Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předokení rolety

Od: fikus* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,)

nevmáte někdo zkušenosti se zapojením předokeních rolet na baráku?

Jaké je levné a dobré řešení elektrické ovládání,jak z místa každou roletu extra tak centrálně všechny rolety najednou.Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) ano mám, sám jsem je zapojoval.

2) toto větné spojení potřebuje vysvětlení co je(definice): levné a dobré...ze kterého místa myslíte, spínání mechanické, zvukové, časové, přes PC, programovatelné,

čím větší nároky, tím více peněz a pro laika složité.

fikus*
hodnocení

Jedná se mi o to,abych měl u každého okna samostatné ovládání a při odchodu z dou jedno centrální ovládání .

Nároky na pc,mobil,zvuk,programovatelné zatím nemám ,ale připravené pro tuto možnost to být může.

fikus*
hodnocení

CO JE LEVNÉ A DOBRÉ NEMÁM TUŠENÍ,VŮBEC NEVÍM NA KOLIK ONO ZAPOJENÍ ONOHO ZAŘÍZENÍ PŘIJDE

fikus*
hodnocení

Zkusíte mi prosím trošku popsat ono zapojení tech rolet?Potřebuji vysekat drážky pro kabely,ale ani nevím pro jaké .Děkuji Fiala

hop®
hodnocení

0x

Jednou jsem pro podobné rolety připravoval elektro, výrobce požadoval ke každému ovladači (krabička u okna) přivést 230V kabelem CYKY 3x1,5J jištění 1B10, a potom čtyřžilový "datový" kabel (něco jako SYKFY 2x2x0.5). Oba kabely mohly být "nasmyčkovány", tedy vedly od krabičky ke krabičce. Centrální ovladač zákazník chtěl u vstupních dveří. Pozor, výrobce požadoval vzdálenost obou kabelů minimálně 5cm od sebe kvůli záruce a funkčnosti!

arakain77*

Na c o Hope datový kabel?Na ovládání rolet bohatě stačí 3x1.Může být i 1,5 ale to už je zbytečné.Já osobně bych zavedl kabel 4x1 a to pro možnost zapojení bezdrátových ovladačů.Jistič 10.A je taky dost.No a teď zapojení.Centrální hodiny dát tam,kde je tazatel nejlépe využije a ke každému oknu do krabičky z interiéru od centrálních hodin nasmyčkovat.Ven vyvést do horního rohu každého okna husí krk.Z krabičky by se měl vyvést kabel 3x1 do vypínače,pokud bude drátový.Bezdrátový to ušetří.Pak už je jen na tazateli,jakou nabídku výrobce rolet si zvolí.Motory a ovládání bych zvolil značky FAAC nebo SOMFY.Nabídnou od nejjednoduššího řešení,až po ty nejluxusnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]