Nejste přihlášen/a.
Nebyla by fotka zabírající větší plochu? To je pračka dole a další ohřívač vlevo? Co je to šedé dole uprostřed fotky v rohu výklenku?
V tom výklenku by se daly nasimulovat šuplíky a dvířka skříněk.
Hubený box po pravé straně (může být předsazen až k rohu výčnělku) a pod ohřívačem přechází do dalšího boxu se dvěma/jedním falešným šuplíkem (tmavěmodrá = spodní šuplík může končit pod nejnižší trubkou a ne až těsně nad sušičkou). Bleděmodrá = dvířka šuplíků mohou jít až k obkladačkám, aby se trochu opticky zkrátil ten box na straně.
Žlutě = horní stěna boxu je polička končící těsně za spodním krajem ohřívače.
Chudák váš manžel..
Ale abych i poradil. Já, kdyby mě ty trubky (nebo spíš prudící manželka) nedaly spát, bych si naohýbal (ve vašem případě nechal naohýbat) z plechu dvě krabice s potřebnými výkusy na trubky. Jednu pod kotel, aby vypadala jak spodní prodloužení kotle a druhou vysokou na ty trubky napravo. Možná bych je pak i spojil, záleží, jak by to vypadalo. Ale spíš ne, protože bych chtěl, aby ta spodní bedna šla snadno sejmout při servisu. A samozřejmě nalakoval na bílo.
Ale určitě bych s tím nespěchal, člověk podá prst, a.. Ženská není nikdy spokojená. Sotva manžel zakrytuje trubky, už po chudákovi budete chtít, aby namontoval polici, řešil kapající kohoutek a kdo ví co ještě..
zorko: šovinistický smýšlení neřešte, někdo to tak prostě má hozené... ale já si říkám, kam ty PPR trubky asi chcete usměrnit, když tam není místa... (alespoň z fotky mi to tak přijde, ale není to focené z profilu od zdi, tak nevím...)
Já znám paní klempířku, která leze po střeše jako zkušený pokrývač. Hodně zakázek, že nestíhá.
Jen drobnost, před deseti lety to byl ještě chlap.
Jen to ne. shrnovací dveře je jeden z největších hnusů co si člověk může domů koupit. Navíc stejně by na to musel udělat nějakou opičárnu, do čeho se to zabuduje. Udělal bych z lamina něco na způsob vestavěné skříně. Nechat nařezat a olepit potřebné díly, k tomu pár hranolů na konstrukci a parády habaděj.
Na obrázku vidím dole žlutý kohoutek, z toho usuzuji, že je kotel plynový. Plynový kotel nemůžete nijak zadělat, jsou tam předpisy na odvětrávání. Jediné, co může je nechat zadělat ty trubky, ale stejně to, co zde všichni radí je blbost, bude to vypadat stejně hrozně, hůře než ty trubky. No tak... Předtsavil si tady někdo, jak tam ta vaše chytře vyp*delená přidělaná zeď bude vypadat, případně nehořlavé závěsy? Myslím, že bude nejlepší pozvat jinou firmu a nechat to předělat. Trubky by se možná daly schovat do nějaké plastové krytky, něco jako se používá třeba na rozvody vzduchotechniky (pro ty méně inteligentí zdůrazňuji použití slov "něco jako").
pěkný, asi borovice z menších kmenů, téměř vše z kulatin podobně pravidelně nařezané, je to hezky strakatý
ten kotel je v pohodě, vyřešil bych bych to "vestavěnou skříní", vlastně jen 2 stěny a ještě by zbyl prostor nahoře a dole jako úložné prostory
Skor nez zakryvat, odporucam urobit analyzu, z akeho materialu su steny, co je na druhej strane ... To je byt v bytovke s vlastnym kurenim alebo rodinny dom? Je sanca presunut kotol inde?
Take polovicne riesenie (ak mate dost nahradnych obkladov) je vybudovat sadrokartonovu predstenu a za nou upravit potrubia tak, aby kotol visel na sadrokartone, ale stale to bude hnusny mix oblozenej kupelne a kotla. Proste do kupelen kotol nepatri, na to sluzia technicke miestnosti.
zorka 6.10.2024 dnes 00:10
Nápady jsem předala a už jsem tady někde popisovala, jaký je plán.
Nejdřív se pokusíme domluvit s řemeslníky, aby předělali tu část pod kotlem, ať to jde aspoň při zdi a netrčí do prostoru.
A pak budeme vymýšlet nějakou konstrukci na překrytí, když trubky nebudou trčet do prostoru, bude to snazší.
