Dobrý den, můžete doporučit stípačku, která zvládne i 3-4 špalky najednou? Samozřejmě rozumného průměru do 25cm. Tak, aby různě neodskakovaly, takže ideálně vedle sebe. Jde mi o to, že nechci štípat 20s jeden špalek, když jich mám milion
Buď vertikální, kde čtyři špalky v součtu nepřesáhnou délku nad jeden metr, podle druhu štípačky (ale mohou "vyskočit"), nebo čtyři štípačky s paralelně s předěláním na jedno ovládání... co víc poradit, jedna štípačka na čtyři parealelní špalky by musela mít čtyřnásobnou sílu (možná třínásobnou na menší průměr špalků). S něčím takovým jsem se ještě nesetkal...
Případně pro zrychlení štípání toto nebo něco podobného
Štípačku ti nedoporučím, protože chceš skoro nemožné.
Zkus si postavit čtyři tvoje špalky na sebe a rozsekni je najednou sekyrou. Taky to moc nepůjde.
Takže je lepší štípat špalky po jednom a postupně, aby se ta miliónová hromada postupně zmenšovala.
20 sekund je pro mne běžná doba při štípání metrových kusů dřeva. Jestli štípeš 20sekund jeden špalek (což je asi 25cm na výšku), tak máš špatně seřízenou štípačku a většinu zdvihu jede naprázdno.
Ne každá sekera je vhodná na štípání. Rozhodující je většinou síla úderu a méně také ostrost čepele. Výhodou je vyšší hmotnost. Také větší délka topůrka umožní větší švih a zvýšení setrvačnosti pohybu. Úhel čepele zvětšující se někdy až k 35 stupňům potom lépe trhá vlákna.
asd1
Máš pocit že dotaz je na sekeru? Jednoduše, stipackou metrovky a na kratší řezat až to stiply (mít kozu kam naskladas otep a pak to riznes naraz) A jestli to už je narezany, tak sirokej nizkej špalek,na něj pneu,spalicky naskladat do gumy a pak rozmydlit Fiskarskou, je to mnohem rychlejší než štípačka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.