Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodavatel energií IQ Tender

Od: dohnivak odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, před lety mě oslovila energetická společnost IQ Tender Praha, s tím, že mi nabídnou lepšího dodavatele než byla Bohemia Energi s plynem, rok. 2018. Nejsem si vědomá, že bych cokoliv podepsala, ale jednalo se o výběrové řízení, asi aukce, poslali na základě plnou moc,kterou jsem podepsala, tenkrát jsem se s nimi dohadovala,chtěla jsem i jít na policii kvůli ověření podpisu, pak jsem se na to vykašlala, takže mě převedli k dodavateli SPP Brno, letos mi končí smlouva k 31.12.24 s SPP Brno, chtěla jsem přejít k jinému dodavateli, zajistila jsem si převod k jinému dodavateli, na to konto mi přišel varovný dopis, že mám zavolat do společnosti Tender, po zavolání mi bylo sděleno, že nemůžu odejít k jinému dodavateli, jelikož oni mají podmínky takové, že musím zůstat další tři platební období s tím, že už u SPP nebudu, ale že mě převedou na jiného dodavatele,kterého neví, jelikož bude výběrové řízení a dle toho se rozhodne, přijede kurýr a podepíšu to. Pokud ne, zaplatím sankci 6000 kč, kterou oni za mne zaplatili když jsem musela odejít od Bohemky do SPP na základě jejich požadavku a jejich výběrového řízení. Má někdo zkušenost s touto společností?Možná jedná protiprávně, ale zmoci nejde nic, bud zaplatím sankci, nebo přejdu k neznámému dodavateli, dík,d

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Šest tisíc za vás určitě neplatili. Nechala jste se prostě nalákat. Ale existuje řešení- ukončení smlouvy - přepis na jiné jméno, který si udělá smlouvu s někým normálním. Pak je to zdarma.
doplněno 14.10.24 18:30: Pošlete jim to odstoupení od smlouvy, víc vám poradit neumím. Těch šest tisíc bych neplatil, to mají za těch šest let zaplacené dvacetkrát.
doplněno 14.10.24 21:36: No tak sláva. A ještě můžete pohrozit, kdyby se jim to nelibilo. Pak dejte vědět, jak to dopadlo a můžete mrknout na dodavatele fonergy. Mají smlouvy na neurčito a měsíční výpovědní lhůty.
dohnivak
hodnocení

když přecházíte k jinému dodavateli a a nemáte se stávajícím ukončenou smlouvu, tak platíte sankci 6000 kč, d

Neplatíte, pokud je změna na jiné jméno.
dohnivak
hodnocení

jaké jiné jméno mám dát, na příbuzné, dům je můj,d

Já nevím, jakou máte smlouvu s tím Tender, takže v první řadě vypovědět smlouvu s nimi, vypovědět jakékoliv další zastupování či plnou moc. Určitě tam nějaký dokument na odstoupení od smlouvy musí mít Podepsat a odeslat, poté řešit dodavatele už svým jménem.
dohnivak
hodnocení

ano, toto mi radil jakýsi dodavatel, vypovědět, jenomže já jsem ty papíry vyhodila, nevím proč, v domnění, že už je to promlčené za těch 6 let, takže ted nemůžu dělat skoro nic, prostě přejít s potupou, nebo zaplatit tu sankci, nebo jim říct, at mi tu smlouvu pošlou tu starou co v ní vlastně je a tu plnou moc, je možné že si stanovily nová pravidla za tu dobu,těžko říct.d

