Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny obkladačských prací

Od: km odpovědí: 32 změna:

Hledal jsem aktuální ceny obkladačských prací a narazil jsem na toto:
cenikyremesel.cz/...

Jedná se podle vás o reálné současné ceny? Je tu třeba nějaký obkladač? Děkuji.
A myslím skutečně obkladače, ne zedníky, kteří také obkládají nebo kohokoliv jiného kdo někdy něco obložil – jen ty, co to opravdu umí, jsou třeba tak vyučení a živí se v podstatě pouze obkládáním.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

cena se odvíjí od velikosti obkladu/dlažby a přípravy podkladu...já standardně dostávám cenu cca 560,-/m2 bez dph za obklad 30x30...poptával jsem našeho obkladače k sobě domů na obklad 60x120 a mám cenu 1000,-/m2 takže asi tak...

km
hodnocení

"já standardně dostávám" nerozumím úplně, jestli jste sám obkladač a nebo spíš někdo, kdo dělá ve stavebnictví a poptává řemeslníky?

"ostávám cenu cca 560,-/m2 bez dph za obklad 30x30" Takže by vám ty ceny na odkazu mohly připadat realistické, je to tak?

Já si pro potřeby zjištění předběžné ceny počítám 825 Kč za obklad 15×15 položený na vazbu. To se vám jeví jako přijatelná sazba pro obkladače?

Děkuji.

krtek6

jsem stavební rozpočtář a tyhle práce poptávám jako subdodávku..dostávám je od svého dvorního obkladače..15x15 obkladačku snad dneska už nikdo nedává to je snad ten komunistickej rozměr...tam by cena měla být nižší...cena za práci je dána pracností, a protože 15x15 obkladačka je lehká na manipulaci tak by neměla být ani drahá na montáž...

km
hodnocení

děkuji. předpokládám, že cena pro koncového zákazníka je tedy vyšší.
dnes se běžně dávají větší rozměry, ale dlažby se vyrábějí od rozměru 2,5×2,5 / 5×5 / 10×10 / 15×15 atd. viz:
rako.cz/... a to že se vyrábějí dokládá, že se také používají, viz náš příklad.
s komunismem velikost obkladů a dlažeb nemá nic společného :) ;)

lmgify

@km: Ty malé rozměry do 15×15 je pro detaily, malé plochy, zvýraznění apod., ne na velké plochy.

Také si nějak nevzpomínám na řezané, velkoformátové (60×60 a více, možná i 30×30) obkladačky nebo dlaždice z Rakony v 1000 vzorech a barvách, se superlesklým povrchem apod. v dobách před 1989, ale třeba mě místní stavební profesionálové - pamětníci opraví.

km
hodnocení

Imgify: 1932: stavba-profi.cz/...
(kapitalismus)

2021: rako.cz/...
(kapitalismus)

současnost: modernikeramika.cz/...

lmgify

1932 - nevím, jestli se dělaly velkoformátové obkladačky

2021 - cílem bylo vytvořit požadovaný vzor

současnost - překvapuje mě, že se s tím ještě někdo matlá po malých čtvercích *ee*

km
hodnocení

velkoformátové obkladačkyy se v roce 1932 určitě nedělaly

stvbcs
hodnocení

2x

Teď mi bude dělat obkladač koupelnu, seevrní morava.

Cena 1100 Kč za metr. A budeme davat 60x60 a 30x60 rozměry dlažby a obkladu.

km
hodnocení

Děkuji za váš komentář. Ta cena je včetně přípravy podkladu, penetrace, vyřezávání děr?

