Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu

Od: zorka® odpovědí: 90 změna:
Instalatéři se s tím moc nemazali a vytvořili nám v koupelně tohle... Manžel jim to odkýval, ale já jsem z toho dost nešťastná.
Poradíte někdo, jak to zakrýt? A čím, aby to nevypadalo úplně blbě?
Díky za nápady

Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu

90 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

4x
Ja myslim, ze vam to udelali tak, jak jste chteli, tedy levne a rychle, bez nutnosti vetsiho bourani a zazdivani.
Obecne kotel v koupelne je proste nepekna zalezitost a to co vidim na fotce neni nic neobvykleho.
Rychle reseni ktere zvladnete je dat vse vcetne kotle za zaves z vhodneho materialu.
Ja bych na cele vytvoril skrin/poloskrin nebo jen posuvne nabytkove dvere. Pokud by byl treba privod vzduchu, osadil bych mrizky do otvoru.

lmgify
hodnocení

2x

Nebyla by fotka zabírající větší plochu? To je pračka dole a další ohřívač vlevo? Co je to šedé dole uprostřed fotky v rohu výklenku?

V tom výklenku by se daly nasimulovat šuplíky a dvířka skříněk.

hodnocení

Dole je sušička, vlevo koupelnová skříňka. To tmavší dole uprostřed je jen barevná obkladačka.
Líp to asi nevyfotím, koupelna je do L a vstupní prostor je úzký
lmgify

Hubený box po pravé straně (může být předsazen až k rohu výčnělku) a pod ohřívačem přechází do dalšího boxu se dvěma/jedním falešným šuplíkem (tmavěmodrá = spodní šuplík může končit pod nejnižší trubkou a ne až těsně nad sušičkou). Bleděmodrá = dvířka šuplíků mohou jít až k obkladačkám, aby se trochu opticky zkrátil ten box na straně.

Žlutě = horní stěna boxu je polička končící těsně za spodním krajem ohřívače.

Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #2
Líp by to šlo vyfotit pomocí PANORAMA funkce, má to každý chytrý mobil s andoid, nebo jabko.
@imgify
Dobrá práce *palec*
Jenom se obávám,že za takovou jebačku si řekne řemeslník velký prachy, pokud se mu bude do toho chtít(pochybuju).
Manžel tazatelky na tohle rozhodně není.
Proto jsem navrhnul "nehořlavý"závěsy
petros-interier.cz/...
hodnocení

@Imgify
Díky! Vypadá to fakt zajímavě, ale nevím, jestli zvládneme realizaci...

juko
hodnocení

2x

Vůbec na to nehrabat. Vytvoříte další paskvil. Je to úplně běžné.

Proč myslíte, že by to nebylo lepší a hezčí, nežli si to Vy představujete?

hodnocení

2x

Chudák váš manžel..

doplněno 05.10.24 23:25:

Ale abych i poradil. Já, kdyby mě ty trubky (nebo spíš prudící manželka) nedaly spát, bych si naohýbal (ve vašem případě nechal naohýbat) z plechu dvě krabice s potřebnými výkusy na trubky. Jednu pod kotel, aby vypadala jak spodní prodloužení kotle a druhou vysokou na ty trubky napravo. Možná bych je pak i spojil, záleží, jak by to vypadalo. Ale spíš ne, protože bych chtěl, aby ta spodní bedna šla snadno sejmout při servisu. A samozřejmě nalakoval na bílo.

doplněno 05.10.24 23:28:

Ale určitě bych s tím nespěchal, člověk podá prst, a.. Ženská není nikdy spokojená. Sotva manžel zakrytuje trubky, už po chudákovi budete chtít, aby namontoval polici, řešil kapající kohoutek a kdo ví co ještě.. *smich*

hodnocení

Vaše chlapská solidarita mě sice dojímá, ale s trubkami to nijak nepomůže...

