Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch

Od: sedlib* odpovědí: 7 změna:

Hezký den,

Chci se zeptat, jestli máte někdo instalované nebo zkušenost s vytápěním pomocí tepelného čerpadla vzduch-vzduch a rozvodů vzduchu.Firma mi nabízí tuto možnost a v okolí ji nikdo nemá .Chtěl bych vědět jaké máte zkušenosti co se týče obsluhy a nákladů a poruchovosti.Hlavně jaká je tepelná pohoda .Nyní nabízí program zelená úsporám dotace i na tento sistém což je taky lákavé.
Děkuji všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prispeji jen tim ze to je spise na pritapeni, vytapeni rozhodne ne...aspon ne na starsim nezateplenem baraku...ale je to levne a v lete dobre chladi...

sedlib*
hodnocení

No levné, nevím ,ale po mě chťějí za rozvody + čerpadlo 140.000,-

dzejar*

Tak to je levné. Za běžné čerpadlo Země-voda příp. Vzduch-voda od renomovaného výrobce by jste dal i s rozvody rozhodně o dost víc.

kejki
hodnocení

0x

Kompresor je zdrojem stálého hluku, takže pozor na sousedy.

hodnocení

0x

ahoy,

koupil jsem invertor od daikin s cop 4,1, mělo by to fungovat do -20c

hodne si od toho slibuji určitě dám po zimě vědět co a jak.

podle technika z daikinu to na vytapeni stací, ale praxe ukaze vic.

pokusum zdar

sedlib*

Tak to určitě dejte vědět ,Já asi pujdu do elektrokotlu v kombinaci s výměníkem na krbu.
Ale hodně lidí mě odrazuje od el.kotle tak to ve mě hlodá.

mary7

Dobry den,taky uvazujeme o podobne jednotce s podobnym vykonem, i kdyz nas od toho kazdy odrazuje,ze to nebude topit uz okolo nuly apod. Podle parametru by to ale jeste s nejakou rezervou melo byt dost ucinne i v -7st. Jake mate zatim zkusenosti?Vim, ze zatim zadne vyslovene nizke teploty nebyly, ale prece jen uz se to obcas treba k 5, 3st. blizi tak jak topite? :)

Predem diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]