Však dokument na odstoupení mají na stránkách. Najdete tam i ostatní věci, hlavně bych nic neplatil, protože pokuty bohemce určitě nikdo neplatil. Bohemia zkrachovala sama!
dohnivak
hodnocení

ale to bylo ještě před tím než zkrachovala, to je 3 roky a já to podepsala v r 2018 tedy 6 let, to jsem ještě měla s bohemkou smlouvu a když odejtete dřív od dodavatele než končí smlouva, tak ji zaplatíte a ta sankce je 6000 kč, takže oni to asi zaplatili za mne a tím jsem přešla k SPP brno, neznám jejich podmínky jaké mají, dát výpověd, no já to považovala za ukončené,d

dohnivak
hodnocení

štír- takže volala jsem na energetický uřad už z posledních sil, tam mi řekli, že plná moc se musí obnovovat po půl nebo roce a že ani nemají u nich licenci, takže si mám vyjet vzor podle par. 11 N odstoupení od smlouvy, vyplnit udaje a nazdar bazar a nic neplatit ani nepodepisovat, šmejdi, dík

dohnivak
hodnocení

tak pro štíra, vypověděla jsem IQ Tendru plnou moc na základě energetického regulačního uřadu a poslala jim to, na to konto mi volali, že tedy když takhle, tak mi pošlou fakturu na 6000 kč, to je ta sankce,kterou zaplatitili když jsem musela přejít k bohemce, nyní jsou jiná pravidla od r. 22, nemůžou nechat plnou moc plynout 6 let, prý je na dobu neurčitou, takže přijde faktura, co bude dál nevím.d

cover
hodnocení

1x

1) vypovedet plnou moc zprostredkovateli

2) pak komunikujte primo s dodavatelem s tim, ze mate vypovezeno sprostredkovateli, a ze chcete zrusit autoprolongaci a vypovedet a at vam posle kopii smluvni dokumentace.

Pripadna sankce ci poplatek MUSI byt primo ve smlouve (ne v OP), jinak je sankce/poplatek neplatna a nevymahatelna.

Kopii smlouvy muzete vymoci pomoci GDPR clanku 15 - do 30 dnu vam musi poskytnout, co na vas eviduji. To pisu protoze nekteri smejdi chteli za kopii smlouvy POPLATEK :)

makk
hodnocení

0x

Pokud to chápu, tak ten IQ Tender není dodavatel plynu, ale jakýsi zprostředkovatel, který by se údajně měl starat o to, abyste měla plyn co nejlevnější. Vyhledává nejvýhodnější tarify a vybárá vám dodavatele. Proto jste jim taky podepsala plnou moc, že za vás v tomto mohou jednat. No a nyní za vás asi podepsali smlouvu, která je možná výhodná, ale zavazujete se k odběru na X let. jenže tím, že jste od nich odešla, jste smlouvu porušila.

Přečtěte si pozorně ty smlouvu s IQ Tender, tam nejspíš bude vysvětlení.

dohnivak
hodnocení

zatím jsem od nikoho neodešla, ale tender mi vybere dalšího dodavatele, jinak platím sankci,d

makk

Ano, na to s ním máte smlouvu. Tak jde asi o to, že ta smlouva s tím IQ Tenderem je na nějakou dobu a bez sankce nemůžete odejít dřív. Nechci ty společnost nějak pomlouvat, nevím o ní nic, ale jistě se vám nebude starat, abyste měla co nejlevnější plyn zadarmo. Každá firma musí na něčem vydělávat. Takže más mělo zajímat, na čem vydělává tato firma. Už samotný fakt, že vás sami oslovili měl být signálem, že je třeba si pořádně prostudovat jejich podmínky.

dohnivak
hodnocení

jde o to, aby oni co nejvíce vydělali a převedli mě k dodavateli u kterého na tom budou nejlépe,d

makk

Ano i to je možné. Každopádně i když by vám sehnali skutečně nejlepší cenu, tak taky musíte koukat na to, kolik vás stálo to sehnání.

