Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde to opravit

Od: repe odpovědí: 21 změna:
Při přepravě pračky vrchem plněné se něco stalo z bubnem, vůbec se netočí, co myslíte že se stalo a je možno to opravit svépomocí?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ne! Když se takhle ptáte, tak to ani neumíte a nemáte dost potřebných nástrojů. Šikovný kutil s bedýnkou plnou nářadí by se neptal. *alene* Zavolejte servismana a čas, který byste pračce věnoval, věnujte na to, abyste někde vydělal a dal vydělat servismanovi.

repe
hodnocení

To je rada to mě raději příště ani neodpovídejte, na tohle jsem se neptal, snad umíte číst

Ale já jsem vám odpověděla, nemusíte mi říkat, co můžu nebo nemůžu. Napsala jsem vám NE a zdůvodnila? Co vám na tom vadí?

asd1
Babka blby neřeš,když takovymu napíšeš "neco se tam sprajclo nebo zlomilo a blokuje to buben" tak ano nebude schopný ani sundat dekl a bude shánět toho opraváře, ten mu řekne cenu v tisících,takze bude shánět jinou pračku.
Ano.pokud se takhle ptá tak to těžko zvládne opravit,takže radit je jen ztráta času.
repe
hodnocení

Co vy můžete vědět co já umím a co budu dělat jste snad jasnovidec To byste byl úplně jinde viďte
asd1

Hele pokud aspoň trochu umíš, tak by ses tu vůbec nepotřeboval ptát, sundal bys dekl a podíval se co buben blokuje. Ostatně bez toho ti to řekne leda věštec s křišťálovou koulí *smich*

Takže něco umíš určitě, to ti neberu, ale opravy praček to asi nejsou...

111®
hodnocení

2x

no tak nezbude než sundat zadní kryt a kouknout co se mohlo stát. nezapomenouty vytáhout šňůru ze zásuvky..

hodnocení

2x

Áno ide to opraviť svojpomocne,ak tomu rozumiete.Zložite bočné kryty a uvidíte,že kde je problém. Kryty sa dávaju dole tak,že odskrutkujete všetky skrutky,čo ho držia a posuniete dozadu z úchytiek,čo ho držia hore.

hodnocení

1x
Nová pračka?
Nemá tam ještě přepravní šrouby?
makk

I u použité je tam někdo na přepravu mohl dát.

zaseja
hodnocení

1x

Při přepravě a nebo to někdo špatně zavřel, ale odjistilo se zavírání dvířek na bubnu, ten se pootočil a dvířka se zasekly dole v prohloubení u topného tělíska, proto s bubnem teď nejde točit.

repe
hodnocení

stara pracka
doplněno 05.10.24 17:11: Nikdo tam žádné přepravní šrouby nedaval
111®

tak pokud do ní byly dány přepravní šrouby tak budou zezadu vidět...

km
mozna to byla ta chyba

ja
hodnocení

0x

"... se něco stalo z bubnem, vůbec se netočí ..."

Zkuste to trochu upřesnit.

Nejde jím rukou pootočit, když jsou otevřená dvířka?

Nebo se netočí, když chcete prát? V tomto případě by byl možná jen spadnutý řemen.

repe
hodnocení

Nejde jim pootočit rukou když jsou otevřená Dvířka pootočí se jen tak o 10 cm dal to nejde
ja

V jaké poloze je buben pračky?

Dostanete se k dvířkám bubnu?

Nebo jsou dvířka dole a nahoře je vidět něco plastového (spodní část bubnu)?

Pokud nejsou dvířka přístupná, tak se mohla otevřít a zasekávají se o vanu, nebo je pod bubnem spanutý nějaký předmět.

Jestli můžete buben otevřít, tak vyndejte na spodu, ze vnitř bubnu, plastový dekl. Tím se dostanete na dno vany a zkuste nahmatat, jestli tam není něco spadnutého.

Jestli máte nahoře plastový dekl (to je dno bubnu), tak dekl uvoněte a koukněte dovnitř, jestli nejsou otevřená dvířka.

A je ještě jedna možná příčina. Pokud je buben trochu nakřivo, tak se od bubnu odlomila hřídel, která je v ložisku a drží buben. Viděl jsem takovou pračku. Hřídel je z hliníku a ten byl po asi 20 letech tak rozežrán používanými pracími prostředky, že šel rukou drolit.

Jj, kříž bubnu, taky se mi před lety u jedný pračky rozlámal úplně sezranej od prášku.
repe
hodnocení

ano mám nahoře néco plastoveho, coz se da vyjmout a dvíŕka tedy dole, podívam se, díky za radu.

Ak vyfotíte stav,tak vám možno viac povieme k tomu.

hodnocení

0x

Kupte si novou pračku ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]