Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zářivkové trubice, kuchyňská linka

Od: irena odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu, koupila jsem novou trubici vyměnila jsem ji, párkrát blikla a teď nic. Musí se osadit určitým koncem,nebo je to jedno?. I když ji obrátím, stále nesvítí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud je stejná jako ta původní, tak může být problém jinde, než v trubici. Je-li to zářivkové těleso staršího data, může být problém v tlumivce, nebo starteru. Pokud je těleso novější, může být závada v elektronickém modulu. Jestliže trubice blikla, zřejmě jste ji opět odpálila.

hodnocení

1x

Skontrolujte starter alebo elektronicky predradnik, ak tam je a tiez je otazka, co ste kupili, ci trubicu plnenu plynom alebo ledkovu.

hodnocení

0x

Fotka by nebyla?

Já mám v kuchyňské lince zářivku. Malou s dvojitou trubicí. Onehdy jsem si říkal že až mi odejde, novou už kupovat nebudu a dám si tam něco takového:

kutilska.poradna.net/...

BTW: Ty pásky jsou bílé nebo jsou takové, že blikají a mění barvy, to asi do kychyně nechceš.

borovice
hodnocení

0x
Máte jen jedno světlo pod linkou nebo jich máte víc? Pokud máte druhé (které funguje), zkuste trubice prohodit. Aspoň zjistíte, jestli je problém s trubicí nebo někde jinde.

host
hodnocení

0x

Nechci vás podceňovat, když umíte zářivku vyndat, jistě ji umíte i znovu nasadit a po vsunutí do patic na obou koncích s ní pootočit o čtvrt otáčky (asi 90°) a případně s ní lehce zavrtět. Pokud by nefungovala, tak by se mohl zkusit vyměnit tak zvaný startér, ale to je dost vzácná chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyměnit zářivku
Otázky na téma výměna zářivky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]