Máte prohozené role? Pokud by to chtěl řešit, tak to vyřeší, ne?

hodnocení

Tím chcete říct, že mně jako ženě do toho nic není a mám se držet plotny?
Přesně tak, milá Zorko.
hodnocení

Pánové, jste oba vtipní :-D
Máme 21.století (už nějaký ten pátek), všimli jste si?
No a co na naše řady říká váš manžel?
Tak mu ty nápady ukažte.
Nebo jste se už rozhodla?
Byla ta naše námaha vůbec k něčemu?
hodnocení

Nápady jsem předala a už jsem tady někde popisovala, jaký je plán.
Nejdřív se pokusíme domluvit s řemeslníky, aby předělali tu část pod kotlem, ať to jde aspoň při zdi a netrčí do prostoru.
A pak budeme vymýšlet nějakou konstrukci na překrytí, když trubky nebudou trčet do prostoru, bude to snazší.
Závěsy, umělé kytky a shrnovací dveře zavrhuji rovnou, to se tam absolutně nehodí. Nechci ani velkou kastli přes kotel, už tak je ten vstup úzký. Spíš to vidím na nějaký kastlík při stěně a mírně předsazenou stěnu před trubkami pod kotlem, když se je podaří usměrnit.
km

zorko: šovinistický smýšlení neřešte, někdo to tak prostě má hozené... ale já si říkám, kam ty PPR trubky asi chcete usměrnit, když tam není místa... (alespoň z fotky mi to tak přijde, ale není to focené z profilu od zdi, tak nevím...)

Furt tam budou strašit ty 3 dlouhý svislý trubky. Který jsou hodně rušivý.
Mám dojem, že to bude hodně patlání a výsledek žádnej šlágr.
Kdyby ty svislý trubky byly "na" bílý stěně, dá se to skousnout, ale jak je to na obkladech , vypadá to jako dopatlávaný jedna věc přes druhou.
I když to budou několik hodin předělávat, tak výsledek moc odlišný nebude. Přestože máme to jednadvacáté století. Ale až místo instalatérů budou chodit instalatérky, nepochybně to udělají lépe. To víte, my chlapi jsme strašně pohodlnï, vše se snażíme udělat co nejefektivnějis minimem vynaložené práce. ;)

Já znám paní klempířku, která leze po střeše jako zkušený pokrývač. Hodně zakázek, že nestíhá.

Jen drobnost, před deseti lety to byl ještě chlap.

hodnocení

@km
@boban®
Trubky bych si přála usměrnit nejkratší cestou do zdi, tedy z prostoru pod kotlem vodorovně pryč skrz dlaždici. Z koupelny tak zmizí ty 3 svislé trubky vedené přes obklad a odstraní se i změť "uhnitrubce" trčící pod kotlem. Celé to pak bez potíží překryje částečně předsazená stěna mezi spodkem kotle a sušičkou dole. Snad je to srozumitelné...

Srozumitelné to je ale nevíme co je na druhé straně té zdi

hodnocení

1x

Skládací (harmonikové) dveře

Ilustrační obrázek:

Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #3
05.10.24 17:08
Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #4

Jen to ne. shrnovací dveře je jeden z největších hnusů co si člověk může domů koupit. Navíc stejně by na to musel udělat nějakou opičárnu, do čeho se to zabuduje. Udělal bych z lamina něco na způsob vestavěné skříně. Nechat nařezat a olepit potřebné díly, k tomu pár hranolů na konstrukci a parády habaděj.

Jenyk, moje slova...

Podobných jarmar jsem už udělal nespočet, nejstarší fungují přes třicet let a nikdy s tím plynaři nebo kominíci neměli problém.

hodnocení

1x

Má to elegantní a především pro manžela téměř bezpracné řešení. Umístit na dveře oné místnosti tuto ceduli. V kotelně přece nikdo neočekává nějakou estetickou hitparádu. *smich*

Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #5

re4zon
hodnocení

0x
Udelat tam predstenu ze sdk,s dvermi nebo sundavaci na magnety. Tohle jinak neschovate, neni na to misto. Trubky se mely zasekat, ale to by se vam zas nelibil rozbity obklad, bordel z toho a nutnost to opravit..
hodnocení

Myslíte zakrýt všechno i s kotlem?
re4zon
Ano, i s kotlem. Idealne sundavaci nebo otviraci predstenu, at je k tomu pristup. Na magnety, nebo na panty. Predpokladam, ze kotel je kondenzak.
tj

