Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ptám se jaký nevýhody jsou u ONDULINE vlnité krytiny. Slyšel jsem o tom mnoho názorů, ale ani jeden člověk ji opravdu ani neměl na své vlastní střeše. Viděl jsem mnoho střech touto krytinou zakrytou a vypadalo to pevně, jednoduše a zajisté moc levně.
Chci vědět jestli do toho jít. mám chalupu jen malý domeček střecha má tak 52m ctv. Nemám dostatek financí, ale zdá se mi to jako nejlepší investice, než začnu dělat pokoje a veškerý interiér.
Na vlastní střeše u mě ji neuvidíte, páč bych si ji nedal na střechu. Páč ji mám před očima u sousedů, a u vedlejších ji nový majitel už předělal. Oběma po pár letech slezla barva a nejdříve se vytahovali, jak levně pořídili, co jim vše slíbili. Pak že jim to firma předělá, reklamace je vyřízena...a nic se nestalo. Nevěřili mi, že je to jen "papír potažený asfaltem"
Kdysi jsme ho i prodávali, ale nesměl být uskladněn venku na dešti a slunci.
"Nemám dostatek financí, ale zdá se mi to jako nejlepší investice" vezměte kalkulačku a počítejte na kolik to vyjde za metr. Pak navštivte kvalitní prodejnu střešních krytin a vybírejte, třeba Lindab, ...
Dal jsem si to na kolnu, ale nijak zvlášť bych to nechválil. Sice jsem neměl problém se stálostí barev, ale vítr si s tím dokáže nepěkně pohrát. A opravy jsou dost dobře nemožné. Na barák bych to nedoporučoval. Ale rozhodně netvrdím, že se jedná o špatný výrobek, jen sděluju svoji zkušenost.
Máme cca 10 let také na přístřešku pro auta cosi podobného - Guttanit. Jako plus vidím rychlou a relativně jednoduchou montáž. Rovněž nebyl problém s barvou - po 10letech je to stejně všechno skoro černé . Řešili jsme tehdy destrukci zkřehlého vlnitého PVC po kroupách proto jsme hledali něco podobného a co nejjednoduššího. Nebylo to úplně nejlevnější. Sousedi mají všude na baráku i stodole Onduline (první vrstva údajně z Polska - druhá nevím ) a vím že mají dvě vrstvy na sobě protože tu první jim tehdy taky ty kroupy sem tam prorazily. Barva jim drží. Mají barák hodně našpičato.
Jinak téměř okamžitě po aplikaci se začal zespoda tvořit jakýsi černý kondenzát jakoby výluh z desek (i když nepršelo - jakoby rosa) - donutilo nás to použít dodatečně nataženou nepropustnou parozábranu nad auty - ty fleky byly ohavné i když to šlo umýt. Musí být co největší sklon protože když na tom leží mokrý sníh tak se panely provlhčují - je to jen jakási tvrdší lepenka. To ale beru jako naši chybu protože výrobce na ten sklon upozorňuje - u našeho přístřešku to ale nejde zajistit. Dnes jsou již desky velmi měkké - některé se bortí. Prakticky se nejde na plochu jednoduše dostat. Takže shrnutí - není to zdaleka na věky. Řekl bych tak 10 let (a utíká to dost rychle), Zásadně co největší sklon a nepropustný podklad. Jo a panely se v příčném směru zmenšují - jakoby se vlnovec zkracoval - na cca 6m to udělalo asi 10cm - ale to bude asi tím že nejsou přibíjené shora ale na Ičkách zespoda ohnutý záchyt se šroubem skrz. Na kůlnu nebo možná i stodolu asi jo - na barák bych byl velmi opatrný Není to úplně špatné ale určitě ne nejlepší a hlavně nejlevnější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.