Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
doma na automatu na uhlí máme jedno z čerpadel undfos RS 25 4G 180 (stáří 8 let).
Už se nám 2x stalo že se čerpadlo nechtělo rozběhnout při pokynu kotle. Po ruční změně rychlosti z 1 na 2 se čerpadlo rozběhlo. Čerpadlo při práci jde slyšet, když se točí, řekl bych že v něm tak vrčí.
Je nějaká rada jak zjsitit co tomu je? nechal jsem jeho rychlost na dvojce a zatím to funguje. Ale vzhledem k tomu, že jde slyšet, předpokládám, že asi brzo odejde.
Díky za tipy.
0x
0x
Asi se budu opakovat. U všech oběhových čerpadel (kotle, bazény) se v návodu uvádělo "PROTOČIT HŘÍDEL po delší odstávce". Býval přístup k hřídeli a plochým šroubovákem se hřídel protočila. Jen to teď neuvádí nebo nedělají, tož je nutné jim napsat a pokárat. Vynutit si od výrobců tlakem, otravováním.
Já jsem si Grundfos takto upravil (údajně také lze povolit na ose, zapnout a dotáhnout - už to zde někde je uvedeno v diskusi), předchozí oběhové čerpadlo Piccola mělo z výroby na hřídeli zářez a plochým šroubovákem se hřídel protočila před sezónou.
Nevím, vypadá jako pro změnu množství oběhu. Zde je
video , zkusit. Pokud není návod po ruce, zeptat se v prvním Vod-Topo servisu nebo stáhnout návod z internetu.
Pod tou veľkou skrutkou,je tá hriadeľ,ktorá by sa mala pootočiť,tá skrutka je vlastne kryt,pozor potečie trochu aj voda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.