Nejste přihlášen/a.
Ahoj, má tu prosím někdo zkušenost se stavbou zahradního domku - kanceláře? Pracuji z domova a jelikož mám malé děti a nemám možnost v domě využívat jednu místnost jen pro sebe, chtěl bych si na zahradě postavit malý zahradní domek, který by sloužil právě jako kancelář/pracovna. Moje představa je cca 9 m2 (ideálně třeba 3x3 m) s tím, aby bylo možné celoroční použití. Nepotřebuju žádný luxus, uvnitř bych chtěl mít jen nějaký pracovní stůl, skříň a stolek na kávovar/nějaké nádobí. Pracovna/kancelář by sloužila pouze pro jednoho člověka a pouze na kancelářskou práci.
Přemýšlel jsem o dvou možnostech, samozřejmě bych ideálně co nejlevnější (ale zároveň funční) řešení.
1. Dřevěný domek - Dřevěná trámová konstrukce, na které by byly buď OSB desky,nebo cetrisové desky, pak nějaká vata (izolace) a zevnitř například sádroš (tzn. izolace by byla mezi OSB deskami a sádrošem). Z venku pak teoreticky zateplit polystyrenem? Stavba by byla buď na patkách a dřevěném roštu, případně na betonovém základu (tomu bych se nejraději vyhnul, ale když nebude zbytí...)
2. Stavba z Ytongu na klasické základovce, také zateplená polystyrenem zvenku.
Případně úplně jiné řešení? V plánu je jedno okno a jedny dveře.
Moc díky za každou radu
Rozpočet bych si představoval do těch 80 000 Kč dřevěný a do cca 130 000 zděný se vším všudy a ideálně svépomocí. Bude se skutečně jednat jen o jednu místnost, kde bude stůl, židle, skříňka a teoreticky nějaký malý stoleček. Za mě je těch 9 metrů úplně v pohodě, měřil jsem si to a za mě by to bylo ideální. Nebudu si tam nikoho vodit, takže nepotřebuju ani místo pro někoho jiného. Dělám v IT, takže opravdu je to jen počítač a nic víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.