Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní domek - kancelář

Od: radler odpovědí: 8 změna:

Ahoj, má tu prosím někdo zkušenost se stavbou zahradního domku - kanceláře? Pracuji z domova a jelikož mám malé děti a nemám možnost v domě využívat jednu místnost jen pro sebe, chtěl bych si na zahradě postavit malý zahradní domek, který by sloužil právě jako kancelář/pracovna. Moje představa je cca 9 m2 (ideálně třeba 3x3 m) s tím, aby bylo možné celoroční použití. Nepotřebuju žádný luxus, uvnitř bych chtěl mít jen nějaký pracovní stůl, skříň a stolek na kávovar/nějaké nádobí. Pracovna/kancelář by sloužila pouze pro jednoho člověka a pouze na kancelářskou práci.
Přemýšlel jsem o dvou možnostech, samozřejmě bych ideálně co nejlevnější (ale zároveň funční) řešení.
1. Dřevěný domek - Dřevěná trámová konstrukce, na které by byly buď OSB desky,nebo cetrisové desky, pak nějaká vata (izolace) a zevnitř například sádroš (tzn. izolace by byla mezi OSB deskami a sádrošem). Z venku pak teoreticky zateplit polystyrenem? Stavba by byla buď na patkách a dřevěném roštu, případně na betonovém základu (tomu bych se nejraději vyhnul, ale když nebude zbytí...)
2. Stavba z Ytongu na klasické základovce, také zateplená polystyrenem zvenku.
Případně úplně jiné řešení? V plánu je jedno okno a jedny dveře.
Moc díky za každou radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janek
hodnocení

1x

A co taková ta kancelářská buňka co se používá na stavbách

profishop.com/...

profishop.com/...

jirib
hodnocení

0x
domir-domy.eu/...
Na klíč.
Kolik máte financí?Alespoň 100.tis.na hezký zahradní domek s prosklenými dveřmi a alespoň jedním oknem...3x3...to je koupelna...

kmet
hodnocení

0x

Jaký je rozpočet?

hodnocení

0x

Záleží už jak tu píši na Vašem rozpočtu.

Ale zadejte do vyhledávače "obytný kontejner prodám" a máte tisíce na výběr.

Připravíte patky,jeřáb usadí kam chcetem,případně zateplíte. obložíte dle v kusu ale samozřejmě nemusíte.

Celkem rychlé řešení celkově myslím.

bramburka
hodnocení

0x

Podivej se na bazos.cz. Tam je kancelarska bunka za 85tisic.

radler
hodnocení

Rozpočet bych si představoval do těch 80 000 Kč dřevěný a do cca 130 000 zděný se vším všudy a ideálně svépomocí. Bude se skutečně jednat jen o jednu místnost, kde bude stůl, židle, skříňka a teoreticky nějaký malý stoleček. Za mě je těch 9 metrů úplně v pohodě, měřil jsem si to a za mě by to bylo ideální. Nebudu si tam nikoho vodit, takže nepotřebuju ani místo pro někoho jiného. Dělám v IT, takže opravdu je to jen počítač a nic víc.

jirib
Jen kvalitní vstupní dveře vás vyjdou na 30.tis.,tedy pokuď tam nechcete v zimě zmrznout.
Elektrika,rozvaděč,základová deska,trámky,izolace,střecha,krytina,okno...možná umyvadlo s tekoucí studenou vodou,odpad z umyvadla trativodem...
Topení buď plynové nebo elektrické...na 3x3m potřebujete nějakou minimální vzdálenost od żidle nebo stolu nebo postele...
Rozdíl je obyvatelné od jara do podzimu a celoročně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]