Na obrázku vidím dole žlutý kohoutek, z toho usuzuji, že je kotel plynový. Plynový kotel nemůžete nijak zadělat, jsou tam předpisy na odvětrávání. Jediné, co může je nechat zadělat ty trubky, ale stejně to, co zde všichni radí je blbost, bude to vypadat stejně hrozně, hůře než ty trubky. No tak... Předtsavil si tady někdo, jak tam ta vaše chytře vyp*delená přidělaná zeď bude vypadat, případně nehořlavé závěsy? Myslím, že bude nejlepší pozvat jinou firmu a nechat to předělat. Trubky by se možná daly schovat do nějaké plastové krytky, něco jako se používá třeba na rozvody vzduchotechniky (pro ty méně inteligentí zdůrazňuji použití slov "něco jako").

Tj
Když jsi tak chytrej, tak co uděláš s tím paskvilem trubek pod kotlem?
Je hezký,že píšeš "něco jako" Tak hoď i na to konkrétní odkazy, aby to nebylo moc hranatý, ale ani ne moc kulatý, to se taky nehodí.
"Něco jako" tvl...
Tisíckrát lepší závěs v barvách podobných, ladících s obkladačkama než ta směs ptakovin, včetně dvoubarevnýho kotle
Takovýhle nám poskakujou na stavbách furt. Kritizujou, ale jak mají navrhnout KONKRÉTNÍ řešení, otoček se a jsou do
tj
Se uklidníme bobánku... Ju? *smich* Ten spodek se předělá, aby nevypadal jako paskvil. Vždyť to píšu. Jinak je to kotel, jasně že z něho povedou trubky. Leda by měl výstupy vzadu, ale to jaksi neexistuje, nebo o tom nevím, netuším jak by se pak realizovalo připojení. Něco jako píšu proto, že tady s tím (ve vší úctě) nehodlám ztrácet čas. Paní si přišla pro radu, ne pro kompletní návrh realizace s odkazy a ideálně i s cenovou nabídkou ne? Myšlenku jsem předal, ať si sama projde google a vybere si něco, co se jí bude líbit. Kotel patří do kotelny, případně do technické místnosti, kde zavřeš dveře a neřešíš. Kotel v bytě nikdy nebude žádná sláva. Ale určitě ho nemůžete zazdít (ani s tím, že by měl přístupová dvířka) a i o těch závěsech pochybuji. To že jsou nehořlavé je fuk, tady nejde o závěsy, ale o kotel, který potřebuje kolem sebe místo a čerstvý vzduch. Závěsy budou vypadat hrozně, je jedno, jaké tam paní dá. Trubky se měly vést trošku inteligentně a rovnou do zdi nejkratší cestou. Nějak nechápu ten styl "uhnitrubce". To si to neumí instalatér rozplánovat kudy trubky povedou? I 12.leté dítě by to rozvrhlo lépe. Bez nadsázky. V tomto případě by to ale znamenalo riziko poškození obkladu. Jiná možnost jak to udělat, pokud nemá paní někde schované rezervní obkladačky, je schovat to do lišty (po úpravě trubek). Žádné řešení nebude ideální.
tj
Jinak návrhy jsem si (v baráku) dělal sám, protože řemeslníci jsou (až na vyjímky) dneska totální odpad, který vůbec u práce nepřemýšlí. Těží pouze z toho, že jich je málo. Kdyby to bylo obráceně, tak 90 % z nich by s tím muselo seknout, protože by o jejich práci nikdo zájem neměl. Důkaz viz fotka od tazatelky. Není jediná. Kdybych to řešil já, tak bych udělal i úpravu koupelny... Asi nějak takto:
google.cz/...
.
Opět pro ty, kterým by to nedošlo. Mám na mysli to řešení trubek pod kotlem, je jedno, jestli povedou nejkratší cestou viz. obr. nebo do strany do zdi, což by bylo řešení pro tazatelku.
tj
Tady řešení do zdi:
bydleni.cz/...
re4zon
Jo super reseni, pta se jak zakryt trubky a ty ji radis predelat koupelnu. Nevidim duvod, proc by se kotel nedal zakryt. Kondenzak se spravnym kourovodem zadny privod vzduchu nepotrebuje a vetrani se da zajistit i v predstene. Hromada lidi ma kotel ve spajzu, neni v tom zadny rozdil. Ze si neumis predstavit dobre vypadajici predstenu v koupelne je ciste tvuj problem, ja bych ji vymyslet i udelat umel a rozhodne by to vypadalo nez ten tvuj vzor. A mimochodem, o predpisech bych na tvem miste vubec nezacinal, kdyz das odkaz na neco co jim uz na prvni pohled odporuje.
tj
Hmm, znalec *smich*... S vašimi radami bych se držel zpátky, co se mé kritiky ohledně předpisů týče. *smich* Dal jsem odkaz na to, jak by to z estetického pohledu mělo vypadat, co se trubek týče. To, co se zde řeší. Tak pozor na to, na co reagujete pane... *bzum*

