Mam pár asi dost hloupých dotazu. Potřebuji přivézt vodu na pozemek kde m8 bude stát barák. Zadal jsem si poptávku na server. Ozvali se mi jen 2 firmy, jedná predrazena druhá s hroznym hodnocením. Rozhodl jsem se tedy nechat udělat jen výkopové práce a zbytek zařídit přes vodárnu. Teď ty dotazy: Když to necham vykopat a je to přes celou silnici označí to místo značkami výkopové firma nebo to musím zajistit sám? Co se stane když nechám vykopat a vodárny mi nepřijdou hned a bude tam díra. Nebo jak to funguje? Kdo potom opraví tu silnici, co musím zařídit? Díky všem co dočetli do konce.
Cesta niekomu patri, napr obci, podate ziadost o rozkopavku, ale lepsi by bol pretlak, usetrite si problemy s kopanim. Obec vam urci termin a max dlzku trvania. Ak je to jedina pristupova cesta niekam, tak kvoli sanitke a hasicom sa musi zabezpecit prejazd ocelovou platnou, mostikom a pod. Dopravne znacenie si dohodnete s firmou, znacky, kuzele.
Uvedenie do povodneho stavu je komplet na vase naklady. Tiez musite riesit, ci majitel pozemku suhlasi s ulozenim potrubia, mat projekt, vytycene ine inzinierske siete, bez toho sa normalny bagrista nepusti do prace.
Do silnice kopat nemusíte. Existují firmy, které protlačí potrubí speciálním zařízením. Lidově se tomu říká krtkování. Jedna firma třeba zde.
amater8
Super děkuji. To jsem netušil. Jen se ještě zeptám, když už mám vypracovaný projekt na kopání můžu si objednat firmu na to krtkovani nebo musím nechat udělat projekt nový? Děkuji.
jo, to je všechno možný..hlavně když ho překopneš tam kde nemá vůbec být... ...s tím zhutněním...můžeš se přijet podívat před náš barák...předloni dělali novej kanál...loni parovod...od té doby co týden jezdí multikára a zasypává jamy..
v první řadě si musíte zajistit povolení, buď vy, nebo firma. součástí toho povolení může být instrukce, jak se zachovat. na vodárně by vám mohli podrobně poradit. hlavně vše udělejte pořádně, ať nemáte průšvih, až do výkopu někdo spadne, aby vina nešla za váma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.