Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou myčku vybrat

Od: taipan1 odpovědí: 14 změna:

Zdravím.Jakou myčku vybrat kolem 12 000.Gorenje nebo AEG?Měli jsme Beko, ale furt s ní něco bylo.Díky za rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cl
hodnocení

3x
Úplně neporadím, ale moje zkušenost- měl jsem AEG a po skončení záruky s ní pořád něco bylo. Přežila ji po dvou opravách max o dva roky. Mám Beko a jsem spoko. p.s. Aeg byla mnohem dražší než 12000

hodnocení

0x

Měla jsem snad 15 let Candy a teď víc jak 3 roky Bosch. Když mi ji servisman napojoval, pravil, že tyhle přístroje ještě ani neopravovali. Že jsou naprosto bezporuchové. A totéž že platí o pračce. Navíc, koukala jsem, že je spousta akcí, kdy se oplatí koupit Bosch Jo a ještě říkal, že se oplatí koupit stroj s německým návodem, ty, že jsou pro Německo a opravdu perfektní.

U Bosche se ale v případě poruchy nevyplatí oprava kvuli cenám dílů. Zrovna tu mám na opravu myčku, nehřeje, ohřev je součástí čerpadla za 4,5 litru, dodává se v originálu jen komplet. Naštěstí v Číně je dostupný i ohřev samotný za 7 stovek. Nebo sekačka Bosch, motorek za 4 tisíce kompletní i s reminkovym převodem, kde nejde vyměnit ložisko za pár korun.
petr2
Bosch má dnes s německem asi tolik společného jsko já s Pandžábem.Opravář Vám namazal med kolem pusy Vy jste mu to zbaštila.To že máte brát co je v němčině v návodě je na Nobelovu cenu. Dnes co koliv otevřete má návod v několika jazycich.To jako přijdete do obchodu a budete rozbalovat krabice s pračkama a zkoumat návody? Jak tohle může vůbec někdo vymyslet.
Bosch před 30 lety a dnes je sakra rozdíl.
Před 5 lety jsem měl myčku i pračku obojí v drahých relacích po záruce se to začalo sypat. drahý servis drahé díly po dalších opravách díky cenám už jsem opravovat ani nechtěl.
lmgify

> v Číně je dostupný i ohřev samotný

Kdes to našel? Na AliExpres?

makk
hodnocení

0x

Naše první myčka byla AEG kupovali jsme ji v roce 1993 za cca 30000.- a vydržela 6 let. Pak jsme koupili nejlevnější, co byla (Electrolux, stála tuším kolem 7000.-), máme ji 25 let a funguje pořád dobře. Takže je to asi spíš o štěstí, než o cíleném výběru (BTW Electrolux a AEG je tentýž koncern).

hodnocení

0x

Bosch, pockat na nejaku akciu, napr minulorocny model. Jedina porucha na viacerych kusoch bola prasknute lanko k pruzine dveri. nahradny diel okolo 10 eur, moja praca zadarmo, za hodinu hotovo.

lmgify

Proboha, co je to s myčkama BOSCH a jejich pružinama dveří? Zrovna to tady bylo před pár dny ... Nejlevnější pružina k dostání v ČR za 342,- Kč (14,- €).

Pruzina je ok, praskne lanko, aj ked je plastove a vedene v plastovom drziaku s nizkym trenim, nevydrzi to a casom praskne opotrebovanim.

hodnocení

0x

Celý život kupuju zásadně AEG/ Electrolux a nemám problém. Za více než 30 let jediná závada a sice spečené kontakty relé u mikrovlnky. Kupuji takový nepatrně lepší střed a zatím plná spokojenost.

futra
hodnocení

0x

Máme skoro 16 let Bosch.Jedna oprava proběhla asi ve třetím roce,pořád napouštěla a vypouštěla .Nedávno praskla jedna pružina v držení dvířek ,ale ťukám na dřevo ať nám ještě nějakou dobu vydrží její fungování.

lmgify

> Nedávno praskla jedna pružina v držení dvířek

Škoda, že jste se tam nestavila a nedala vědět, jak oprava dopadla. Praktická zkušenost s provedením navržených řešení a obrázek z opravy by rádce potěšil.

hodnocení

0x
AEG vydržela 5 let.Teď mám 3 roky Beko.Zatím funguje dobře bez jediné chybičky.

taipan1
hodnocení

0x
Tak díky za odpovědi.Beko jsme měli 5,5 let.Druhá oprava by teď vyšla na 6000.Tak to jsme zavrhli a dnes objednali Gorenje, tak uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]