prosím, bez napadání druhých.

Děkuji

tj

¨baví mě tihle všeznalci kteří bez znalosti podmínek vše udělají lépe

@milancukrar
To napadání není za hranou, prostě to píšeme narovinu.

hodnocení

0x
1sundat šedivou pěnovou izolací z plastových trubek
2strhat nálepky čárové kódy na trubkách
3prestrikat šedý plast trubek krémové bílým sprejem, jako je horní část kotle JUNKERS. Tím samým sprejem nastříkat i spodní část kotle Junkers. Už jen ten dvoubarevný kotel je kokotina.
Bude to vypadat mnohem lip
doplněno 05.10.24 13:49: Nebo udělat tu predstěnu s dvirkami s průhledným plastem pro obsluhu nastavení kotle.
Nebo jsou krásný nehořlavý závěsy.
petros-interier.cz/...
To na fotce, současný stav je fakt prasárna *nene*

Aka farba drzi na PP potrubi? Odpoviem sam, ziadna, rovnako ako sa to neda lepit.

Složení barvy musí být:Alkyd + syntetická báze

hodnocení

0x

Zdravím,

asi poradím něco trochu jiného... :)

Co umělé dekorační květiny a převislé porosty? Hustější porost, květy atd.. Design jako žena určité vymyslíte, na trhu je toho nespočet..

V koupelně by to vypadalo hezky a hřejivě... A na údržbu, sundat opláchnout od prachu a šup zpět..

hodnocení

Umělé kytky k plynovému kotli dát nemůžu, navíc na zakrytí tohohle bych potřebovala prales...

jir
hodnocení

0x
My jsme měli v bytě atmosférický kotel pro topnou vodu v pokoji na zdi. Byl tam totiž komín. Měděné trubky byly vedeny po zdi. Po výměně kotle za kondenzační přibyly ještě trubky PPR pro rozvod teplé vody. Do zdí moc sekat nešlo, protože vzadu za kotlem byly 4 komíny a zdi-příčky z cihel na kant). Z toho, co tam topenáři vytvořili jsem myslel, že mě trefí. Dal jsem na to akorát mirelon a oko si zvyklo. Chtěli jsme to zakrýt skříní bez vršku, ale nechali jsme to tak. Už tam bydlí někdo jiný.
Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #6
Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #7
km
Pekna podlaha, jestli je to masiv.
jir
Jo, podlaha je z palubek 28mm, uložena na hranolech zahrabaných s suťovém zásypu. Byt ve druhém patře bytového domu z roku 1943. Zdi z jakýchsi dutých cihel, příčky z plných cihel na kant. Tady s těmi trubkami moc vymyslet nešlo. Komíny byly v malém pokoji, v obýváku a koupelně, která měla 2x1,6m. O patro níže měl chlapík atmosférický kotel v pokoji kde spal...
km

pěkný, asi borovice z menších kmenů, téměř vše z kulatin podobně pravidelně nařezané, je to hezky strakatý

ten kotel je v pohodě, vyřešil bych bych to "vestavěnou skříní", vlastně jen 2 stěny a ještě by zbyl prostor nahoře a dole jako úložné prostory

Ano borovice. Nový to je hezký, po pár letech to ztmavne, zčervená a elegance je ta tam. navíc to je měkota a moc to nevydrží.

hodnocení

0x

Desítky různých možností, dle vkusu a peněz každého vlastníka.