dohnivak
hodnocení

této organizaci nezáleží na mé spokojenosti, abych měla lepší cenu, jim záleží, aby oni z toho měli nejlepší provizi, mě končí dodavatel ke konci rohoto roku a místo, abych si mohla vybrat nového dle mne, nebo zůstat, nesmím, musím se podřídit této organizaci a podepsat smlouvu na další 3 roky u dodavatele v aukci ve výběrovém řízení, toto je nevěrohodná energetická optimalizace TEnder IQ praha, mnoho lidí naletělo, nevím jak na je to 6 let co jsem přestoupila k SPP brno, to mi našli,d

hodnocení

0x

" Nejsem si vědomá, že bych cokoliv podepsala,"

Už jste slyšela o tak zvané " distanční smlouvě" ? Nic podepisovat nemusíte. Stačí, když do telefonu řeknete "ano". Nebo spíš když dostatečně důrazně neřeknete NE! a smlova se stává platnou. Tento způsob uzavírání smlouvy má v určitých případech své opodstatnění, ale velmi často je zneužíván "šmejdy". Je to lumpárna, ale nic s tím nenaděláte.

doplněno 09.10.24 11:45:

Mimochodem - lepší smlouvu, než bývalá "Bohemia Energi"Vám dokáže nabídnout kdokoliv, třeba Franta z Horní Dolní.

dohnivak
hodnocení

chápu, neudělám nic, možná tak zaplatit sankci nebo dle jejich přání podepsat další smlouvu a oni mě přiřadí k dodavateli, ke kterému budou chtít dle výběrového řízení,d

Proč neuděláte to, co píše nahoře Štír?

dohnivak
hodnocení

nevím, na koho bych to přepsala,d

Bydlíte sama nebo s někým? Pokud s někým, tak na něj/ní. A když to dáte na dobu neurčitou, klidně můžete třeba po měsíci to přepsat zpátky na sebe.

A jinak klidně na jakéhokoliv dospělého rodinného příslušníka, klidně může bydlet i jinde, to nikoho nezajímá. Nebo třeba na souseda, milence/ku, manžela/ku atd.

dohnivak
hodnocení

,mám obavy, že to nepomůže, i kdyby byl od tec majitelem někdo jiný, pořád jsem byla do této doby od r. 2018 majitelkou já, myslíte, že by na mě nemohli,d

hombre1
hodnocení

0x
Tohle je snad ještě větší oser, než byl Mr. Slavík s tou svojí slavnou Skautskou energií a chobotnicí různě spřátelených firem ve kterých předstírali jakési výběrové řízení. Je potřeba důsledně přečíst smlouvu, podmínky, jak se jich zbavit. Od zkušenosti se Skauty už vždy radím žádné plné moci zprostředkovatelům nikdy nepodepisovat a najít si to nejvýhodnější na trhu za pomoci srovnávačů a vlastního soukromého průzkumu sám/a a podepsat vždy sám za sebe. Jinak se člověk může chytnout do takové pochybné spirály v jaké jste teď vy.
cover

Zbavit se toho mi zabralo 2 emaily, viz jiny muj prispevek. V soucasnosti nabizi Skaut MWh za 2490 cca tedy jednu z nejnizsich cen s fixaci...

To co radite je stejne jako radit: nevychazej z bytu, muze na tebe spadnout meteorit nebo te prejet auto :)

Bohuzel to co popisujete je iracionalni chovani, ktere neni zrovna nejvyhodnejsi. Je to jen ustrasene konani na zaklade toho, ze neumite resit veci. Vhodne pro ty, kteri take neumi resit veci. Ti at jdou k cezu (nejdrazsimu).

ps: pokud jedinec neni ani schopen vypovedet zplnomocneni, lze to dle mne povazovat za nesvepravnost (i kdyz je to jen zakladni neznalost). Vypoved je jednostranna a jedine co musite splnit, aby vase vule byla dorucena druhe strane. To lze provest emailem (pokud maji odpovidac) anebo datovkou za 10,-

Hotovo. Postup pisu jinde. Nutno 2 kroky: vypovedet zastupovani a ukoncit smlouvu.

Pokud tu smlouvu nemam a nechci to resit, tak ji ukoncim "k vyroci".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]