Nejste přihlášen/a.
Dávat termostat do ložnice je nesmysl. Měl by být v místnosti, kde se nejvíce zdržujeme a kde bývá největší teplo. Ostatní místnosti se přizpůsobí termohlavicemi na radiátorech, nebo obyčejným přivřením ventilu.
Nevnucuji vám svůj názor, ale s ohledem na zdravý spánek, v ložnici v průběhu dne netopíme (maximálně trochu temperujeme když teploty venku klesnou hluboko pod nulu). A v noci automatika kotel vypíná ( od 23hod - 5hod ráno). V noci není nutné topit, když se v domě nikdo nepohybuje. Určitá setrvačnost udrží teplotu do rána přijatelnoui, že dům neprochladne. Ráno, když vstáváme, kotel už pomalu ohřívá radiátory. Bohatě to takto stačí a úspora také není malá.
Termostat by měl být co nejdále od radiátoru a na okna dejte žaluzie, které omezí ohřev místnosti od slunce.
Žaluzie na oknech mám,ono když svvítí sluníčko tak to pere pořád odpoledne do obyváku ale snažím se něják zatahovat aby to nepralo moc do obyváku.Stejně kotel když vytopí obyvak dám příklad na 21 stupnů tak vložnici mám třeba 17 stupnů ano na spaní ideální tak se kotel třeba při 21 vypne když mám nastaveno 21 a to je konec.
Zaboha nemohu nějak pochopit to jak nastavit termostat automatiku aby se zapl v tu dobu a vypl taky v tu dobu třeba ráno když chci abych tu měl teplo tak se stejně nezapne v tu danou dobu.Ono když mám pak nastaveno třeba 20 na noc v obyváku a klese to pod 20 tak se kotel sepne kdy se mu zachce to chápu.
Funguje to tak, že nastavujete čas a teplotu, dejme tomu 7:00 a 21°C a kotel udělá to, že v 7:00 zkontroluje teplotu v místnosti s termostatem. Pokud zjistí, že je tam míň než 21°C tak začne topit dokud nedosáhne 21°C nebo dokud v programu nenajde další časový a teplotní požadavek.
Jestli se za dobu kdy bude sepnutý kotel stihnou nebo nestihnou vytopit další místnosti už je věc druhá.
Obecně se temostat dává do místnosti, která pro své vytopení na požadovanou teplotu potřebuje největší čas.
Zkusím se pak na to podívat snad to něják půjde nastavit,ještě ani netopím ale pak to asi zapnu o víkendu večer,ono to přes den stejně topit nebude protože uzná venkovní čídlo že je víc jak 10 stupnů tak to topit nebude to už mám vyzkoušené.Škoda že někde nejsou podrobnější videa o tom termostatu jak ho dobře nastavit,děkuji za rady
Pokud se ztrácíte v nastavení, zkuste se podívat na video návod od Baxi. Jestli jsem dobře z fotky identifikoval váš termostat, tak by to měl být QAA75 - video návod nastavení je zde baxi.cz/...
Zacal by som tym, ci je termostat drotovy alebo bezdrotovy. Bezdrotovy staci premiestnit, drotovy by si vyzadoval umiestnit namiesto toho sucasneho prijimac (alebo ho dat ku kotlu) a bezdrovy vysielac s ovladanim potom mozete volne prenasat po celom objekte.
Dalsie riesenie je potiahnut kabel od kotla alebo sucasneho termostatu na nove miesto.
Nastavení času spínání kotle nemá s funkcí termostatu nic společného. Termostat reaguje na nastavenou teplotu, ne na čas. Pokud máte jistotu, že vše je nastaveno správně a kotel na nastavené časy nereaguje, tak to znamená závadu.
Nalezení vyhovujícího nastavení a umístění termostatu bude vždy trošku o kopromisu.
Bezdrátový termostat je na toto nejlepší řešení.
Vyzkoušíte, uvidíte.
Potřebujete technika na kotle, ten ke kotli připojí krabičku, která bude umět komunikovat s novým bezdrátovým termostatem.
K termostatu v ložnici. To bude fungovat jen do té doby, než Vám bude pro změnu zase zima v obýváku.
To nastane, až se více ochladí a obývák už nevytopí sluníčko.
Termostat v ložnici sepne a během chvíle vytopí ložnici na nízkou teplotu pro spaní (třeba19°C).
Během této krátké doby se nevytopí obývák na třeba 23°C.
Předpokládám, že toto není první zima tak jak to teď máte.
Pokud se víc ochladí, funguje to v pohodě i s termostatem v obýváku?
Jen doplním co asi už víte, v místnosti kde je termostat je vždy termostatická baterie radiátorů otevřená naplno.
No tak to máš blbý, jestli nechápeš nastavování termostatu,pak si musíš najít někoho, kdo to zvládne.
Už ti tady rádci poslali i odkaz na videonastavení, nevidím v tom problém. Bhžel doporučil bych ti koupit ten nejzákladnější termostat s kolečkem, neprogramovatelný, třebas i bimetalový a ovládat ho ručo fučo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.