Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plyn elektro ceny - fixace?

Od: energie odpovědí: 3 změna:

Zdravim,

jake máte momentálně ceny u čezu? popř eonu, innogy? Co říkáte na Yello?
Mám nezateplený dům (Nová okna trojskla, zateplené stropy a sklep), spotřeba plynu 18mwh (topení + ohřev vody)

Momentálně mám obě smlouvy na neurčito
plyn 1790,-Kč/mwh
elektr. cca 4000,-Kč/mwh

Máte lepší ceny? U obou se mohu dostat o par procent niž, když zafixuji na 2 roky.

1) má cenu momentálně fixovat?
2) přejít jinam? Stabilní společnost?
3) jaké máte ceny vyza mwh u smlouvy s fixací / bez fixace

Děkuji za diskuzi :)

doplněno 07.10.24 15:19:

Dopnuji aktualni roční sazbu dle ceníků vč. dph dle mé spotřeby 18mwh/rok, které jsme našel.

ČEZ neurcito 40.524,-Kč
ČEZ fixace 39.462,-Kč
EON 36.600,-Kč

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

0x

Až bude jasno že Maj lidi zafixovano tak ČEZ změní cenik na neurčito a cena bude nižší než za fixace.Loni to tak bylo co výmysly letos?

hodnocení

0x
Plyn 1440, el 3376 včetně DPH. Na neurčito. Od jara opět spot.

hodnocení

0x

téma časté a v podstatě není odpověď, která by tazatele uspokojila...

Je spousta neznámých, ale jeden fakt. Jen málokterá firma fixaci dodrží, pokud se staně nějaký mezinárodní průšvih. Fixace znamená, že i když se zlevní, jste vázán pod pokutou smluvenou částkou.

Zmíněnou Yello měla sousedka a nestačila se divit. V široké rodině jsou po pár zkušenostech všichni u EOnu.

Pokud je rozdíl u konkurence v řádu jednotek procent (tj. do 10%), za mne je vždy lepší mít možná dražší, ale spolehlivou firmu. Také nemám čas hlídat si situaci na trhu a přecházet co půl roku jinam. Resp. -nevyplatí se mi to.

EOn považuji za lepší už jen z toho důvodu, že do svých cen zadává "vše" - takže např. u MWh elektřiny vidíte v jedné částce všechny spojené náklady. Když jdete jinam kvůli ceně 4000 místo 6000, nestačíte se pak divit, kolik paušálů,doplatků a částeček se napočte- nakonec jste na 5890,- (se štěstím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]