Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtací kladivo Z1C-DY31-26 přestalo sekat

Od: michaeljindra odpovědí: 5 změna:

Dosud naprosto funkční vrtací kladivo Z1C-DY31-26 najednou přestalo sekat. Elektricky funkční, když zapnu sekání tak je cítit sekací funkce, ale do sekáče se nedostane. V čem je problém? Je možno doma opravit? Dejte radu prosím a děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Od poškozeného převodu kliky, prasklé ojničky až po opotřebované těsnící kroužky pístu (plovoucího pístu a tlouku), stačí si vybrat.
Jednodušší to je rozebrat a podívat se.
Doma lze opravit otázkou je dostupnost dílů a manuál pro znalost množství a druhů náplně.
doplněno 01.10.24 20:55: Např.:

youtu.be/...
michaeljindra
hodnocení

Děkuji za perfektní video. Akorát vše co je v něm opravováno mám v naprostém pořádku. Jediné co bych mohl vyměnit je těsnění pístu ten je vidět. Nevím však jaká závada je ve spodní části, ta ve videu nebyla demontována, pouze výměna držáku nástrojů. Pokud by někdo měl odkaz ještě na demontáž spodní části v níž je pneumaticky pohyblivá část pro sekání moc by mi to pomohlo.Píst se v pohodě pohybuje, ale pneu přenos dál nefunguje. Nevím jak se spodní část demontuje a jaké jsou v ní díly a těsnění. Předem moc děkuji za rady.

hodnocení

0x

Tam kam dávate sekáč, v tej diere je úderník. Ten,ak sa zasekne tak to nezbíja. Takže, tenkou kovovou tyčkou ho zaraziť do vnútra a naolejovať. Ak je ten údernik otlčený,je potom krátky a už nedočiahne na hlavičku sekáča a tiež nezbíja. Vtedy pomôže len jeho výmena.

hodnocení

0x
Před lety jsem vrtací kladivo od popelnice (myslím Einhell nebo podobný peklo) jednoduše rozchodil výměnou o-krouzku na pístu, rozměr nějakej náhodnej z hrabáku v dílně.

michaeljindra
hodnocení

Zdravím, ještě mám dotaz. Vyměnil jsem O kroužky obou pístů, přesto neseká. Navíc po smontování mi bohužel přestalo jít i obyčejné vrtání. Rád bych vrtání používal alespoň pro mícháná malty atd. Ale vůbec nemohu zprovoznit otáčení výstupu. V čem může být chyba? Patrně nezapadají ozubená kola do sebe. Díky za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]