Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyňský dřez stříbrný

Od: lili28 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím o radu-jak ochránit (je nová),odkapavací, lesklou! stříbrnou plochu u dřezu, aby se tam nedělaly škrábance, je na to nějaký přípravek?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Celý dřez a plech jako odkapávač, by měl být z nerezu, tedy hodně odolný proti poškrábání. Není to šperk, je to vybavení kuchyně a tedy, si myslím, není potřeba řešit až tak něco, co má být pro mě a ne já pro něco. ;) Není potřeba na vyčištění jakékoliv abrazivum, ale je dobře přetřít zbytkem citronu nebo nasypat kyselinu citronovou, hubkou rozetřít a spláchnout.

hodnocení

2x

Kuchyňské dřezy se vyrábějí smaltované a nerezové. Stříbrné neznám. Do dřezu se prodávají umělohmotné podložky, chrání dřez před poškrábáním.

jp

Dnes ještě granitové a název stříbrné se taky používá, zkuste vyhledat. Nevím co přesně to je, asi nějaký pofidérní nerez. Já mám nerezový dřez skoro 30let a nic se mi na něm neškrábe, je pořád stejný.

hodnocení

0x
Nepoužívať a do druhého rohu kuchyne si dať smaltovaný myčák!

pohanka
hodnocení

0x

Není to jenom jiný název pro nerezový dřez? Možná jiná slitina, co vypadá světleji, než klasická nerez.

V každém balení nového výrobku byste měli najít pokyny, jak tu kterou věc používat a jak ji ošetřovat.

Předokládám, že stříbrný dřez nebyla levná záležitost.

Navštivte stránky výrobce, nebo toho, kdo Vám tuto zřejmě raritu instaloval.

---------

U nerezového používám umělohmotnou podložku, měkký hadřík a večer vytírám do sucha, aby nebyly zaschlé kapky vody.

Nedrbat pískem a ostrou stranou houbiček. Nenechávat ve dřezu dlouho špinavé nádobí, nebo agresivní zbytky (citrón, červená řepa, kurkuma ...

Je to divné, stříbro a nerez vypadájí úplně jinak.Jako když si koupím prstýnek z chirurgické oceli a čekám, že bude vypadat jako stříbrný, nebude.

hodnocení

0x

Dřez nebude stříbrný, ale asi jen leštěný nerez. Čím více parády, tedy lesku, tím větší peklo na údržbu. Už jsem u několika kuchyní měnil dvířka ve vysokým lesku za něco normálního, kde není vidět absolutně všechno. Takže tady buď používat nějakou plastovou podložku, co ochrání dřez před poškrábáním, čímž se elegance lesklýho dřezu dostane na nulu, nebo koupit něco nějaký běžný dřez a tenhle věnovat nějakému nepříteli.

km
06.10.24 17:41
hodnocení

0x

nelze

aaa
hodnocení

0x

Dřez slouží mě a já nejsem jeho otrok!. *sok* Zatím jsem neslyšel, aby to bylo obráceně. *modla*

hodnocení

0x
Máme nerezový a za léta používání nemá na sobě jediný škrábanec. A to jsem na něj vzala párkrát abrazivní přípravek. Ne že by to bylo potřeba, špína na něm neulpívá nijak zvlášť. Vypadá pořád jako nový. Ale je pravda, že doma vše vždy utírám suchým hadříkem, takže se netvoří ani skvrny od vody. Nijak speciálně dřez nechráním.

hodnocení

0x

Škrábance vzniknou od používání tak jako tak.
Jediný co je na nerez obecně špatně, jsou abrazivní čistící metody.
Typicky drsná strana houbičky (obsahuje abraziva stejné jako smirkový papír) nebo abrazivní čistící prostředky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]