Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění zlatého proužku na talíři

Od: prouzek odpovědí: 26 změna:

Čím odstranit zlatý proužek na talířích, aby mohly do mikrovlnky? Talíře jsou hezké, nechci se jich zbavit.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knick
hodnocení

5x
Úplně stačí v jednom místě ten zlatý proužek přerušit. Možná stačí jen rýha špičkou nože. Talíře zůstanou zdobené i funkční.

Myslím si, že jedno přerušení stačit nebude, bude to na tom místě jiskřit, přerušil bych to do kříže, to snad jiskřit nebude. Nejlépe vyzkoušet.

knick
U hrnků to funguje, vyzkoušeno..

hodnocení

4x

Strčit do mikrovlnky, po pár ohřátí už žádný ohňostroj nebude.

hodnocení

3x

Nemusíte je odstraňovat. Normálně je dejte do mikrovlnky. Ornamenty, které tvoří uzavřené závity, se někde přepálí. Udělá se na nich nepatrné přerušení, které na celkový vzhled nemá vliv.

tak
hodnocení

3x

Hezké talíře nedávat do mikrovlnky a koupit si jiné bez proužku.

prouzek
hodnocení

Nechci jiné talíře.

riva
hodnocení

2x

Předpokládám, že proužek je tak slabý, že v mikrovlnce brzy zmizí.

hodnocení

2x

Obávám se, že chemikálie na rozpuštění zlata neseženete, resp. neseženete v malém množství (nejsnáze dostupný by pro vás byl jodid draselný/sodný, směsný roztok s jodem prý zlato rozpouští). Zkusil bych to odstranit abrazivně, tedy nějaký účinný písek na nádobí a silou drhnout. Nebo to holt nechte opálit v mikrovlnce, pásek se proděraví a mělo by to dát pokoj.

hodnocení

2x
Kup brusnou pastu a drhni s bavlněným hadrem (staré tričko třeba).

Přesně tak, nejlepší způsob. Nejdříve bych zkusil nějaký hrubý písek na nádobí (ne to běžné "mléko", které vyčistí kulový). Pokud to nezabere, tak zkusit něco účinnějšího, ale pozor na poškrábání talíře.

bramburka
hodnocení

1x

Talire jsou asi hezke prave diky tomu zlatemu prouzku? Pokud prouzek odstranite, uz hezke nebudou. Poridte si levne jidelni talire, ktere do mikrovlnky muzete dat a tyhle si nechte na svatecni prilezitosti.
Preci neohrivate vsechno jidlo v mikrovlnce?

pr

Velmi dobrá a rozumná rada. Proč zbytečně ničit hezké talíře když se může použít nějaké jiné obyčejné bez zlatého proužku které se jistě nějaké doma najdou a pokud ne tak nějaké takové koupit.

prouzek
hodnocení

Talíře mají hlavně hezký dekor, ten proužek klidně oželím. Nechci další talíře, tyhle jsou hezké, líbí se mi a chcio je používat.

pr

prouzek: Talíře mají hezký dekor, jsou hezké a líbí se ti a přes to je chceš udělat takové aby už hezké nebyly a aby se ti už pak možná příliš nelíbily? Nechápu takové uvažování nad něčím. Pokud ten zlatý proužek nějak odstraníš tak na místě toho proužku možná ty talíře ztratí lesk nebo se vytvoří nějaká rýha a nebudou už tak hezké a nakoned zkončí někde v popelnici.
Ještě mne napadá, že pokud opravdu ty talíře se zlatým proužkem nechceš tak by jsi je možná mohla vyměnit za jiné s někým kdo má nějaké talíře bez zlatého zdobení a ten i možná bude rád, že takto získá hezké talíře. Tím by tzv. zůstala koza celá a vlk by se nažral.

prouzek
hodnocení

Nepřekrucuj smysl toho, co píšu. Nechávám si je kvůli hezkému dekoru, ne kvůli proužku.

Nerozumím češtině,
vždyť dekor, nebolí okrasa, ozdoba, je právě ten zlatý proužek. Krásný tvar je něco jiného. Teda Vy pořád píšete, že se Vám líbí dekor, teda proužek, ale chcete ho zničit. Jak tomu mají rádci rozumět?
@kami
Snažit se porozumět radši ne. Ztráta času
Kdyby dala fotku talíře, dalo by se usoudit víc
pr

Tazatelce se ty talíře líbí, ale asi se ji příliš nelíbí ten zlatý proužek který je asi tím hlavním co je na těch talířích hezkého a proto ho chce odstranit aby už ty talíře nebyly až tak hezké. Asi na krásu talířů máme každý trochu jiný názor. Pokud chce talíře použitelné v mikrovlnce tak na to už tu dostala dost rad jak to vyřešit bez zbytečného odstraňování toho zlatého proužku, ale ona bohužel za každou cenu nechce na ních mít žádné zlato.

To je od té tazatelky opravdu drzost, že odmítá rady, o které nestojí :-D

kdosi

Talíře jsou nejspíš hezké kvůli dekoru a ten zlatý proužek je tam jen navíc, proto ho tam tazatelka nechce. Bez něj to bude vypadat třeba takhle a budou hezké pořád.

Odstranění zlatého proužku na talíři
pr

kdosi: Nic proti těm talířům z obrázku, nejsou špatné a i ten černý vzor je docela hezký, ale já bych je asi nechtěl. Nelíbí se mi ta černá barva která mi připomíná smutek. Myslím, že by ty talíře byly vhodné především na nějaké pohoštění po pohřbu a ne příliš např. na svatbu nebo narozeninovopu oslavu. Kdyby ten vzor byl jiné barvy, třeba modrý nebo zelený tak by to bylo z mého pohledu více OK.

Jen si dovolím připomenout
"Jak prosím zní dotaz tazatelky"?

hodnocení

0x

Možná by stačilo talíře párkrát prohnat myčkou, zlatý proužek se naruší a v mikrovlnce nebude jiskřit.

petrak
hodnocení

0x
Dobrý den, na odstranění zlatého, či stříbrného proužku je speciální guma. Mám kontakt na pána z Ústí nad Labem, kupovala jsem u něj talíře a odstraňoval mi proužek, třeba by Vám dokázal pomoct…

chcivedet
hodnocení

0x
Dobré po půlnoci (nevím jak tuto dobu označit).
Taky jsem odstraňovala zlatý proužek na talířích a dělala jsem to brusným kamínkem (hranou). Jsou poškrábané, ale je možné je dát do mikrovlnky, jsou funkční. ( Jen náhodně zde odpovídám, nesbírám body, ty udělte chytřejším).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]