Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde odemknout byt - urgentní!

Od: rewq odpovědí: 22 změna:

Ahoj,

při zamykání se pohla vložka (fab) ve dveřích od bytu. Myskím, že jsem zamkl jeden západ, ale nevím jistě. Víc zamknout nebo odemknout už nejde. Teď se vložka mírně pohybuje směrem do bytu. Pohyb směrem z bytu je omezen takovým tím krytem fabky.

Zkoušel jsem asi půl hodiny hledat nějakou polohu ve které by šlo točit klíčem. Myslím, že se mi nedaří dostat fabku do správné polohy v kování.

Netuším proč se uvolnila, ale vím, že tam byl docela krátký šroub, co jí držel, tak možná vypadl.

Co teď?

Mám zkusit tu vložku nějak protlačit do bytu a volně ji tam nechat vypadnout? Pokud by se to povedlo jakým nástrojem a jak dokážu odemknout kování?

Mám zkust vrvat kryt fabky z venkovní strany a vložku vytáhnout k sobě?

Pokud by se "šprajcla" mám ji nějak odvrtat? Jak?

Teď jsem na chalupě. Jaký si mám vzít s sebou vercajk?

Dáky za rady.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud jde klíčem pootočit, měla by jít nalézt poloha, ve které se západka vložky "schová" do roviny s vložkou a vložka by měla jít na klíči vytáhnout směrem k vám.

hodnocení

3x

Zavolat zámačníka přes asistenci pojišťovny

Jen doplnim, ze za tyto ukony neplatite. Vse hradi pojistovna,tak nemusite mit obavy. Vyuzil jsem nekolikrat a vzdy spokojenost.
rewq
hodnocení

Díky,

nemám pojistku a chci to zdarma. Kamarád teď jen za zabouchnuté dveře platil 3000.

opravak
Nemáte pojistku a divíte se že budete muset zaplatit? Tak buď ty horší možnosti jako hasák a vylomit fabku že dveří nebo vykopnout dveře, to už by vám nebylo líto platit za nové dveře,fabku a další? Případně lepší možnost je si půjčit od souseda ( nebo jsou půjčovny kde dáte tak 300 za 2 hodiny asi ) vrtačku a odvrat zámek. Nejlepší je jak lidé chtějí věci, potraviny a služby nejlevněji a když už se stane něco horšího tak začne " pláč " a říkáte si musím solit prachy a nemám nic zadarmo. Poslední možnost zkuste oslovit nějakého známého/vagabunda nebo někoho statnějšího kdo vám zničí fabku i dveře.

To je jako s pojištěním auta. Lepší asistence je za pár stovek a ušetří tisíce. Pojištění domácnosti je tak kolem tisícovky a asistence je v tom integrovaná a opět může ušetřit tisíce.

km
Arne1: Vzdyt vite, ze vzdycky se jakakoliv pojistovaci sluzba finacne dlouhodobe vyplati v prvni rade pojistovne. Autor ted jenom zaplati najednou vice a bude doufat, ze se mu to za par nezopakuje.
Ale jinak dobra informace. O teto asistenci jsem nevedel.

Posledních několik let je to automatická součást všech pojištění nemovitosti a domácnosti. Lze za cca 150 Kč připojistit vyšší limity a vyšší počty zásahů.

km
Kdybych to vedel, vyuzil bych to. Plati to i v pripade kradeze klicu?

Příklad z infomateriálů jedné pojišťovny, ostatní jsou podobné. Další podrobnosti v pojistných podmínkách, dají se najít i na netu nebo ti o tom popovídá tvůj pojišťovák.

Nejde odemknout byt - urgentní!

@km - z vlastní zkušenosti - zavolal jsem na pojišťovnu, že nemůžu najít klíče od bytu. Pojišťovna zajistila zámečníka, ten dveře otevřel, vyměnil zámek (původní bez destrukce nešel otevřít), práci si vyfotil a tím to pro mě skončilo. Z pojištovny jsem už pak jen dostal potvrzení o skončení pojistné události a info o proplacené částce. Prostě - nemůžete se dostat do bytu, asistence pomůže. V případě ztráty klíčů a dokladů některé pojišťovny proplácí i náklady na zajištění nových dokladů/klíčů. To už vám více přiblíží váš poradce. Hezký večer přeji

hodnocení

2x

I hasiči, když máte v bytě třeba polívku na sporáku. Přijedou bleskem a otevřou.

rewq
hodnocení

Polívku tam nemám :)

No, jenže když to dokážou hasiči bleskem, tak si říkám, že bych to mohl dokázat taky třeba za hodinu práce...

zam

Jestli je to obyč fabka a jde vytlačit do bytu,tak máte vyhráno. Pak stačí obyč šperhák a mělo by jít odemknout.Teď si vzpomínám že fabky mívaj pojistku ,která se aktivuje při vyndání vložky Tak přeji hodně štěstí.

Do bytu ji nevytlačíte, protože by v ní musel být pootočený klíč a ten přes otvor v zámku a dveřích nedostanete. Ale měla by jít na klíči vytáhnout, jak píšu níže.

hasic

Co furt vy důchodci máte s tím zneužíváním hasičů jako poskoků pro všechno, nedávno by je jeden volal na stříhání tůjek na zahradě a ted toto *zed*

Je zakázáno: *hej*

- Z1 - psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. *hej*

- Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.*hej*

pardubicky.denik.cz/...

km

další skvělá jorkšírská rada *hej*

Pokud hasiči vyhodnotí událost jako ohrožení zdraví vaše či našich blízkých, život, majetek nebo životní prostředí - pak pomohou.

Tolik lidí se mi umí posmívat a okřikovat mě. Ale sami poradit neumí. Fakt, typicky mužský postup. Máte můj obdiv, ani jeden jste nezklamali. *smich2*Pěkně, v bezpečí, za plotem. Ňaf, ňaf. . .

km

A proč bych radil, když už zde naprosto správná rada zazněla od arne1? Vaše rada je do nebe volající.

km
hodnocení

1x

návod na klasické odvrtání:

A proč jako dvrtat? když jede klíč a jde pootočit tak jde pohodlně i vyjmout, Pokud nejde pak je to na 90% rukama a zbytek pak možná technická závada!

Pokud nejde = technická závada v zámku pak dveře vykopnout, nebo zálečník, případně šikovný kutil!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]