Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká lepenka na střechu

Od: kvasnak* odpovědí: 6 změna:

Prosím, mohl by mi někdo poradit, jaký druh lepenky (IPY) mám použít na plochou střechu. Podklad je beton. Vím, že se vyrábí více druhů, ale mně jde o kvalitu a ne cenu. Jedná se zhruba o plochu jen asi 20 metrů čtverečních. Děkuji předem za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Na rovné střechy používám normální IPU, silnější, je jí 10 m v balíku.Už ji mám na střeše přes 10 let, perfektní stav.Řekl bych, že daleko důležitější je precizní provedení- aby byla důkladně přitavená na 100% plochy, toho často není dosaženo.Je to věc názoru, jaký typ je nejlepší.Důležitý je výsledek.

hop®
hodnocení

0x

Nevím přesně název, je se zpevňovacím skelným vláknem, asi je zde zbytečné použít protiradonovou. Na plochu 20m2 počítejte 3 role, při vaření doporučuji 10 až 15 centimetrů přesah pro svár.

doplněno 21.06.10 22:27:

Podklad doporučuji dobře mechanicky očistit od nečistot a natřít Penetralem (IPA v kanystru)!

nero*

Jmenuje se sklobit. Používám ji také a dobré zkušenosti. Je dost tvárná , kde je nerovný podklad. *ua*

kvasnak*
hodnocení

Za jak dlouho po penetračním nátěru mohu vařit lepenku? Na kanistru o tom zmíňka není.

Jen co zaschne, aby se nelepila na boty, Takže klidně 3 hodiny, jindy až druhý den.

hodnocení

0x

Nejlevnější V 60 S 35 navařit a přetřír rexlefolem, aby nebyl povrch černý

Pak G 200 se skelnou tkaninou, a opět reflexol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]