Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení PB lahve

Od: jan55 odpovědí: 11 změna:
Zdravím,
Možná zde již někdo má tu zkušenost. Nevíte kde lze odevzdat poblíž Ostravy starou PB lahev bez demontovaneho ventilu? List o zakoupení již nemám a od poslední revize uplynulo víc jak 10 let

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka
hodnocení

1x

Z bezpečnostních důvodů musí být ventil vymontován, potom byste to mohl udat na sběrném dvoře. Takovou jsem dostala radu.

Pokud se jí chcete zbavit, tak možná vyměnit za plnou a tu potom prodat za nějakou přiměřenou cenu. Anebo právě koupenou a plnou odvezte jako dar do vytopených oblastí.

-----------------------------------

Já jsem tady měla prastarou, velkou 33, prošlá revize, starý typ. Výrobní číslo je jedno, oni se totiž postupně změní, takže už podle vizáže bomby odborník pozná, že to je starý typ.

Dala jsem inzerát a někdo mě pomohl, slitoval se a i pro ni přijeli, že si dokáží poradit. Jsem od Prahy, tak neuvádím kdo, ono to je stejně už asi 3 roky. Dala jsem flašku rumu. Ale hlavně, že je pryč, je to ekologická zátěž.

hodnocení

1x
Řekl bych, že na bazoši si ji někdo vezme.
Taky jsem přes bazoš předloni bez problémů prodal 2 kusy 33kg prázdných. A to mám dokonce pocit, že jsem je původně dostal víc jak z půlky plný za odvoz.

hodnocení

1x
A zkoušel jste Tomegaz? Ostrava a okolí tomegas.cz/...
Třeba i zdarma, pokud je poškozena, řešil jsem dvě 33kg loni v prosinci

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, plnit na či čerpací stanice ji vezme, ovšem asi nic nedostanete na ruku.
jan55
hodnocení

To je právě to. Musel bych mít kupní list, že jsem to koupil na dané pumpě a ten já nemám + má lehkou korozi a nejde vidět ani výrobní cislo/výrobce. Zkusil jsem kontaktovat sběrný dvůr ten to pochopitelně nevezme s ventilem, OZO taktéž ne. Zkusil jsem kontaktovat kralupol, ale ten to bohužel taky nevezme. Moji poslední naději je asi Linde.. Spíš mě zajímá jestli někdo má podobnou zkušenost a případně kde to odevzdal. Na pumpě mě vyfakovali, když nemám kupní list
rychlereseni
Jan55 - to jako litate po vsech certech a nikdo ji nechce? To nemate v okoli les nebo nejakou skarpu? Hodil bych ji nekam hned po prvnim odmitnuti. Asi mate hodne volneho casu

hodnocení

0x

A to je tak ťažké vymontovať ventil? Vo vnútri nič nie je,je to len dutá nádoba. Otvoriť ventil na voľnom priestranstve, počkať až vyjdú zbytky plynu a normálne vytočiť ventil a nádobu dať do zberu.

doplněno 01.10.24 21:51:

Pri čom by ste riskoval zdravie? Pri demontáži otvoreného ventilu a prázdnej bombe?

jan55
hodnocení

Abych kvůli pár korunám riskoval zdraví.. V případě, že ji teda nevezmou ani u Linde zkusím ten bazos. Všem mockrát děkuji za rady
Dejte ji na Bazoš zadarmo a uvidíte, že bude pryč možná už ten samý den ;)
Já jen ze zvědavosti, co si představit jako nedemontovatelny ventil? Přece není vyroben z jednoho kusu kovu společně s lahví:) O jakou konkrétně jde? Jestli běžnou 2kg, tak tam ventil jde normálně vyšroubovat, jen pod těma desitkama vrstev barev to na první pohled tak nevypadá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]