Co když bude vše ve skříni? Levá strana pevná, nebo i otvíraná, zepředu dveře dvoukřídlé, či jednokřídlé, opět dle vkusu a šikovnosti každého. Trochu lamina a za víkend hotovo i s kafem a řízkem.

hodnocení

0x

Skor nez zakryvat, odporucam urobit analyzu, z akeho materialu su steny, co je na druhej strane ... To je byt v bytovke s vlastnym kurenim alebo rodinny dom? Je sanca presunut kotol inde?

Take polovicne riesenie (ak mate dost nahradnych obkladov) je vybudovat sadrokartonovu predstenu a za nou upravit potrubia tak, aby kotol visel na sadrokartone, ale stale to bude hnusny mix oblozenej kupelne a kotla. Proste do kupelen kotol nepatri, na to sluzia technicke miestnosti.

tj
100% souhlas *palec*

...ale ne všech...

Kotel do technické místnosti, to je správný řešení.
Taky mám rád čistou práci a věci udělaný jak mají být
Ale na to tazatelka nepřistoupí.

do technické místnosti,***a když tam není taková místnost a prostor?

hodnocení

Přesně tak, technickou místnost nemáme, ani prostor na ni...
Padlo tady nápadů dost, jak to teda vidí tazatelka?
Jak to vyřeší?
hodnocení

Nejdřív se pokusím domluvit s řemeslníky, aby předělali tu část pod kotlem, ať to jde aspoň při zdi a netrčí do prostoru.
A pak budeme vymýšlet nějakou konstrukci na překrytí, když trubky nebudou trčet do prostoru, bude to snazší.
Závěsy, umělé kytky a shrnovací dveře zavrhuji rovnou, to se tam absolutně nehodí. Nechci ani velkou kastli přes kotel, už tak je ten vstup úzký. Spíš to vidím na nějaký kastlík při stěně a mírně předsazenou stěnu před trubkami pod kotlem, když se je podaří usměrnit.

hodnocení

0x

Zdravím.

Horní hrana skříňky - roh stěny = závěs.

Ke kotli musí být přístup.

jaj*
hodnocení

0x
Na strop bych dala garnýž a kolem udělat závěs, nebo několik kusů závěsu aby se k tomu dalo jít a jen se odhrnul.

Do koupelny jedině závěs z umělé hmoty, ne textilní ...

hodnocení

0x

zorka 6.10.2024 dnes 00:10

Nápady jsem předala a už jsem tady někde popisovala, jaký je plán.

Nejdřív se pokusíme domluvit s řemeslníky, aby předělali tu část pod kotlem, ať to jde aspoň při zdi a netrčí do prostoru.

Vyvarujte se prosím klasické chyby žen, které nechtějí velký otvor do instalační šachty a pak se diví, že řemeslník při opravách (nebo výměně vodoměru) nezřízeně kleje.

Armatury, indikační a ovládací prvky kotle musí být přístupné - a přistupuje se tam často (zejména když kotel nejenom topí, ale ohřívá i teplou vodu). Prostor s plynovou instalací musí být odvětraný.

Nejschůdnější je všechno zakrýt konstrukcí s celootvíratelnými dveřmi - to jsou ty zatracované ale praktické a rychle otvíratelné shrnovací, které nezabírají prostor. Každé pevné křídlo stíní a po otevření zavazí.