stvbcs

vykružování určitě, ta příprava bude jiná položka - stavební práce. toto bude jen za obkládání

km
hodnocení

moje aktuální zkušenost je 1700 Kč 15×15 a 1200 Kč 60×30. a to čistě za obložení, bez přípravy podkladu, penetrace, řezání děr, rohů a lištování – to vše kalkulováno zvlášť. kvalitní pomalá práce

hodnocení

0x
Odpoviem z pozície zákazníka. Ono cena za štvorec uloženej dlažby alebo obkladu je skoro rovnaká ako cena dlažby alebo obkladu. Výrazne vyššia cena bola až od formátu 45x45 a vyššie. To že som penetroval povrch deň pred a sám bolo len pre môj dobrý pocit. Nebol by to zohľadnil v cene. Cenová ponuka nebola ani náhodou tak detailne ako v tom cenníku remesiel. Proste cena za štvorec a hotovo.

juko
hodnocení

0x

1000 Kč za 1m na černo. Bez placení daní. Práce při lepení na max 10 minut.

vili
Vy se mi líbíte.
Lepení 10 minut možná. Ale v té ceně za práci je taky to, že obklady jsou nalepeny v dokonalé rovině, kvalitní dořez v krajích, spárování, výřezy na elektroinstalaci a na vodovodní potrubí a jiné věci, které dokáže dost lidí pěkně zkurv.t.
Já jsem si dělal dlažby v chodbách sám a na obklady jsem si po zhodnocení náročnosti a předpokládané výsledné kvality práce raději zjednal. Je to ale už pár let, takže nemám představu o současné cenové relaci.
juko

Vy se mi ale vůbec nelíbíte.

Něco je jiného, když to dělá amatér. Pokud do dělá zedník- obkladač, tak je to pro něj hračka.

vili
Tak nikdo není obvykle takový altruista, aby se něco naučil jako svůj zdroj obživy a pak to rozdával zdarma nebo pod cenou jiným. Tím pádem bude chtít za svou práci a čas kvalitně zaplatit. Zvláště, když má celek nějak vypadat. Přesně na to byl položen dotaz. Trochu vám to osvěžím, tazatel se ptá na obvyklou cenu za práci řemeslného obkladače, který to má jako zdroj podnikání včetně nákladů na ostatní nutné výdaje, vzpomínáte?
A obklady opravdu nejsou jen lepení plochy, jak jste si trochu demagogicky problematiku zjednodušil. Nebo je také možné, že nejste schopen kriticky a komplexně přemýšlet.
Jestli ale vy osobně jste hluboce přesvědčen, že ceny řemeslníků jsou nehorázné, a vy dobře víte, že to lze udělat kvalitně a přitom mnohem levněji, můžem se domluvit. Sháním aktuálně zedníka a instalatéra.
km
hodnocení

juko + vili: pánové, souhlasím s váma oběma, s juko s tím, že drtivá většina řemeslníků daně neplatí vůbec a nebo platí jen jejich minimální výši (respektive nepřiznává příjmy v plné výši) a s vili s tím, že položit 1 m2 obkladu rozhodně netrvá deset minut, tedy pokud se to má odvést v náležité kvalitě, a navíc, zdaleka to není jen o samotném připlácnutí obkladačky na zeď.

a ano, cena řemeslníků je povětšinou nehorázná a kvalita odvedených prací velmi kolísavá, ovšem já jim to spočítám až budou chtít oni něco ode mě, musím je přece z něčeho zaplatit (a kola iflace se točí dál)

lmgify

> já jim to spočítám až budou chtít oni něco ode mě

To by mě zajímalo, co na ně jako individuál máš za páku? Máš prodejnu s nářadím/pomůckami/aplikačním materiálem? Dovážíš jim materiál náklaďákem? Máš výkrmnu nebo stánek s horkým psem, kam chodí manuálové? Opravnu displejů spadlých mobilů?

km
hodnocení

lmgify: jsem taky živnostník, takže jsem to myslel tak, že musím navýšit cenu, abych měl na jiné živnostníky.

