Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím oškrábat oklepané omítky?

Od: pavel88 odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

po povodních jsem oklepal všechny omoítky ve sklepě. Až na cihlu to ale nešlo, protože tam je takovy ten špryc a hodně omítky drží jak beton. Čím to teď vzít? Škrábat sekyrou je umorné a ani to místama nejde...

Nejaky ocelovy kartac na vrtacku?

Čím oškrábat oklepané omítky?
Čím oškrábat oklepané omítky? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

pokud tam chcete mít nějakou obytnou místnost nebo vinárnu a režnou cihlu, pozvěte si pískování (bude to drahé a prašné) a pak zeď vyspáreujte a napenetrujte hloubkovou penetrací nebo vodním sklem

pokud to budete znovu nahazovat, nemusíte to čistit až na holou cihlu

pokud s tím nic nechcete dělat, také to nemusíte čistit na holou cihlu

proč se to vůbec po povodních osekává? neřekl bych, že zdivo vyschne nějak výrazně rychleji, když nemá omítku

kartáčem na obrázku jsem s flexou čistil jen pár traverz mezi klenbami a bylo to děsně prašný a dost nepříjemná práce (je třeba uzavřené brýle, respirátor, rukavice)

pohanka
hodnocení

2x

Jsem jen ženská, ale nechala bych to takhle být. Vždyť to chrání, zpevňuje i tu cihlu.

A zdi budou dýchat.

Jedná se snad o sklepní, či skladové prostory?

Ve sklepě, kam vzlínala voda, jsme omítky oťukali do půlky na výšku a je klid. Dříve se omítky odchlipovaly a neustále se musely opravovat a přetírat.

Můj názor = nenechat na tom ruce.

Zdi nebudou dýchat nemají plíce! Přestaňte zde už konečně psát tyto debiloviny!

hodnocení

2x
Nechal bych to tak. Az to vyschne, tak bud nahodit nebo neresit.

Přesně! Víc se stím sr... je zbytečnost úplně to tak stačí!

krtek6
hodnocení

2x

Pokud omítka drží, není důvod ji sundávat...ale pokud za každou cenu chceš...tak normálně kangem...pak vysušit a nahodit novou např jádrovou. od Cemixu...ta drží fest..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]