Že se to nehodí je možné, ale to jste měli uvážit dříve, než se kotel narval do koupelny.

hodnocení

Kotel už v koupelně nějakou dobu je a ničemu nevadí, řešení bylo vcelku estetické (měděné trubky bylo v plánu natřít, až povrch vyzraje). Co se dodělávalo nyní, je boiler pro fotovoltaiku, který máme umístěný ve skříni v předsíňce.
Bohužel jsem spoléhala na manžela, do technických oprav se mu obvykle nepletu. Jenže manžel se spolehl na řemeslníky, že odvedou kvalitní práci, a dopadlo to takhle... Tak se to teď snažíme vyřešit ke spokojenosti obou. Řemeslníci sem stejně musí zpátky, protože výsledek jejich práce není jen neestetický, ale i nefunkční, některé spoje protékají *zed*
tj
Ani nevíte, jak s vámi soucítím... Měl jsem doma profi firmu (nic levného) na to, aby mi roztahali elektriku po baráku (novostavba). Klasika, zásuvky, vypínače, světla. No jistě, že udělali chodbu špatně (jinak než jsem jim říkal) a na verandě prohodili dráty s fází u světel ovládaných ze dvou míst. Naštěstí mám elektro vzdělání a tak jsem si to po nich předělal. Dokonce i skříň s jističi zapojili, jak jim zrovna vystačil drát asi... Vůbec to nemělo hlavu ani patu. Ještě, že to bylo popsané... No děsný. Dnes kvůli nedostatku řemeslníků se uživí i ten největší tro*ba. Podle toho pak ta práce vypadá. (Moje i ta vaše s trubkami a kotlem.) Prostě nad nima musí člověk stát jako policajt. Nevěřila byste kolik pr*serů jsem chytnul na stavbě jen díky tomu, že jsem měl na ní neomezený přístup (bylo součástí smlouvy, normálně to firmy neumožňují). Nechci ani vědět, kolik tam bylo toho, co jsem třeba přehlédl, nebo co stihli schovat.

tj, elektrikáři a udělali to špatně? Vždyť na poradně se píše, že je třeba volat elektrikáře i na výměnu vypínače, páč laik je ..(nesmí to dělat)

hodnocení

@tj
K nám poslala firma 2 mladé kluky, nemohli mít téměř žádnou praxi...

pohanka
hodnocení

0x

Že to teče bych byla také na šňupnutá!

--------------------

Možná máte z toho trauma, vztek na manžela a instalatéry.

Ale za mě, je tam tak málo místa a jsou nutné různé přívod, křížení a vyhýbky, že to ani jinak lépe a hlavně minimálně nejde, natož to táhnout jenom po zdi aby nic nešlo do prostoru.

Pokud jinak, poradil by Vám leda jiný instalatér, topenář. Zkuste konzultaci s někým jiným. Pro klid Vaší duše. Ale nemyslím, že by výsledek byl marginálně o tolik lepší.

Za mě, můj laický, (ženský názor), nezlobte se na nikoho.

Tyhle věci opravdu patří do sklepa, nebo technické místnosti, či do větší chodby schované v odvětrávané skříni.

1) Pokud schovat, tak jedna lehká deska na pantíky s jednou knopkou/úchytem, která bude připevněna na tu pravou stranu = co je tedy roh. A která by šla šikmo nad pračkou/sušičkou.

Vidím tam ale výstupek od koupelnové skříňky, stejně to nebude úplně doléhat. Takže ani mě by se tohle moc nelíbilo.

---------------------

2) Pokud místo dovolí, nechat udělat na míru nový kus nábytku, kde se dole schová sušička a nahoře, ve stejné hloubce bude místo na odkládání koupelnové chemie. Potom překrytí deskou na pantíky v jedné linii bude možné, truhlář by měl poradit.

----------------

Pokud tam tedy máte místo a můžete těch snad 10cm do prostoru obětovat. Aby tam nebyl vchod jak do tunelu, opravdu to chce náhled celé koupelny.

hodnocení

Koupelnová skříňka je zavěšená na zdi, lze ji zavěsit o kousek výš a bude lícovat s kotlem.
Trubky zamýšlím viz nákres. 3 trubky rovnoběžně nad sebou přímo do zdi. 2 už tam směřují teď ale pak uhýbají podél zdi, u třetí se zruší ohyb a povede stejně. Růžově označena oblast, kde projdou zdí. Myslím, že by to mělo jít takto udělat, místa je tam méně, ale při montáži lze odsunout sušičku a klidně i sundat tu koupelnovou skříňku.
Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #8
pohanka

Zkuste to, je to jako na silnici, co nejméně střetů a křížení.