Závěsy, umělé kytky a shrnovací dveře zavrhuji rovnou, to se tam absolutně nehodí. Nechci ani velkou kastli přes kotel, už tak je ten vstup úzký. Spíš to vidím na nějaký kastlík při stěně a mírně předsazenou stěnu před trubkami pod kotlem, když se je podaří usměrnit.
Vyvarujte se prosím klasické chyby žen, které nechtějí velký otvor do instalační šachty a pak se diví, že řemeslník při opravách (nebo výměně vodoměru) nezřízeně kleje.
Armatury, indikační a ovládací prvky kotle musí být přístupné - a přistupuje se tam často (zejména když kotel nejenom topí, ale ohřívá i teplou vodu). Prostor s plynovou instalací musí být odvětraný.
Nejschůdnější je všechno zakrýt konstrukcí s celootvíratelnými dveřmi - to jsou ty zatracované ale praktické a rychle otvíratelné shrnovací, které nezabírají prostor. Každé pevné křídlo stíní a po otevření zavazí.
Že se to nehodí je možné, ale to jste měli uvážit dříve, než se kotel narval do koupelny.
Že to teče bych byla také na šňupnutá!
--------------------
Možná máte z toho trauma, vztek na manžela a instalatéry.
Ale za mě, je tam tak málo místa a jsou nutné různé přívod, křížení a vyhýbky, že to ani jinak lépe a hlavně minimálně nejde, natož to táhnout jenom po zdi aby nic nešlo do prostoru.
Pokud jinak, poradil by Vám leda jiný instalatér, topenář. Zkuste konzultaci s někým jiným. Pro klid Vaší duše. Ale nemyslím, že by výsledek byl marginálně o tolik lepší.
Za mě, můj laický, (ženský názor), nezlobte se na nikoho.
Tyhle věci opravdu patří do sklepa, nebo technické místnosti, či do větší chodby schované v odvětrávané skříni.
1) Pokud schovat, tak jedna lehká deska na pantíky s jednou knopkou/úchytem, která bude připevněna na tu pravou stranu = co je tedy roh. A která by šla šikmo nad pračkou/sušičkou.
Vidím tam ale výstupek od koupelnové skříňky, stejně to nebude úplně doléhat. Takže ani mě by se tohle moc nelíbilo.
---------------------
2) Pokud místo dovolí, nechat udělat na míru nový kus nábytku, kde se dole schová sušička a nahoře, ve stejné hloubce bude místo na odkládání koupelnové chemie. Potom překrytí deskou na pantíky v jedné linii bude možné, truhlář by měl poradit.
----------------
Pokud tam tedy máte místo a můžete těch snad 10cm do prostoru obětovat. Aby tam nebyl vchod jak do tunelu, opravdu to chce náhled celé koupelny.
Zkuste to, je to jako na silnici, co nejméně střetů a křížení.
Ale ještě se jukněte na druhou stranu zdi, na chodbě, jak to půjde tam vedle sebe a do správných otvorů.
Kreslete, ať se zadaří.
vidíte, ptáte se jak zakrýt a nakonec to předěláte, jen se ujistěte, že ve zdi kudy to chcete prohnat nevedou žádné instalace (el, voda, dopad atp.)
Nechal bych předělat jen ten prostup zdí, aby byl co nejvýše. Pak by se mohl na chodbě udělat pod stropem sádrokartonový roh, kde by se trubky schovaly.
V koupelně bych sundal skříňku vedle kotle a udělal z lamina skřínku jak na kotel, tak i novou skřínku vedle umyvadla. Udělat to od stropu tak asi deset centimetrů nad pračku. Osobně v tom nevidím vůbec žádný problém. Šla by k tomu přidat polička pod zrcadlo na šminky.
Když se to dobře udělá, bude to vypadat jako dvě stejný skříňky vedle sebe, u skříně na kotel by vůbec nemuselo být dno.
takto těsně obestavět, nevíte****proč by nešel, ale musí to být občas, vyjímečně demontovatelné. Jen kvůli opravám, kdyby mu nevešli ruce zepředu.
Vždyť by nemusel být těsně obestavěný. Vepředu bych to udělal zároveň se špaletou dveří, protože se tam musí vejít jak deska lamina a za ní nějaký hranol, který se přišroubuje do zdi a na něj buď pásek lamina a teprve potom dvířka na přímý NK pant, takže bude lamino kus před kotlem a na levé straně by se taky mohlo nechat trochu místa, že by se udělala užší skřínka než je teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.