Nejste přihlášen/a.
Celý dřez a plech jako odkapávač, by měl být z nerezu, tedy hodně odolný proti poškrábání. Není to šperk, je to vybavení kuchyně a tedy, si myslím, není potřeba řešit až tak něco, co má být pro mě a ne já pro něco. Není potřeba na vyčištění jakékoliv abrazivum, ale je dobře přetřít zbytkem citronu nebo nasypat kyselinu citronovou, hubkou rozetřít a spláchnout.
Kuchyňské dřezy se vyrábějí smaltované a nerezové. Stříbrné neznám. Do dřezu se prodávají umělohmotné podložky, chrání dřez před poškrábáním.
Není to jenom jiný název pro nerezový dřez? Možná jiná slitina, co vypadá světleji, než klasická nerez.
V každém balení nového výrobku byste měli najít pokyny, jak tu kterou věc používat a jak ji ošetřovat.
Předokládám, že stříbrný dřez nebyla levná záležitost.
Navštivte stránky výrobce, nebo toho, kdo Vám tuto zřejmě raritu instaloval.
---------
U nerezového používám umělohmotnou podložku, měkký hadřík a večer vytírám do sucha, aby nebyly zaschlé kapky vody.
Nedrbat pískem a ostrou stranou houbiček. Nenechávat ve dřezu dlouho špinavé nádobí, nebo agresivní zbytky (citrón, červená řepa, kurkuma ...
Je to divné, stříbro a nerez vypadájí úplně jinak.Jako když si koupím prstýnek z chirurgické oceli a čekám, že bude vypadat jako stříbrný, nebude.
Dřez nebude stříbrný, ale asi jen leštěný nerez. Čím více parády, tedy lesku, tím větší peklo na údržbu. Už jsem u několika kuchyní měnil dvířka ve vysokým lesku za něco normálního, kde není vidět absolutně všechno. Takže tady buď používat nějakou plastovou podložku, co ochrání dřez před poškrábáním, čímž se elegance lesklýho dřezu dostane na nulu, nebo koupit něco nějaký běžný dřez a tenhle věnovat nějakému nepříteli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.