hodnocení

0x
V dnesni dobe je neštěstí, pokud si clovek neni schopny nic udelat. Bohuzel platí jak mourovaty za vse. Naposled jsme kroutili hlavou nad tim, jak si instalateri rikaji za vymenu sifonu 2tis. Nekdy si clovek rika, ze by mel změnit zaměření. Jinak co vim, tak nekteri profici, kteri vidi v koupelne nejake atypicke veci, tak si rikaji o hodinovku. Pokud neni clovek uplne kopyto a nema tam zadne vychytavky, tak to neni zadna veda. Jen se nesmi spalit pri kombinaci ruznych vzoru a naslednemu zjisteni, ze kazdy vzor ma treba o milimetr jiny rozmer. To je potom radost. Takze kdZ kombinace, tak radeji kalibrovane.

"Nejlepší " jsou geberity z Polska... to se snad ani nedá pořádně uchytit ...zkuste to namontovat podle "návodu"..ale zase je to levný...

km
hodnocení

honzas1: souhlasím s váma. pak je to také o nářadí, ale už jsem došel k názoru, že se vyplatí ho koupit a udělat si sám vše co lze

nunici: to asi nebudou Geberity, ale "geberity" :)

el
hodnocení

0x
1000kč je běžná cena za metr za lehce nadprůměrnou práci.
Myslím že nejde o to jestli je někdo čisté obkladač nebo zedník. Jde hlavně o smysl pro detail a preciznost.
I zednik si musí umět pohlídat rovinu ať už jde o zdění či zateplování.
km

1000 jen za položení nebo i za přípravu podkladu?

Máte pravdu, akorát že pro zedníka "centimetr žádná míra" a obkladač jede na milimetry, pokud je dobrý.

el
Příprava podkladů je dost široký pojem. Záleží jaký je původni podklad.
V ceně 1000kc za metr maximálně zpenetruje nebo natáhne hydroizolaci když se tak domluvíte.

Nám dělala rekonstrukci parta zedníků kde jeden pak dělal i obklady a bylo to vidět. Při obkladech vše rovné, minimum dořezů mezi novými příčkami a podobné detaily...

Vsak jasne, protoze si to dobre pripravi. Pokud to chystatr nekomu jinemu, tak se taky muze stat, ze jeden na druheho nadava a vymlouva se.

km
hodnocení

nunici + honzas1: asi bych úplně nechtěl, aby zedník/obkladač posunoval příčky tak, jak mu vyjde šířka dlaždičky, ale jinak vám rozumím. nám dělal obkladač a samozřejmě se mu nelíbila svislost a pravoúhlost stěn (měl pravdu), které před ním dělal zedník a říkal, že by si to radši připravil sám – vyzdil a nahodil

@km

Měli jsme "orientační" dispozici koupelny co kde a v jakých rozměrech musíme napasovat.Do tohohle se krásně vešli .Viděl jsem samozřejmě i opačný případ ( jiní zedníci) že po srovnání příčky jsme museli osekávat omítku aby se do U prostoru vešla vana

lmgify
hodnocení

0x

Dnešní článek: Obkladač si vydělá i víc než 300 tisíc měsíčně

obklady
hodnocení

0x

Obkládal jsem poprvé 2x koupelny1x chodba a 1x zachod u sebe na domě a výsledek je ok, někde něco není uplne presne ale nedělal jsem s novýma tech., pouze krizky. Včetně sprchového koutu se spádem, žlabem, okna, lišty... sraní s tím bylo... Mamka to má od obkladače a řekl bych, že se mi to povedlo stejně, ani obkladač to nemá 100% všude rovně.

kupte si kvalitnejší řezačku cca 3000Kč +
kleště a kolíky na srovnání dlažby
kvalitní kotouč na dlažbu
hrany při řezání jsem vždy zabrousil

pořádně promyslete, popř. zeptejte zkušenějšího, kde začít, spoustu toho přečtete, uvidíte na foto.

a hura do toho ;) Práce sama o sobě není těžká, prostě si to hlídat a když se nepovede, proste obklad strhnout, namazat a znova lepit ;)

Člověk má potom radost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]