Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zajistit sloučení pozemků do jednoho a změnu druhu pozemku v KN

Od: kn odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,
mám zahradu, která sestává z 6 sousedících pozemků, které jsou vedeny v katastru jako 5× jiná plocha/ostatní plocha a 1× orná půda. Rád bych všechny pozemky sloučil do jednoho a převedl na druh pozemku zahrada.

Jak mám postupovat? Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Máte asi na mysli SCELOVÁNÍ, nikoliv slučování.
Nejlepší bude nalézt info podle místa bydliště, např.: Scelování pozemků Plzeň epo.plzen.eu/... nebo hledat rovnou na katastru: cuzk.gov.cz/...
Já osobně bych scelování asi nedělal, pokud tedy není nějaký zásadní důvod. Je to dost vyřizování.
km

Moc děkuji za užitečnou odpověď, nevěděl jsem že scelování a slučování je obojí přímo terminus technicus.

Vypadá to, že bude potřeba geometrák... z toho radost nemám. :/

km

k té terminologii: KÚ píše o scelení, ale stavební úřad, jehož vyjádření je třeba, o sloučení *ee*

km

já nepíšu, že nemáte pravdu, ale píšo o tom, že dokument od st. úřadu, který dorazil, je doslova nadepsán "ve věci Sloučení pozemků". prostě bordel v tom je.

Tak jim přepošlete ten odkaz a uvidíte...
Nebo je radši nechte, snad to nakonec sepíšou richtig a katastr to vezme. Aby vám nevydali negativní stanovisko (za trest)... *tyty*

hodnocení

2x

Zajděte si na nejbližší katastrální pracoviště. V místě pro veřejnost, obvykle vedle podatelny, nebo přímo na ní budou mít předtištěné formuláře. Vás zajímá formulář "Ohlášení změny údajů o pozemku k zápisu do katastru nemovitostí". Tento si vyzvedněte a vyplňte a rovnou ho můžete na podatelně podat.

Případně si formulář stáhněte zde, vyplňte a na katastr doneste již připravený... cuzk.gov.cz/...

km

Děkuji za odkaz.

pedros
hodnocení

2x
Ke sdělení je potřeba formulář Ohlášení změny údajů o pozemku a souhlas se scelením, vydaný příslušným stavebním úřadem. Scelení může být provedeno i bez geometrického plánu na základě neměrického záznamu, který vyhotoví katastrální úřad. Vzhledem k folklóru, který panuje na katastrálních úřadech, doporučuji tuto možnost na příslušném KP prověřit. Ještě připomínám, že jednou vyjmutou plochu (ostatní plocha) není vhodné vracet zpět do zemědělského půdního fondu.
km

Děkuji za informace.

Píšete "jednou vyjmutou plochu (ostatní plocha) není vhodné vracet zpět" – můžete prosím ještě napsat proč? Děkuji.

pedros
Vynětí že ZPF bývá fin. náročné.

Pracely vedené jako ostatní plocha nepatří do ZPF (zemědělsko-půdní fond). Naopak do něj spadají např. zahrady a orné půdy. Takže po změně ost. pl. na zahradu budou do ZPF naopak zařazeny. Teď jako ost. pl. tam nejsou.

km

pedros: vynětí je třeba v případě stavby, že? děkuji. já totiž nevěděl, že zahrada je také ZPF

gotrekzagary: rozumím, nevěděl jsem to

Děkuji.

Stavba je jeden z důvodů kdy se žádá o vynětí.

Stejně tak byste musel žádat pokud byste například ze zahrady chtěl udělat ostatní plochu... třeba kdybyste se rozhodl celou zahradu vybetonovat/vydláždit kvůli využití třeba jako parkoviště.

jirib
hodnocení

1x
Zda to jde a jak se dozvíte na KÚ a ten vás odkáže buď na obec nebo stavební úřad...

hodnocení

0x
km
hodnocení

Ano, oba dotazy jsem položil já. Trápí vás to?

Netrápí, ale dle mě to mohlo být v jednom; nic ve zlém *pivo*

km

rozumím vám, ale oba dotazy jsou dle mého názoru jiného charakteru. ... snad to rozdělení do dvou nezabralo moc místa na serveru, nespotřebovalo se příliš energie a neumřela kvuli tomu nějaká rybička v ocenánu ;)

hodnocení

0x

Zajděte si na katastrální úřad, oni kouknou do katastru nemovitostí ( pachtpole.cz/... a poradí co se s tím dá dělat, tady Vám asi nikdo konkrétně takto neporadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]