Nejste přihlášen/a.
dobrý den
potřebuji udělat opěrnou zídku terenu mezi mým a sousedovým pozemkem, cca 10m dlouhá, výškový rozdíl je 50cm. Moc se mi nechce betonovat ze ztraceného bednění, takže tady jedině svahové tvárnice ukladané na sucho, nebo ještě je jiná možnost? Kamenná zídka - nemám ani kameny ani bych si to nedokázal postavit, a u gabionu si taky netroufám na to sám.
Je ještě nějaká jiná alternativa zídky? Co by jste doporučili jako nejlevnější řešení ze svahových tvárnic? Dívat se vyloženě jen po ceně, pokud je mi jedno jaká to bude barva nebo vzhled?
děkuji za rady
brouzdám na internetu a narazil jsem na svahovou tvarovku/..., je mi jasné že je to do sklonu. Ale nikde jsem se nedočetl, jak velký sklon (jaký největší) bych mohl tímto udělat? a druhá věc, jestli to mohu vyplnit kamenivem? Co myslíte? asi ne, že?
Záleží jaké řešení preferujete.
Pokud potřebujete rovinu na celém svém pozemku, nevyhnete se betonování s dostatečnou hloubkou základů.
Pokud nevadí kousek svahu na na vašem pozemnku, nemusíte dělat v podstatě nic než svah, který má takový sklon, aby se sám nesesunul. O něco prudší svah můžete udělat ze svahových tvárnic.
Taky záleží jak bude svah zatěžován, pokud budete po kraji jezdit autem, opět bude třeba beton.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.