Ale ještě se jukněte na druhou stranu zdi, na chodbě, jak to půjde tam vedle sebe a do správných otvorů.

Kreslete, ať se zadaří.

km

vidíte, ptáte se jak zakrýt a nakonec to předěláte, jen se ujistěte, že ve zdi kudy to chcete prohnat nevedou žádné instalace (el, voda, dopad atp.)

Dejte foto z větší dálky, já bych to dal do skříně.

Co to je vedle kotle za jarmárku?

Fotka kde by bylo vidět více by jen a jen pomohla.

hodnocení

@km
Žádné instalace by v tom místě být neměly, druhou stranu zdi a pokračování trubek máme taky vymyšlené, i tam se to vzhledově výrazně zlepší.

máme taky vymyšlené,

Blahopřeji již jste to vyřešili(a).

hodnocení

Pohled z chodby do předsíně a vstup do koupelny. Taky "nádhera"
Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #9
hodnocení

A fotka z největší možné dálky...
Jak schovat tuhle trubkovou hrůzu #10
@milancukrar
Není to vyřešený,.furt to bude paskvil mnoha materiálů různě zbarvených.
Spousta práce a prachů a málo muziky jako výsledek.

po fotce, beru zpět, skříňku nikoliv.

Bobane, souhlas.

hodnocení

@boban
Starý barák, slepenec (koupelna v dvorní přístavbě), křivé zdi a stropy...
Dokonalé to nebude, to bychom museli udělat kompletní rekonstrukci od nuly, a to mi skutečně doma neprojde. Spokojím se i s méně dokonalou variantou, ono až se to dodělá, vymaluje a uklidí, bude to taky vypadat líp. Teď ještě, aby to byli řemeslníci ochotní předělat *slunce*

Nechal bych předělat jen ten prostup zdí, aby byl co nejvýše. Pak by se mohl na chodbě udělat pod stropem sádrokartonový roh, kde by se trubky schovaly.

V koupelně bych sundal skříňku vedle kotle a udělal z lamina skřínku jak na kotel, tak i novou skřínku vedle umyvadla. Udělat to od stropu tak asi deset centimetrů nad pračku. Osobně v tom nevidím vůbec žádný problém. Šla by k tomu přidat polička pod zrcadlo na šminky.

hodnocení

@jenyk
Tenhle nápad se mi moc líbí, díky, asi to ještě přehodnotíme *hej*

Když se to dobře udělá, bude to vypadat jako dvě stejný skříňky vedle sebe, u skříně na kotel by vůbec nemuselo být dno.

hodnocení

když se to dobře udělá...
Při našem štěstí na řemeslníky *smich*
Ještě je otázka, jestli lze kotel takto těsně obestavět, nevíte?

takto těsně obestavět, nevíte****proč by nešel, ale musí to být občas, vyjímečně demontovatelné. Jen kvůli opravám, kdyby mu nevešli ruce zepředu.

Vždyť by nemusel být těsně obestavěný. Vepředu bych to udělal zároveň se špaletou dveří, protože se tam musí vejít jak deska lamina a za ní nějaký hranol, který se přišroubuje do zdi a na něj buď pásek lamina a teprve potom dvířka na přímý NK pant, takže bude lamino kus před kotlem a na levé straně by se taky mohlo nechat trochu místa, že by se udělala užší skřínka než je teď.

hodnocení

Ono to kotvení asi taky nebude úplně jednoduché, jak to celé přidělat na zeď. A se špaletou dveří to zarovnávat nebudeme je to tam úzké, musíme šetřit prostorem.
Takže co nejtěsněji před kotlem, ale vrch a spodek otevřený kvůli proudění vzduchu.

Jak to přidělat na zeď? Jednoduše. Vlevo pověsíš novou skříňku na zeď, a na její pravou stranu dáš na vložený panty levý dvířka na kotel. Na pravý dvířka kotle stačí našroubovat lištu 2x5 cm na zeď a klasický naložený panty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]