Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nanovlákenná síť proti hmyzu

Od: vitecek® odpovědí: 5 změna:

Zdravim, v létě jsem hledal síť proti hmyzu s rámem a narazil jsem na

shop.respilon.cz/...

Což je nanovlákenná síť s hustšími vlákny, než klasické sítě .. čímž zamezují prostupu

smog, prach, pylové části, výfukové plyny atd.. což mě zaujalo - je to i rozepsané na tom webu, každopádně vznikl ve mě dotaz, jak se řeší situace, že když si to dám do okna, tak tim uzavřu i svůj byt , aby se ty již vstoupené výfukové plyny a smog dostali ven. Na to jsem :D od prodejkyně nedostal odpověď, ani technik , kterého se prý ptala na to nedokázal nijak odpovědět - já jsem s nim nemluvil přímo, takže nevim, jak mu ten dotaz položila..

Každopádně mám pak pochybnost o reálném využití např. že si na noc otevřu okno pouze s danou sítí, protože pokud nejdou ty nečistoty dovnitř, tak ale furt zůstaly z minulosti v bytě a tim pádem se nemají jak dostat ven a tedy v podstatě jen místo, abych "dejchal stále nové nečistoty při cirkulaci vzduchu"jenom "budu dejchat již existující nečistoty".

Má tedy pak ten produkt reálné využití, které deklaruje? Potěšila by mě odborná odpověď, nebo aspoň přemýšlivá, ne fráze typu "je to blbost"nebo něco takového - reakce bez vysvětlení svého postoje nemá vůbec žádný přínos. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi správně neumím odpovědět, neznám takovou síť. Mám úplně obyčejnou a z toho vycházím. Čas od času, když čistím okna, mydlinkovým hadrem sítě přejedu a divím se, jak hadr je černý. Také čas od času sítě šoupnu do vany pod sprchu a vezmu na ně nějaký Jar a kartáček. Neuvěřitelné, jaké svinstvo ze sítí teče. Větrání po umytí sítí je citelně intenzivnější. *palec* Jen vyvozuji, když sitě s nano částicemi nebudete umývat, prát nebo jinak zbavovat nečistot, bude to snad pevná, netkaná látka nebo co.

km
hodnocení

1x

tak když si uklidíte byt a až pak namontujete tuhle zázračnou síť, tak pak budete mít teoreticky v bytě minimum toho bordelu napořád

já sítě zatím nepoužívám, ale pokud bych je používal, vybral bych si takové, aby měly dostatečně hustou mřížku na to, aby se skrz nedostal hmyz, ale aby byly dostečně řídké na to, aby snadno prostupoval vzduch, jinak to nemá smysl

hodnocení

1x

Hele pokud přistoupím na to jejich tvrzení, že to filtruje cigaretový kouř, bude zřejmě velký problém vůbec vyvětrat jaký to bude mít odpor. A to nemluvím o tom, že to bude po používání částečně zanešené.
Tak při větrání spodem okna přichází vzduch zvenku a teplý zevnitř zase vrchem ven.
V obou případech se škodliviny zachytí na síti.
Bude to třeba často čistit.

hodnocení

0x
No nevím.
Hledal sem nějaké recenze a nic.
Počítal sem že když je něco v prodeji od roku 2017, tak že něco najdu
Jo, něco sem našel.
Takže pokud to dobře chápu, tak co tři roky nové,jo?
asb-portal.cz/...
Celková životnost nanovlákenné membrány pak závisí především na znečištění konkrétního prostředí, v němž je používána. V podmínkách střední Evropy se zpravidla jedná o tři roky.

Ona to normální síť se taky za nějakou dobu rozerve...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]