Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
při zamykání se pohla vložka (fab) ve dveřích od bytu. Myskím, že jsem zamkl jeden západ, ale nevím jistě. Víc zamknout nebo odemknout už nejde. Teď se vložka mírně pohybuje směrem do bytu. Pohyb směrem z bytu je omezen takovým tím krytem fabky.
Zkoušel jsem asi půl hodiny hledat nějakou polohu ve které by šlo točit klíčem. Myslím, že se mi nedaří dostat fabku do správné polohy v kování.
Netuším proč se uvolnila, ale vím, že tam byl docela krátký šroub, co jí držel, tak možná vypadl.
Co teď?
Mám zkusit tu vložku nějak protlačit do bytu a volně ji tam nechat vypadnout? Pokud by se to povedlo jakým nástrojem a jak dokážu odemknout kování?
Mám zkust vrvat kryt fabky z venkovní strany a vložku vytáhnout k sobě?
Pokud by se "šprajcla" mám ji nějak odvrtat? Jak?
Teď jsem na chalupě. Jaký si mám vzít s sebou vercajk?
Dáky za rady.
To je jako s pojištěním auta. Lepší asistence je za pár stovek a ušetří tisíce. Pojištění domácnosti je tak kolem tisícovky a asistence je v tom integrovaná a opět může ušetřit tisíce.
Posledních několik let je to automatická součást všech pojištění nemovitosti a domácnosti. Lze za cca 150 Kč připojistit vyšší limity a vyšší počty zásahů.
Příklad z infomateriálů jedné pojišťovny, ostatní jsou podobné. Další podrobnosti v pojistných podmínkách, dají se najít i na netu nebo ti o tom popovídá tvůj pojišťovák.
@km - z vlastní zkušenosti - zavolal jsem na pojišťovnu, že nemůžu najít klíče od bytu. Pojišťovna zajistila zámečníka, ten dveře otevřel, vyměnil zámek (původní bez destrukce nešel otevřít), práci si vyfotil a tím to pro mě skončilo. Z pojištovny jsem už pak jen dostal potvrzení o skončení pojistné události a info o proplacené částce. Prostě - nemůžete se dostat do bytu, asistence pomůže. V případě ztráty klíčů a dokladů některé pojišťovny proplácí i náklady na zajištění nových dokladů/klíčů. To už vám více přiblíží váš poradce. Hezký večer přeji
Polívku tam nemám
No, jenže když to dokážou hasiči bleskem, tak si říkám, že bych to mohl dokázat taky třeba za hodinu práce...
Jestli je to obyč fabka a jde vytlačit do bytu,tak máte vyhráno. Pak stačí obyč šperhák a mělo by jít odemknout.Teď si vzpomínám že fabky mívaj pojistku ,která se aktivuje při vyndání vložky Tak přeji hodně štěstí.
Do bytu ji nevytlačíte, protože by v ní musel být pootočený klíč a ten přes otvor v zámku a dveřích nedostanete. Ale měla by jít na klíči vytáhnout, jak píšu níže.
Co furt vy důchodci máte s tím zneužíváním hasičů jako poskoků pro všechno, nedávno by je jeden volal na stříhání tůjek na zahradě a ted toto
Je zakázáno:
- Z1 - psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
- Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
Pokud hasiči vyhodnotí událost jako ohrožení zdraví vaše či našich blízkých, život, majetek nebo životní prostředí - pak pomohou.
Tolik lidí se mi umí posmívat a okřikovat mě. Ale sami poradit neumí. Fakt, typicky mužský postup. Máte můj obdiv, ani jeden jste nezklamali. Pěkně, v bezpečí, za plotem. Ňaf, ňaf. . .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.