Nejste přihlášen/a.
Pokud Vám doma praskne přívod vody ( hadička do splachovače, těsnění pračky...) vytopíte sousedy o x pater než se na to přijde.Stalo se to známým když byli na dovolené. Proto sháním elektronický ventil co namontuji za hlavní ventil ve stoupačce v bytě z něhož půjdou 2-3 čidla vlhkosti umístěné v kritických místech, které v případě indikace vody, zastaví přívod. Bohužel jsem dosud nic nenašel. Nevíte jestli něco takového existuje? Případně odkaz na stránky výrobců. Děkuji všem za případné nasměrování. Věřím že toto téma zaujme mnoho čtenářů.
raadek má opravdu pravdu. Dlouho jsem přemýšlel nad více možnostmi realizace Vašeho nápadu, ale jak píše raadek, snímání vlhkosti (realizované kvůli bezpečnosti malým napětím) a potom následné řešení spínání dvou elmagnetických ventilů na přívodech teplé a studené vody jsou složité a energeticky náročné. Nahradil bych hadičky k pračce a splachovači tlakovými hadicemi s kovovým opletením a při opouštění bytu bych nenechal běžet automatickou pračku a myčku nádobí.
doplněno 23.06.10 20:46:něco na tom bude, když se člověk zamyslí po přečtení příspěvku tazatele z 19:36...asi by bylo dobře kombinovat kvalitní materiál, vypínání spotřebičů a elektrozabezpečení - snímače vlhkosti.
Je tu možnost použít čidlo vlhkosti, které upozorní třeba souseda, který má klíče a vodu zastaví... nebo zavolá na mobil domáceho... flajzar.cz/...
jednodušší a lacinější signalizátor je na flajzar.cz/...
na propojení čidla s ovládáním ventilů by se dalo zapracovat a něco vymyslet, však je to jen elektrická záležitost.
mutint.cz/... je například vyráběný i na napětí 24 V...
Víte, katastrofický scénář to není, to samé shání známý, který vytopil své sousedy kteří měli snížený strop a izolaci. Vše vytrhat a znovu rekonstruovat...A to mu pouze napraskl spoj v pvc trubce za linkou (dělala zavedená vodařská firma před 6 lety).Tlak nebyl velký ,ale po několika hodinách toho vyteklo ažaž.Ve vší úctě určitě, nezastavujete vodu vždy, když jdete do práce. A ventily, které popisujete reagují na velký průtok, jestli jsem to správně pochopil.
Děkuji autorovi Hejkal-ovi za odkaz na el. ventily. Toto téma jsem probíral se známým programátorem, a ten mi přislíbil jednoduchý prográmek napsat. Elektronika ( progr.čip, 2 čidla krabička a práce )bez 2 el. ventilů by vyšlo na méně než 500kč.Chci to udělat co nejdřív, pak napíšu jak jsem dopadl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.