Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zmenšit průměr hadičky

Od: hadicka odpovědí: 3 změna:

Nazdar,

cítím se až zahanben, že asi neumím správně googlit. Teče mi voda hadičkou s vnitřním průměrem 12mm a já jí potřebuju prostrčit skrz 10mm dírku a ideálně ji hned za ní zafixovat. Jaký je správný postup? Přijde mi, že když použiju redukci, jako je na obrázku, tak je to špatně, nebo ne?

Jak správně zmenšit průměr hadičky
Jak správně zmenšit průměr hadičky #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hadičku s vnitřním průměrem 12 do díry průměr 10 nikdy nedostaneš. A dostaneš-li, bude totálně zdeformovaná, poskládá se sama do sebe. Můžeš použít nějakou redukci nebo průchodku, ale vždycky skončíš tím, že v místě průchodu stěnou bude vnitřní průměr max. 8 mm...

hodnocení

0x

Musí tam být díra o průměru 10 mm? Nešla by převrtat podle hadičky? Nebo použít slabší hadičku.

hodnocení

0x

Ano, pokud použijete tuhle spojku tak to pujde.

Spíše bych uvažoval o nové, slabší.

A když už tak já bych raději použil bezpečnostní spojku, voda je sviňa.

Něco takového, jen na váš průměr.

akvamex.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]