jim, zda tu půjde i na naše trubky a prý ne, oni mají tenší stěny, navíc vůbec nepoužívají 18 mm. Říkal, že evropský trh je nyní zajímavější a vyvíjejí pro něj nástroje a ať sleduji jejich web, ale asi to je na několik let.
Pokud mermomocí chcete, aby byl ohyb pěkný, můžete potrubí navíc vyžíhat. Ale zase na něm budou vidět stopy po žíhání. Obecně bych se však takovým detailem vůbec nezabýval a ani jako zákazníkovi by mi to nevadilo.
"Myslíte, že je přípustné to s tou vráskou dělat u zákazníků, když kousek ohnuté trubky vezmu s sebou a ukážu jim to a zeptám se, jestli to chtějí takto, nebo navíc pájený či lisovaný spoj."
Jako zákazník odpovídám: Ano. (A líbí se mi, že to řešíte.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.