Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedé nádobí ze skla z myčky

Od: fayja odpovědí: 10 změna:

V návodu na použití je m.j. zašedlé skleněné nádobí z myčky,uvedeno změřit hladinu soli a leštidla.Jak se to dá změřit,víčko od leštidla vidím,že je povrch,takže ok.Ale sůl je problém,protože se tam i špatně sype je to vevnitř a to odhaduji.Mám pocit,že po nasypání soli se ta šedost na sklenicích projevuje.Vy,co máte osobní zkušenost poraďte.

Ne Ai

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ten problém je hlavně v tom skle. Běžná, "měká" sodno-draselná skla zkrátka více reagují na mycí prostředky, kdežto "tvrdá" borosilikátová skla, prakticky vůbec. To jsou skla označovaná jako varné sklo SIMAX, PYREX a podobně.

bramburka
hodnocení

3x

Sedy povlak mivaji nektere sklenicky (vetsinou ty mene kvalitni) po nejake dobe (2-3 roky).
Mycka ti hlasi, kdy ma nedostatek lestidla a soli. Staci jen doplnit, mycka si mnozstvi davkuje sama.

fayja
hodnocení

I když mě to mrzí,vypadá to,že nejvíc zašedlé jsou ty podřadnější skleničky,co jsem si koupila i s obsahem,díky

hodnocení

2x

Doporučuji si přečíst návod, zejména kapitolu, kde se nastavuje množství soli podle tvrdosti vody. Můžete mít poměr špatně nastavený. Stejně tak se nastavuje množství leštidla, které má myčka používat. Ano, myčka vše dávkuje sama, ale nejdříve jí musíte zadat správné vstupní údaje, to je základ. Takže najít návod a studovat

fayja
hodnocení

Nemám to tam

Zatím jsem měla nastavení podle tvrdosti vody v návodu u každé myčky.

hodnocení

2x
Zkuste myčku také vyčistit přípravkem na čištění myčky a občas při mytí nádobí přidat trochu octa.
fayja
hodnocení

Právěže se o to v poslední době starám víc,jako dřív,dala jsem tam lahvinku 2x tekuté čistidlo finish a stalo se to poté.Ocet odborníci nedoporučují na nerez,takže nedávám ani do pračky se sodou.

hodnocení

2x

Myčku mám od roku 2000. Leštidlo nepoužívám a soli vždy, když se rozsvítí kontrolka, nasypu asi třetinu balení. Už kdysi dávno mi pár sklenic zešedlo. A z různých zdrojů jsem se dozvěděla, že to tak prostě je. Sklo v myčkách šedne. Řeším to tak, že to sklo, kterého si vážím, umývám v ruce. Na běžné každodení pití mám buď sklo zatím jen maličko zašedlé, nebo poslední kousky z původních sad.

hodnocení

2x

Leštěnku nepoužívám, je v tabletě. Jenom sůl. Zbytečné chemie. Za celá léta nepozoruji žádné šednutí skla. Ale nedávám do myčky sklo tenkostěnné, třeba na víno. Několikrát mi prasklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]