Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku

Od: medvidek180® odpovědí: 25 změna:

Prosím poraďte, kde to našel – už to googlim půl dne, ale bez výsledku. Je to pro nás moc důležité a každý říká něco jiného. Můj selský rozum mi říká, patří plynárnám a nikoli nám), aby nás mohly uzavřít v případě, že by jsme byli neplatiči. Což nejsme. Každý ale říká něco jiného. Na 100 procent vím, že co je za ním, je naše. Snaží se na lidi útočit stále dokola stálými útoky úniku, aby to někdo nevydržel a nemovitost prodal. Už nám to chodí stále dokola každý ¾ roku. Stálo nás to mnoho peněz a bylo na tom 6 firem – odborníků (nikoli fušerů) na které jsem dozíral. V tuto chvíli už to je od uzávěru k plynoměru doslova zlaté (včetně nového regulátoru) a není už naprosto co opravovat.

Moc děkuji, za každou radu, kde se dozvím vlastníka uzávěru. Před ním už nic není a musela by se zavřít celá ulice. Také chci kontaktovat Černé ovce, protože jako jediná z naprosto všech firem mě to odmítá ukázat. Klíče os sopek jsou na visací zámky, které mám pouze já doma, takže přesné místo úniku skze zavřená dvířka nemohou určit.

Moc předem děkuji za pomoc.

Michal

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Předem říkám, že toto není oblast mého zájmu, ale docela mě tady ta debata zaujala, tak jsem zkusil najít odpověď. Narazil jsem na informační materiál jedné obce, kde je vše vysvětleno docela názorně ( i s odkazem na normu)a podle toho aspoň já chápu, že by měl být ventil váš. Zkuste se ostatně mrknout sám sumice.cz/...

Perfektne, dal by som vam aj 10 bodov. Snad uz autor otazky pochopi, ako sa veci maju.

Dobrý den, pane Peter, když někdo umí hledat, tak se neztratí ...

Krásný týden

hodnocení

Děkuji moc, ale jasně to tam řečeno není. M.

Ale je, jen vy se s tím nechcete vnitřně srovnat, že je ten uzávěr váš. Četl jste ten zmiňovaný zákon? Nečetl, že... Je v něm specifikace toho, co je vaše, zkopíruji to sem: 5. odběrným plynovým zařízením veškerá zařízení počínaje hlavním uzávěrem plynu včetně zařízení pro konečné využití plynu; není jím měřicí zařízení . Co je prosím na tom k nepochopení? Jasněji to už vysvětlit nejde, je to tam i na obrázcích, kdo chce, to musí pochopit.

Končím, nemám rád nekonečné debaty o ničem...

S kámošem říkáme " i hrách z olověných kuliček by se na stěně udržel"

hodnocení

4x

Nešlo by ro napsat ještě jednou a nějak srozumitelně? Takhle to nemá hlavu, ani patu.

Kdo na lidi útočí, aby nemovitost prodal?

Kdo co odmítá ukázat?

Máš klíče a nemůžeš za zavřený dvířka?

hodnocení

3x
Čí je hlavní uzávěr plynu (HUP)?
Vlastnictví HUP je stanoveno zákonem č.458/2000 Sb. v platném znění v §2, odst. 2, písm. b), bod 5 – HUP je v majetku vlastníka odběrného plynového zařízení.
gasnet.cz/... ZDROJ

111®
hodnocení

2x

myslím že se Medvídek kroutí a nechce se mu platit novou přípojku

hodnocení

1x

Je hlavní řád, třeba v ulici, ten je "plynárny". Odbočky jsou Vaše,. Abyste je moho využívat, musíte splnit podmínky pro osazení plynoměru.

O který uzávěr Vám jde, ten u hlavního řádu, nebo u plynoměru?

hodnocení

uzávěr je jako první na trubce, která do ní vyvěrá ze země. Před ním už nic není, jen uzávěr pro celou ulici

Páteřní vedení, pak je ten ventil s odbočkou k Vám? Vy jste poslední na páteřovém potrubí:

hodnocení

přikládám fota

Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku
Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku #2
Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku #3

To je ta přípojka pro Vás?

hodnocení

0x

Zavolajte na zakaznicku linku dodavatela plynu alebo navstivte osobne zakaznicke miesto.

Vas popis je chaoticky, na jednej strane kluc mate len vy, na druhej strane nezrozumitelna veta "Snaží se na lidi útočit stále dokola stálými útoky úniku".

kenav
hodnocení

0x

Únik plynu před plynomerem plynarny za plynomerem uživatele.Jak se na únik přišlo a co je slozityho na odstranění?

hodnocení

volal jsem tam už bambilionkrát a vždy ty samé nesmyslné odpovědi. Já se ale ptal čí je hlavní uzávěr, který je hned první na trubce, která vstupuje do sobky ze země. Před ním už žádný uzávěr není, až pro celou ulici

halamus

První o voze, druhý o koze.

hujerbratr
hodnocení

0x

Jinak: před plynoměrem za plynoměrem nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát- asi tak...

V podstatě je to asi jako s elektroměrem. Skříň je tvoje a plynaři si tam osadí plynoměr, který si zaplombují.

hodnocení

to ano, ale vedení k němu od prvotního ventilu je naše. ALE KOMU PATŘÍ Í TEN PRVOTNÍ VENTIL NA TRUBCE JDOUCÍ ZE ZEMĚ DO SOBKY? Před ním už je jen uzávěr pro celou ulici

hodnocení

přidávám fota

Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku #4
Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku #5
Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku #6

hodnocení

0x

Podla tych fotiek mate ulicny rozvod v stredotlaku a po hlavnom ventile nasleduje regulator tlaku, ktory ho redukuje na nizky (to je obsah lavej skrinky), vpravo je potom plynomer, ako je bezne v nizkotlakom rozvode. Regulator si moze obcas "odfuknut" (preto j epred nim zakaz fajcit a zakladat ohen pod 1m vzialenosti), co vy nespravne chapate ako unik a obvinujete z manipulacie nejake cudzie osoby.

Tie uniky mate potvrdene technikom s papiermi na plyn a certifikovanym meracom?

hodnocení

Ale já se ptám, komu patří hlavní uzávěr viz foto. toť vše

Komu patří hl. uzávěr plynu v sopce na ulici u rodinného domku #7

Vám se to nebude líbit, ale patří Vám. Což Vám již bylo několikrát sděleno.

Takže co je za plynoměrem k Vám, to je Vaše, plynoměr je plynáren, regulační ventil je Váš. Ventil před regulátorem je Váš, trubka od ventilu až k hlavnímu řádu je Vaše.

Pokud nevěříte, ptejte se na službě plynáren na telefonu 555 90 10 10

30.09.24 13:41
hodnocení

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]