Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nastěhovali jsme se do bytu (v nájmu). Majitel byt měsíc před nastěhováním vymaloval (dne 13.6.), ale pak ho uzavřel (pozavíral okna). Je to už přes tři měsíce a v jednom pokoji jde stále cítit omítka (barva). Větráme téměř nonstop, ale pak stačí na chvíli okno zavřít a stále to jde cítit, jakobychom vůbec nevětrali. Zároveň druhý pokoj jde cítit zatuchlinou. Majitel tvrdí, že když maloval, že plíseň na zdech nebyla. Byt je to starý, rohový a s parketama. Vlhkoměr ukazuje, že je vlhkost v normálu (ale taky stál cca 160 kč, tak bůhví jestli funguje správně). Je normální, aby vymalovaný byt šel cítít tak dlouho? Jak poznáme, že nebyla na zdech a není pod parketama plíseň? (jde to vůbec poznat bez toho, aniž bychom nějaké parkety vytrhali?) Děkuji.
A cítí to ještě někdo, nebo jen Vy? A co vonná esence, stromeček, sprej atd.
...že nebyla na zdech a není pod parketama plíseň****nepoznáte.
Bohužel ano. Stačí odejít z místnosti ani ne na 5 min a jakmile se vrátíte, hned to praští znovu do nosu. Mám v pokoji i vonné svíčky, ale ty problém neřeší. Možná je i problém v tom, že domácí neudělal správně výmalbu. Na několika místech je nový nátěr "prasklý".
Prý že je to normální (mně teda nepřijde normální vymalovat byt a pak ho na měsíc zavřít). Ale v bytě nikdy nebydlel, pouze ho pronajímal. A taky jsme z něho dostali až po nastěhování, že před námi bydlelo strašné čuňátko. Bohužel jsou ale věci, které zjistíte, až se nastěhujete - př. po otevření oken a sundání žaluzií - samá plíseň. To může být způsobené tím, že se o byt předchozí nájemník vůbec nestaral, ale také tím, že tam je prostě problém. Napadá mě ta vlhkost, protože ten jeden pokoj má okno na S a je studenější než druhý pokoj, který má okno na Z. Ještě vyzkoušíme ozon - ten prý případnou plíseň zlikviduje. Ale pokud tam budou podmínky, tak se plíseň stejně vrátí.
pokud je to přízemní nebo suterénní byt, budou stěny pravděpodobně vlhké a tedy se také dříve nebo později objeví plísně
= přestěhovat se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.