Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upéct dobré koblížky?

Od: mlotok® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, tak si teď musím vařit sám, a vůbec mi to nejde. Upekl jsem koblížky, a když jsem je vyndal, tak byly tvrdý jak beton. Kde jsem udělal chybu? Jsem z toho hrozně špatný, je mi až do breku. Děkuji za jakoukoliv radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
@mlotok doplňte informace podle jakého receptu, jak jste je dělal (pekl) v troubě,atd...,
Možná že vám nějaká zdejší kuchařinka poradí.
Bo tady ta slovní přestřelka, jestli něco je nebo není koblížek, je jen plané tlachání.

hodnocení

2x
Pro zajímavost. Pekl jsem před lety v troubě a byly co se týká struktury těsta ale i chuti k nerozeznání od smažených.. chyběl jim ten světlý proužek.
Tady ti znalci ale vysvětlí, že nesmíš použít název koblížek, páč jsi to nepekl v litru oleje.
@libor007 V litru oleje se nepece, v litru oleje se smazi.

hodnocení

1x

Jelikož se nezdržujete popisem, jak jste koblížky dělal (a tedy suroviny a výrobní procesy), mohu Vám pouze doporučit, jak se dělají koblížky podle receptu tak, aby nebyly jak beton .

Mimochodem: Odkud jste je vyndal? Pokud z trouby, tak bych se nedivil, jelikož koblížky se smaží v oleji .

Dokonce i pečou v troubě.
toprecepty.cz/...

Koblížek je odvozený od slova KOBLIHA. Koblihy se SMAŽÍ, tudíž se smaží i koblížky.

Pokud by se onen syrový výrobek neusmažil, ale pekl, šlo by o BUCHTY.

Jak upéct dobré koblížky?
km

juraja: to budou spíš vdolky

Hele, mně to nevysvetlujte. To řekněte jim.
Já sem jen taktně upozornil, že jsou i pečené.
google.com/...
Pečené z trouby jsou taky dobré. Pochopitelně těsto je přizpůsobené.

To máte jak s tím vegetariánským tataráčkem. Nic takového neexistuje i když tomu tak někdo říká. Stejný případ jak s těmi pečenými koblížky.

km

koblihy se prostě smaží, je jedno kde a jak, ale topí se v oleji, v tom je podstata

pohanka
hodnocení

0x

Přeskočil jste základní školu.

Začněte se učit vařit a péci na jednoduchém jídle.

Zvládněte krupicovou kaši,

bramborovou kaši, přidejte postupně řízek, filé v trojbalu, karbanátek,

těstoviny s uzeným masem nebo francouzské brambory

perník, makovec, práškové buchty, palačinky, chleba

a potom teprve kynuté věc - obyčejný, houskový knedlík, lívance, sladké knedlíky.

A smažené moučníky bych nechala nakonec třeba s buchtami na pekáč.

-------------

Pečené vdolečky v troubě mohou být jenom vysušené, pekl jste je třeba moc dlouho. Nebo byl špatný recept, nebo jste něco zapomněl při přípravě přidat.

Tvrdé nevyhazujte, uvařte bílou kávu a tvrdé pečivo do něj namáčejte, určitě nasákne tekutinou.

hodnocení

Všem moc děkuji za odpověďi a Vaše rady. Tak jsem to nakonec usmolil tak nějak, nejsou sice nic moc, ale dají se aspoň jíst. Já osel jsem tam dal hromadu droždí a škrobu stejně jako mouky, a pekl jsem je moc dlouho na malou teplotu. Teď jsem je smažil na sádle, a jsou už jedlé. Jen se chci ještě zeptat, jestli tam mám přidat ještě rum, med, a cukr jaký, třtinový nebo normální? Moc děkuji.
Rum doporučuji, stačí cca lžíce do těsta z 500g mouky. Koblihy pak budou křehčí, voňavé a méně mastné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]